Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
ΠΕΖΙ


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ενημέρωση από το ΚΚΕ για το γραφίτι στον Εύδηλο και το όχημα του δήμου Ικαρίας

Νέα » Πολιτικά - 26/08/2013

Στις 9 Αυγουστου, με την αδεια του δημου Ικαριας, εγινε προσπαθεια να σβηστει ενα συνθημα του ΚΚΕ απο τοιχιο στον Ευδηλο προκειμενου να ζωγραφιστει το εν λογω τοιχιο, γεγονος που προκαλεσε την εντονη αντιδραση απο τη μερια της Κομματικης Οργανωσης Ικαριας.

Ενημέρωση από το ΚΚΕ για το γραφίτι στον Εύδηλο και το όχημα του δήμου Ικαρίας

Λιγες μερες αργοτερα, το υπηρεσιακο οχημα του δημου Ικαριας προκαλουνται ζημιες (σπασιμο τζαμιων) απο επιθεση που εγινε απο αγνωστους.
Ο δημαρχος Ικαριας προσπαθησε να συνδεσει την επιθεση στο υπηρασιακο οχημα του δημου με την αντιδραση απο τη μερια της Κομματικης Οργανωσης Ικαριας μπροστα στην προσπαθεια να σβηστουν τα συνθηματα του ΚΚΕ.

Για ολο αυτο το ζητημα η Τομεακη Επιτροπη Ικαριας και Φουρνων εξεδωσε ανακοινωση την οποια σας επισυναπτουμε, ξεκαθαριζοντας οτι οι κομμουνιστες δεν είχαν, δεν έχουν, και δεν θα έχουν ποτέ καμία σχέση με ενέργειες που κρύβονται από το σκοτάδι και καλύπτονται στην ανωνυμία. Οι κομουνιστές ότι κάνουν το κάνουν χωρίς να κρύβονται, χωρίς να ντρέπονται και ότι λένε το υπογράφουν με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των πράξεων τους. 

Επισυναπτουμε και την σχετικη επιστολη του δημαρχου:

Επιστολή  Δημάρχου Ικαρίας για την καταστροφή του Δημοτικού αυτοκινήτου 

12-8- 2013

Η στοχευμένη καταστροφή του οχήματος ιδιοκτησίας του  Δήμου Ικαρίας τις πρώτες πρωινές  ώρες της 11-8-2013, το οποίο ήταν σταθμευμένο  στο κεντρικό δρόμο της Ακαμάτρας  ανάμεσα σε πολλά άλλα αυτοκίνητα (στα οποία δεν έγιναν ζημιές) και το οποίο χρησιμοποιώ στις μετακινήσεις μου για τις ανάγκες του Δήμου, αποτελεί ένα πρωτόγνωρο και θλιβερό περιστατικό.

Το γεγονός ότι αυτό συνέβη λίγο μετά από ένα άλλο μη τιμητικό για τον τόπο μας συμβάν και συγκεκριμένα της προσπάθειας περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης με την άσκηση λεκτικής βίας κατά νεαρών καλλιτεχνών, οι οποίοι θέλησαν να ζωγραφίσουν τον Ίκαρο σε τοίχο στον Εύδηλο προκαλεί πολλά ερωτηματικά .

Η Ικαριακή κοινωνία διαπνέεται διαχρονικά από τις αρχές της  ανεκτικότητας, της μη βίας και του σεβασμού των ανθρώπινων ελευθεριών και ως εκ τούτου τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τα Ικαριακά ήθη.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, νομίζω ότι οφείλουμε όλοι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να διαφυλάξουμε τη συνοχή της μικρής μας κοινωνίας.

Προσωπικά θα καταβάλλω  κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξω  τις αξίες και το επίπεδο του  πολιτισμού μας και καλώ όλους  να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Φαινόμενα βίας, οποιασδήποτε μορφής, είναι ανεπίτρεπτα και  πρέπει να τύχουν καταδίκης από όλους  τους φορείς.  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ Κ.Κ.Ε.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και το σπάσιμο των τζαμιών στο υπηρεσιακό όχημα του δήμου Ικαρίας  σαν προβοκατόρική ενέργεια  με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα λαϊκά προβλήματα και τις αιτίες που τα δημιουργούν. 

Παράλληλα  καταγγέλλουμε  τη στάση του δήμαρχου Ικαρίας, ο  οποίος  με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ προσπαθεί να συνδέσει την  δολιοφθορά  στο όχημα του δήμου  με το ΚΚΕ και τους φίλους του.

Για τους κομμουνιστές είναι  ξεκάθαρο ότι ενέργειες που κρύβονται από το σκοτάδι και καλύπτονται στην ανωνυμία δεν είχαν, δεν έχουν,  και δεν θα έχουν ποτέ  καμία σχέση με το ΚΚΕ. Οι κομουνιστές ότι κάνουν το κάνουν χωρίς να κρύβονται,  χωρίς να ντρέπονται και ότι λένε το υπογράφουν με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των πράξεων τους.

Φαίνεται όμως ότι αυτό που ενοχλεί είναι η φωνή του ΚΚΕ, με όποιο τρόπο κι αν φτάνει στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Και φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαίτερα τον δήμο Ικαρίας.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει τη σπουδή του να δώσει άδεια και μάλιστα γραπτή σε ομάδα νεαρών που ήθελαν να ζωγραφίσουν σε τοιχία στην περιοχή Ευδήλου, αλλά ειδικά και πρώτα απ’ όλα στο τοιχίο που υπήρχε σύνθημα του ΚΚΕ, όταν γνώριζε πολύ καλά ότι θα υπάρξει αντίδραση;;

Για την «ένταση» που δημιουργήθηκε αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η δημοτική αρχή και κανένας άλλος. Ήξεραν ότι θα υπήρχε αντίδραση και έστειλαν ακριβώς εκεί τους νεαρούς και με γραπτή άδεια!!

Θα όφειλε η δημοτική αρχή να αναλάβει εκείνη την ευθύνη της επιλογής της και να μην καλυφτεί πίσω από της καλλιτεχνικές αναζητήσεις της ομάδας των νεαρών.

Αναρωτιόμαστε όμως: η ελευθερία έκφρασης που επικαλείται ο δήμαρχος περιλαμβάνει το σβήσιμο ή εξαφάνιση των πολιτικών συνθημάτων και μάλιστα με έγγραφη άδεια, όταν υπάρχουν πολλά τετραγωνικά μέτρα τοιχίων για την καλλιτεχνική έκφραση όποιου θέλει;;

Ας τοποθετηθεί  επιτέλους η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά για την αιτία της σημερινής βαρβαρότητας την οποία ζουν και οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια της Ικαρίας, ας καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, ας μας πει αν θα ανακαλέσει τη δίωξη που ζήτησε εδώ και ένα χρόνο για κατοίκους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για τα απορρίμματα στον Εύδηλο, και ας κάνει και κάτι για τους σωρούς των σκουπιδιών που στολίζουν τους δρόμους και τις πλατείες του νησιού, ας τοποθετηθεί επιτέλους δημόσια για την καταστροφική προοπτική της κατασκευής του γιγαντιαίου αιολικού πάρκου στην Ικαρία, ας διεκδικήσει τους εδώ και χρόνια οφειλόμενους πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ας μας πει αν θα υπογράψει διαπιστωτικές πράξεις μπροστά στο επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που θα χτυπήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση και άρα και στον δήμο Ικαρίας…

Μπροστά στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα της δικομματικής κυβέρνησης που τελειωμό δεν έχει, απέναντι στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων, στα χαράτσια, στους πλειστηριασμούς των σπιτιών της λαϊκής οικογένειας, στις απολύσεις,  και ότι άλλο ζούμε και θα ζήσουμε σήμερα και αύριο, μπροστά σε αυτή τη βία των καπιταλιστών απέναντι στους εργαζόμενους και τη λαϊκή οικογένεια, ο δήμαρχος καλεί σε ψυχραιμία και μιλάει για «μη βία»!

Και εμείς ρωτάμε: το ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι συνολικά και οι εκατοντάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι στα νησιά μας, οι ξεπαγιασμένοι το χειμώνα, τα πεινασμένα παιδιά στα σχολεία, τα συσσίτια, οι χιλιάδες που ζουν στο σκοτάδι, ο τραγικός θάνατος του 19χρονου που δεν είχε βγάλει εισιτήριο, , τα σαπιοκάραβα, η αποψίλωση των μονάδων υγείας, το ότι δεν υπηρετούν γιατροί στα αγροτικά ιατρεία με τραγικές συνέπειες, όλα αυτά ας πούμε δεν συνιστούν βία απέναντι στο λαό;;

Ξεκαθαρίζουμε: Η αναγραφή πολιτικών συνθημάτων και η περιφρούρηση τους, το να φτάνει στο λαό η φωνή του ΚΚΕ και με αυτό τον τρόπο  είναι δικαίωμα από το οποίο δεν εννοούμε να παραιτηθούμε. Αυτή ακριβώς είναι η ελευθερία έκφρασης και όχι η προσπάθεια να εξαφανιστούν τα πολιτικά συνθήματα.

Ας  αφήσει λοιπόν ο δήμαρχος την προσπάθεια να συνδέσει τις προβοκατόρικες ενέργειες με τους κομμουνιστές!! Ξέρουμε καλά από λάσπη και συκοφαντία, δεν μας εκπλήσσει η δήλωση του δημάρχου, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Στο πολιτικό κενό, στην στήριξη ουσιαστικά της αντιλαϊκής πολιτικής η συκοφαντία και η προβοκάτσια είναι μονόδρομος.

Και ας μην ψάχνει για δράκους και για μάγισσες και για τους «κακούς» που εμποδίζουν την ελευθερία έκφρασης, ας μην επικαλείται ιδιότητες, χαρακτηριστικά, ήθη που καμία σχέση δεν έχουν με τις αγωνιστικές παραδόσεις του Ικαριώτικου λαού.

Εμείς σε αυτές «πατάμε», αυτό τον δρόμο  βαδίζουμε και στην καπιταλιστική  βαρβαρότητα απαντάμε με κάλεσμα  για ξεσηκωμό και ανατροπή. Καμία ανοχή!! 

Ικαρία, 22/8/2013


Tags: Κ.Κ.Ε., Εύδηλος, Δήμος Ικαρίας, Χριστόδουλος Σταυρινάδης.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top