Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ρεπορτάζ από την Κινητοποίηση των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας (29 Νοεμβρίου 2013)

Νέα » Υγεία - 01/12/2013

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στη κινητοποίηση της 29ης Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, με περισσότερους Ικαριώτες από την προηγούμενη φορά. Το πρωί της Παρασκευής, με το πλοίο, έφτασαν πάνω από 100 Ικαριώτες για να ενωθούν με όσους μένουν στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ από την Κινητοποίηση των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας (29 Νοεμβρίου 2013)

Πριν την κινητοποίηση, μεγάλη ομάδα επισκέφτηκε το υπουργείο ναυτιλίας όπου επιτροπή αντιπροσώπων από διάφορους φορείς του νησιού συναντήθηκε με εκπρόσωπους του υπουργείου για να διαμαρτυρηθεί για τη διακοπή του ενός δρομολογίου από τον Άγιο Κήρυκο, και γενικότερα την κακή διασύνδεση του νησιού μας. Η απάντηση του Υπουργείο, όπως αναμένονταν, ήταν απογοητευτική, αφού όπως είπαν το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι μια παράκληση προς τους εφοπλιστές.

Στις 11:30 ξεκίνησε η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση υπολογίζεται ότι είχε περίπου 700 Ικαριώτες, ενώ συμμετείχαν κάτοικοι από τους Φούρνους, Λήμνο, Χίο, Νάξο, Μολαους Λακωνίας, γιατροί του ΕΟΠΥ, εκπρόσωποι του 18+, εκπρόσωποι από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, απολυμένοι της ΕΡΤ, καθώς και κομματικές οργανώσεις από διάφορους χώρους της αριστεράς και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στον χώρο υπήρχε μικροφωνική, και χαιρέτησαν αντιπρόσωποι από φορείς και κόμματα, χαρακτηριστική η καταγγελία της εκπροσώπου της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία (Κα Πετράκη) εναντίων των χωριστών κινητοποιήσεων που γίνονται από διάφορους φορείς. Εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΥ δήλωσε ότι δεν ανεβαίνει να μιλήσει με τον Υπουργό, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί το δικαίωμα των γιατρών να διαμαρτυρηθούν χωρίς να διακοπεί η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΠΥ. Κάλεσε τον Κο Γεωργιάδη να κατέβει ο ίδιος να μιλήσει με τους διαδηλωτές.

Ο Υπουργός Υγείας τελικά δέχτηκε αντιπροσωπεία από την επιτροπή αγώνα για την υγεία, καθώς και τον δήμαρχο Ικαρίας, την βουλευτή του νομού κα Αγνή Καλογερή, και άλλους εκπρόσωπους φορέων.

Η στάση του υπουργού ήταν απογοητευτική, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο ίδιος παράλληλα έπαιζε με το κινητό τηλέφωνο του.

Οι απαντήσεις του ήταν δεν μπορεί να γίνει τίποτα σχετικά με τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα και υπάρχει δέσμευση προς την Τρόικα, ενώ υποτίθεται ότι ήδη έχει ξεπεράσει τα όρια προσφέροντας τη διασύνδεση των νοσοκομείων. Χαρακτηριστική απάντηση στην ερώτηση, πώς θα έρθει κάποιος αγροτικός ιατρός στο νησί, με 800 ευρώ που πρέπει να καλύψει όλα του τα έξοδα. Η απάντηση του ήταν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα εκατομύριο ανέργων που περιμένουν να διοριστούν για 400 ευρώ, άρα οι αγροτικοί ιατροί είναι καλοπληρωμένοι.

Ερωτήματα δημιουργεί η στάση του Δημάρχου, ο οποίος φάνηκε να συμφωνεί με τον υπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή αγώνα κυνηγάει ανέφικτα πράγματα... Θεωρεί άραγε ανέφικτο το να έχουν έστω και αγροτικούς ιατρούς το ιατρικό κέντρο στους Φούρνους ή τα αγροτικά ιατρεία στο Καρκινάγρι, τη Θύμενα κ.λ.π.;

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ξεκίνησε πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή, δίχως επεισόδια.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία ευχαρίστησε όλους τους συμπατριώτες μας που έκαναν ένα πραγματικά δύσκολο ταξίδι, καθώς και όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλοί ήρθαν με το πλοίο το πρωί, και έφυγαν με το ίδιο πλοίο στις 5 το απόγευμα, κάνοντας ένα ταξίδι πάρα πολλών ωρών για αυτή την κινητοποίηση, χωρίς καμία ξεκούραση.

ikariamag.gr – nikaria.gr
Γιάννης - Πάστης Γλαρός, Γιάννης Λακιός


Tags: Υπουργείο Υγείας, κινητοποίηση, Επιτροπή Αγώνα για την υγεία.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top