Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:

- <title>

:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Πράκτορας Μεσακτή


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Επιστολή των Δήμων για τα δρομολόγια στον Άγιο Κήρυκο

Νέα » Ακτοπλοΐα - 04/03/2008

Δυστυχώς η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα για το τόπο μας – παρά τα όσα συχνά λέγονται – βρίσκεται ουσιαστικά στο χειρότερο σημείο των τελευταίων χρόνων.

υτό συμβαίνει γιατί απλούστατα στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου δε προσεγγίζει πλέον πλοίο με τακτικά δρομολόγια που να συνδέει την Ικαρία με το Πειραιά.

      Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των συμπατριωτών μας στη Νότιο πλευρά του νησιού όσο και στην εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά.

      Αυτή η εξέλιξη όπως αντιλαμβάνεστε προκαλεί την έντονη ανησυχία των δημοτών μας και των πάσης φύσεως επιχειρηματιών, δεδομένου ότι όλη η κίνηση γίνεται μέσω του λιμένα Ευδήλου, προκαλώντας αύξηση στο κόστος μετακίνησης των επιβατών και βέβαια των εμπορευμάτων.

      Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την αβεβαιότητα που προκαλείται από αυτή την αρνητική εξέλιξη στη Τουριστική κίνηση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, αντιλαμβάνεστε ότι η ανησυχία μετατρέπεται σε αγανάκτηση.

      Σε ότι μας αφορά έχουμε κάνει σαφές ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νησιωτών, στο τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δε μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από το κράτος και της κυβερνήσεις ως κοινωνικό αγαθό.

       Μέσω ενός  εθνικού φορέα που θα διασφαλίζει

      1) Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά και μεταξύ τους

       χειμώνα – καλοκαίρι,

      2) Ναυλα προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με τις αυξήσεις στους μισθούς,

       της  πλειονότητας  των Ελλήνων εργαζομένων,

      3) Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.

       Ωστόσο σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου με το Πειραιά καθώς και να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση του λιμανιού της Νοτίου Ικαρίας σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών.

      Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας, καλούμε τη τοπική κοινωνία (δημότες – επαγγελματικούς φορείς – εργατικά σωματεία) σε αγωνιστική ετοιμότητα πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας  στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΙΜΗ   
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ
ΕΥΔΗΛΟΥ: ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ
ΡΑΧΩΝ: ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ    
Tags: Ακτοπλοΐα, Τέσκος, Σταμούλος, Καρούτσος, Άγιος Κήρυκος.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • 208 κάτοικοι υπέγραψαν και επεδωσαν τήν παρακατω Διαμαρτυρία σε : Νομάρχη Σάμου & Νομαρχιακό Συμβούλιο, Έπαρχο Ικαρίας & Επαρχιακό Συμβούλιο, Δήμαρχο Αγίου Κηρύκου & Δημοτικό Συμβούλιο
    ΘΕΜΑ : Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου

    Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Κηρύκου που υπογράφουμε παρακάτω αλλά και δημότες από άλλους δήμους της Νικαριάς αλλά και των Φούρνων διαμαρτυρόμαστε με τον ποιο έντονο τρόπο για την έλλειψη θαλάσσιας συγκοινωνίας από το λιμάνι μας με τον Πειραιά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Αυτή η κατάσταση είναι πρωτοφανής και μας φέρνει αιώνες πίσω μια που το Λιμάνι του Αγίου Κηρύκου ήταν ανέκαθεν συγκοινωνιακός κόμβος για ανθρώπους και εμπορεύματα. Το γεγονός της έλλειψης συγκοινωνίας από το λιμάνι μας, υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας, μας υποχρεώνει σε υπερβάλλοντα έξοδα προκειμένου να διακινηθούμε από το λιμάνι του Ευδήλου και ανεβάζει υπέρογκα τα κόστη των προϊόντων αλλά και των εμπορευμάτων που διακινούνται στην περιοχή μας.
    Θέτουμε τέλος όλη την τοπική αυτοδιοίκηση Α! και Β! βαθμού, προ των ευθηνών της για την αχαρακτήριστη κατάσταση εις την οποία έχουμε περιέλθει, και ζητούμε να φροντίσουν με κάθε τρόπο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να υπενθυμίσουν στην πολιτεία και τα όργανα της ότι εμείς Ζούμε και Δραστηριοποιούμαστε ΕΔΩ …………….

    By: ΕΛΕΝΗ ΒΕΛΛΗ @ 06/03/2008


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top