Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:

- <title>

:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Τσαμπουνοφυλάκα


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κηρύκου

Νέα » Τοπικά νέα - 17/03/2008

Την Τριτη 12/3/2008 συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Κηρυκου με αποκλειστικά θέματα
1) Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίου Κηρύκου Ικαρίας ,
2) Οικονομική κατάσταση ΟΤΑ.

Στην συζήτηση που έγινε παρουσιάσθηκαν οι θέσεις των δημοτικών παρατάξεων ΔΕΑΣ και ΔΟΙΑΚΙ. Κατόπιν πλούσιου διαλόγου που αναπτύχθηκε το δημοτικό συμβούλιο ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τα ακόλουθα.

1) Σε ότι αφόρα την  Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας , 

το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στης ακόλουθες ενέργειες αν δεν υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του λιμανιού του Αγίου Κηρυκου:

Α) Συντονισμός εκτός των τριών δήμων του νησιού και με το δήμο Φούρνων που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα σε κοινές ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμανιών μας .

Β)  Έκκληση της τοπικής κοινωνίας σε κινητοποίηση για το θέμα (εντός του τρέχοντος μηνός) διεκδικώντας  την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και  των λιμενικών υποδομών του Δήμου μας .

Οι διεκδικήσεις της Τ.Α  με βάση  παλιότερες κινητοποιήσεις και παλιότερη απόφαση του Δ.Σ( 105/2004 ) κινούνται συνοπτικά στο ακόλουθο πλαίσιο

                                              ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    1) Απρόσκοπτη τακτική σύνδεση των νησιών, χειμώνα – καλοκαίρι, με την Ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους (Αιγαίο-Δωδεκάνησα-Κρήτη).

    2) Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.

    3) Μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, οχημάτων, εμπορευμάτων κατά 50%, χωρίς αυτό το κόστος να μετακυλιθεί στο κρατικό προϋπολογισμό.

    4) Στήριξη όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με την εφαρμογή των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους.                                ( Συνταξιούχοι ΝΑΤ, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ).

   5) Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά όπου

υπάρχει πρόβλημα, με ευθύνη του κράτους (θέση της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, που τώρα δε φαίνεται να στηρίζει).

  6) Δημιουργία Εθνικού Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Το Δ.Σ Τέλος θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ,της παρουσίας κλιμακίου του ΣΔΟΕ εν μέσο ακτοπλοϊκού αποκλεισμού. Πιστεύοντας ότι αυτή η συγκυρία σηματοδοτεί την αντίληψη των κυβερνώντων για τα νησιά μας καταγγέλλει αυτού του είδους την πολιτική, που εξασφαλίζει την μετακίνηση των φοροεισπρακτικων μηχανισμών  όχι όμως και αυτή των κατοίκων του δήμου μας και των επισκεπτών μας. 

2) Σε ότι αφόρα την Οικονομική κατάσταση ΟΤΑ ,το Δ.Σ με αφορμή της αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την ΚΕΔΚΕ.  Αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΚΕΔΚΕ, ανανεώνοντας παράλληλα την στήριξη του Δ.Σ στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε διατυπώσει,(όπως αυτό έχει ψηφισθεί σε προηγούμενα Δ.Σ.) πλαίσιο αιτημάτων με το οποίο θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς στα συνδικαλιστικά όργανα της Τ.Α και στους δημότες μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Το Δ.Σ του Δήμου Αγίου Κηρύκου έχοντας υπ’όψιν:

      Α) Την οικονομική καχεξία που διέπει τη Τ.Α και κατ’ επέκταση και το Δήμο Αγίου Κηρύκου, γεγονός που οφείλεται στην απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1990 στο τρόπο χρηματοδότησης της Τ.Α.

       Οι οποίες συστηματικά παρακρατούν πόρους που εισπράττουν στο όνομα της Τ.Α παρά τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία (Ν.1828/89 – 2539/97) και το ελληνικό σύνταγμα.

      Β) Ότι ο Δήμος Αγίου Κηρύκου από τους Κ.Α.Π αναμένεται να εισπράξει για τα λειτουργικά του έξοδα ποσό υποδεέστερο των λειτουργικών αναγκών του.

      Γ) Το εξαιρετικά ανεπαρκές ποσό της ΣΑΤΑ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών μας,

      Δ) Τις δηλώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων στο οικονομικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ (Αύγουστος 2003) καθώς και τις δηλώσεις της κυβέρνησης τόσο προεκλογικά (κυβερνητικό πρόγραμμα για την Δημόσια Διοίκηση και τη Τοπική Αυτοδιοίκηση σελ. 35) όσο και μετεκλογικά (δηλώσεις Υπουργού Εσωτερικών για σταδιακή απόδοση των παρακρατημένων),

            ΕΚΦΡΑΖΕΙ  την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνεχιζόμενη αυτή απαράδεκτη κατά γενική ομολογία πολιτική, απαιτώντας:

   1. Την άμεση απόδοση των παρακρατημένων πόρων που ανέρχονται στο ποσό των 9 δις ευρώ, συνολικά για όλους τους Ο.Τ.Α,
   2. Την κατοχύρωση των πόρων της Τ.Α από το κρατικό προϋπολογισμό με άμεσο διπλασιασμό του εξευτελιστικού 3,29% και προοπτικό στόχο το παλαιότερο αίτημα της ΚΕΔΚΕ για 8%,
   3. Νομοθετική ρύθμιση για πλήρη συνεχή χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στη Τ.Α,
   4. Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μη παραγραφή των χρεών του κράτους προς τη Τ.Α,
   5. Κατάργηση των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων του κράτους προς τη Τ.Α,
   6. Διπλασιασμό ΚΑΠ και ΣΑΤΑ για το Δήμο Αγίου Κηρύκου και όλους τους νησιωτικούς δήμους.

   Το δημοτικό συμβούλιο τέλος απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά στα όργανα της Τ.Α που συμμετέχει (ΤΕΔΚ Ν. ΣΑΜΟΥ – ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΔΚ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΕΔΚΕ) για ουσιαστική διεκδίκηση των οφειλομένων.
 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ
Tags: Δήμος Αγίου Κηρύκου, Άγιος Κήρυκος, Ακτοπλοϊκή σύνδεση, ακτοπλοΐα, ΟΤΑ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top