Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Απεργία και συγκεντρώσεις - 16 Ιούλη

Νέα » Πολιτικά - 14/07/2013

Απεργία και σειρά συγκεντρώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Νομό μας την Τρίτη 16 Ιούλη, με τη συμμετοχή πολλών φορέων.

Απεργία και συγκεντρώσεις - 16 Ιούλη

Ακολουθούν επίσημες ανακοινώσεις:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ  - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Άλλη επιλογή  από τον αγώνα, από το να βγούμε στους δρόμους δεν έχουμε. Η  οργανωμένη λαϊκή πάλη είναι μονόδρομος. Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια. Αγώνας οργανωμένος, σχεδιασμένος. Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση.

Να μην περάσει  το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους, η λογική του «εμένα δεν με πιάνουν τα μέτρα». Τα μέτρα πιάνουν τους «πάντες και τα πάντα», τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους.

ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ και γενικότερα οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δεν έχουν γραμμή ρήξης με αυτήν την πολιτική, δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την εργοδοσία. Είναι στην ίδια όχθη με τα αφεντικά, υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και των μειωμένων απαιτήσεων. Είναι στο χώρο τους απεργοσπάστες, δεν παίρνουν μέτρα οργάνωσης των απεργιών, δεν μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων δεν συμβάλλουν στη ταξική ενότητα που έχει ανάγκη η εργατική τάξη, αλλά κρύβονται πίσω από δήθεν δυναμικά συνθήματα και λόγους.

Η κυβέρνηση  με το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους.

► Καταργεί την  Εθνική και τις κλαδικές συμβάσεις και γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Θα αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό που θα καθορίζει η κυβέρνηση μόνη της με τον ΣΕΒ με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. 

► Με βάση το πολυνομοσχέδιο χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (κυρίως από τους ΟΤΑ και την εκπαίδευση) οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης. Καταργούνται άμεσα και τίθενται σε διαθεσιμότητα: Οι σχολικοί φύλακες, η Δημοτική Αστυνομία, οι οδηγοί και τεχνικοί της υπηρεσίας κρατικών αυτοκινήτων. Μια σειρά από ειδικότητες καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι στην Εφορία είναι στον αέρα.

► Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό.

► Βουλιάζει  τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο  κούρεμα στις συντάξεις.

► Επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.

► Υποβαθμίζει  τον ΕΟΠΥΥ και μειώνει παροχές και δαπάνες για τους ασφαλισμένους.

Με όλα αυτά κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και  τρόικα θέλουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική  κρίση τους σε βάρος των λαών και σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

 

Όχι στη Καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μην τους επιτρέψουμε να μας κάνουν σκλάβους του 21ουαιώνα!

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιοτώρα. Αγώνας για ανατροπή τηςαντεργατικής πολιτικής.Φορολόγηση των κερδών τουμεγάλου κεφαλαίου. Τη κρίση ναπληρώσει η πλουτοκρατία.

  • Δουλειά για όλους με πλήρηεργασιακά και ασφαλιστικάδικαιώματα. Αύξηση μισθών καισυντάξεων. Κάτω οι φόροι. Όχισε κατάργηση της Κυριακής αργίας

  • Μονομερή διαγραφή του χρέους.Κατάργηση των μνημονίων και τωνδανειακών συμβάσεων τώρα.

  • Αποδέσμευση από την ΕΕ και τουςιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι γιατην κερδοφορία τωνεπιχειρηματικών ομίλων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: ΣΑΜΟΣ: 10.00 το πρωί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

                                 ΙΚΑΡΙΑ: 12.00 το μεσημέρι στον ΕΥΔΗΛΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ) ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Μας κλέβουν τον ιδρώτα, το ψωμί, τα όνειρα των παιδιών μας, την  ίδια μας τη ζωή!!!      

Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, θυσιάζουν όλες τις γενιές των εργαζομένων για  χάρη

όσων  τρέφονται παρασιτικά από τη δική μας και μόνο δουλειά.

 

Το κόβε-ράβε-ξήλωνε της συγκυβέρνησης (Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μετά τις  μειώσεις στους μισθούς, τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τις μειώσεις στις συντάξεις, το πετσόκομμα των παροχών υγείας-πρόνοιας, τις περικοπές στο επίδομα ανεργίας και στις αποζημιώσεις και την άγρια φοροληστεία στα λαϊκά εισοδήματα, ήρθε η ώρα να χτυπήσουν ότι απέμεινε από δικαιώματα και κατακτήσεις:

  • Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις. Ο μισθός μας θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επαγγελματιών του τουρισμού (ξενοδόχων, εστιατόρων,κλπ) την ίδια ώρα που βγάζουν και νέα προγράμματα μαθητείας με 350 ευρώ.

  • Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την αποζημίωση και το δικαίωμα στην απεργία, νομιμοποιώντας το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία (lock out).

  • Ετοιμάζουν νέες περικοπές σε φάρμακα και εργαστηριακές εξετάσεις, κλείνουν κι άλλα νοσοκομεία, ανοίγοντας διάπλατα πλέον τον δρόμο στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που θα χαρίσει τεράστια κέρδη σεμεγάλους ομίλους που λυμαίνονται τον χώρο της Υγείας και σε φαρμακοβιομηχανίες.

  • Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλουν νέα φοροληστεία με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε να πληρώνουμε από το πρώτο ευρώ.  (για να το πούμε απλά θα πληρώνουν φόρο και οι Άνεργοι)

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση, αφού καταργούνται οργανισμοί που πρόσφεραν κοινωνικές υπηρεσίες στο λαό.

 

Ως αντιστάθμισμα σε όλα  αυτά η κυβέρνηση και η εργοδοσία επαναλαμβάνουν τα περί ανάπτυξης και ιδιαίτερα στον τουρισμό, όταν φέτος το 73% των εργαζομένων δεν θα κάνει ούτε μια μέρα διακοπές. Όταν τα 11 δις ευρώ έσοδα που περιμένουν βγαίνουν από την δική μας ανασφάλιστη κι απλήρωτη δουλειά, από τους μισθούς πείνας, από τα ανύπαρκτα δικαιώματα, από την εντατικοποίηση της δουλειάς μέχρι τελικής πτώσης.

Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο! Νέοι και παλιοί εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, Έλληνες  και μετανάστες, συνάδελφοι στο δημόσιο  και στον ιδιωτικό τομέα, όλοι θα έχουμε την ίδια τύχη.   Δεν υπάρχει κλάδος που να μην επηρεάζεται, δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην βρουν εφαρμογή τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν.

Δεν μπορεί να μας  στήνουν στον τοίχο κι εμείς να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά  μας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεσηκωθούμε. Η αναποτελεσματικότητα των αγώνων που προβάλλουν ορισμένοι θα ανατραπεί με τη δική μας συμμετοχή στη συλλογική δράση, με τη δική μας ανυποχώρητη στάση, με το δικό μας προσωπικό παράδειγμα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι , ανεξάρτητα  από τον εργασιακό χώρο που δουλεύει ο κάθε ένας από εμάς και την σχέση που μπορεί να έχει με τον εργοδότη του, η συμμετοχή στην απεργία στις 16 Ιούλη, είναι καθήκον για κάθε ένα, απέναντι στον εαυτό μας και στα δικαιώματα μας, απέναντι στο μέλλον που θα προετοιμάσουμε για τα  παιδιά μας .  Να μην λείψει κανείς, όχι μόνο από την απεργία στις 16 Ιούλη, αλλά και από τον καθημερινό αγώνα για οργάνωση της πάλης μας. Για τη συσπείρωση στο Συνδικάτο μας όσων εργαζόμενων είναι ανοργάνωτοι. Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στη λαιμητόμο που στήσανε  κόβοντας  αυτά που ανήκουν σε μας και μόνο.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ.

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

Συνάδελφοι  οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ προωθούν στη Βουλή  για λογαριασμό του κεφαλαίου  νέο πολυνομοσχέδιο με νέα βάρβαρα  μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο.

Κάθε οικοδόμος, εργαζόμενος στις κατασκευές πρέπει να σκεφτεί:

  • Γιατί ενώ η ανεργία, που στον κλάδο φτάνει το 90% και συνολικά κτυπάει κόκκινο, η κυβέρνηση σχεδιάζει την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση ή και την κατάργηση της αποζημίωσης της απόλυσης;

  • Γιατί, για τον ίδιο λόγο, καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές; Που στοχεύουν;

Γιατί σχεδιάζουν τη σύνδεση του  κατώτερου μισθού με τις ανάγκες  των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοεπιχειρηματιών; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι θέλουν να εξασφαλίσουν στην εργοδοσία να πληρώνει ψίχουλα για μεροκάματο, να πετάει στο δρόμο όπως και όταν θέλει τους εργάτες.

Αυτά  τα μέτρα, αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετούν.

  • Τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους του κλάδου, που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα και άλλα λόγω της φύσης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με θλιβερή πρωτιά σταθανατηφόρα «ατυχήματα» και τους σακατεμένους εργάτες, οι νέες περικοπές σε παροχές υγείας και πρόνοιας, με κατάργηση των διαγνωστικών εξετάσεων, με πληρωμή από τη τσέπη των εργαζομένων γιανοσήλια κλπ.;

  • Τι σημαίνει επαναπροσδιορισμός του φορολογικού, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με νέες κλίμακες και αυξημένη φορολογία;

Μας φορολογούν παρόλη την ανεργία που βιώνουμε, τα κακοπληρωμένα μεροκάματα, με δεδομένα που αυτοί καθορίζουν. Μας φορολογούν και μας λένε, ότι διαβιώνουμε επειδή μπορεί να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας που αποχτήσαμε με χίλιες δυο θυσίες και στερήσεις. Κανένας από αυτούς δεν ενδιαφέρεται πως τα φέρνουμε βόλτα, ότι δυο και τρεις οικογένειες «ζούνε» με τη ψευτοσύνταξη των παππούδων.

Συνάδελφοι,

Στο όνομα της επαννεκίνησης  της καπιταλιστικής μηχανής, της  ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, συνθλίβεται η ζωή της εργατικής  λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προετοιμάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο. Γι΄ αυτή την ανάπτυξη πασχίζουν όσοι στα λόγια διαφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά στην πράξη αθωώνουν τον μηχανισμό που γεννάει και οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων, την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη μέσω της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργατών.

Τα μέτρα που παίρνονται, η  ανάπτυξη που υπόσχονται, δεν θα λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η ανεργία θα συνεχίζει να υπάρχει, όπως και τα χαμηλά μεροκάματα, οι χαμηλές συντάξεις. Δεν θα ανακοπεί η χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Δεν θα εκλείψει ο κίνδυνος των κατασχέσεων. Οι τράπεζες και στην κρίση και στην ανάπτυξη θα μας κυνηγούν σαν βρικόλακες για να πάρουν τρεις και τέσσερις φορές πίσω το «δάνειο» που χορήγησαν. Η άγρια φορολογία θα συνεχίζει να βάζει θηλιά στη ζωή μας για να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη που έχουν ανάγκη τα αφεντικά.

Τα μέτρα παίρνονται για λογαριασμό του κεφαλαίου. Μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, εφοπλιστές, βιομήχανοι και  μεγαλοεργολάβοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν.

Οι εργάτες, χωρίς καμιά ταλάντευση, χωρίς αυταπάτες, χωρίς καθυστέρηση, έχουν καθήκον να αγωνιστούν για να εμποδίσουν το νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, να αντεπιτεθούν για να διεκδικήσουν με τη δική τους πάλη την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας που στην προσοχή της θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών των νοικοκυριών.

Αυτόν το δρόμο πρέπει να διαβούμε για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Συνάδελφοι,

Είναι κρίσιμης σημασίας, για την αποτελεσματικότητα των αγώνων, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής που εκφράζουν Ομοσπονδίες και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Παρά το γεγονός, ότι έχουν ψηφιστεί δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα στους εργαζόμενους και το κεφάλαιο με το πολιτικό του προσωπικό ακόμη δεν έχει καθοριστεί γιατί οι εργάτες δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Προϋπόθεση, για το ανέβασμα του αγώνα και της αποτελεσματικότητάς του, είναι να ενισχυθεί η γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με τα συμφέροντα και την εξουσία του κεφαλαίου.                            Να παραμεριστούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, που παρά τις εξαγγελίες των απεργιών, τα μεγάλα λόγια, στην πράξη υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων αφού θέλουν να τον εγκλωβίσουν στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος, στη λογική «αφεντικά και εργάτες σε μια αγκαλιά». Η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν γίνεται να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών και των εργατών ταυτόχρονα. Τα αφεντικά αυτό το γνωρίζουν. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάνει πως το ξεχνάει για να υπηρετήσει τα αφεντικά και το σύστημά τους. Έχουν εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση του εργατικού κινήματος. Προ πολλού έχουν πάρει διαζύγιο με τα συμφέροντα των εργατών.

Συνάδελφοι,

Με τον δικό μας αγώνα θα σωθούμε, θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες, ούτε νέους μεσσίες, που μέχρι χθες, αλλά και τώρα, κλείνουν σε όλες τις πτώσεις την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τον εποικοδομητικό διάλογο, που δεν αμφισβητούν, ούτε συγκρούονται με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν έχουμε ανάγκη από όσους από το μπαλκόνι είναι «επαναστάτες», αλλά μέσα στους χώρους δουλειάς γίνονται «αρνάκια» και βάζουν την υπογραφή τους, φαρδιά πλατιά, σε συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων, όπως κάνουν σε πολλούς χώρους οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές στον πόλεμο με το κεφάλαιο.

Η υπόθεση της επιτυχίας  της απεργίας μόνο στα χέρια της  εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπορεί να συμβάλλει στη συνολικότερη υπόθεση του αγώνα των εργαζομένων.  Η γραμμή πάλης που θα φέρει αποτέλεσμα είναι μία:

  • Καμιά υποταγή απέναντι στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

  • Με τον αγώνα μας ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου.

  • Βάζουμε τις βάσεις της αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος με τελικό έπαθλο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, που θα κάνει κτήμα του λαού τον πλούτο και τα μέσα που παράγει, που θα έχειστο επίκεντρό της τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΣ και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στον Εύδηλο (12:00) να βροντοφωνάξουμε:

«Νόμος  είναι το δίκιο του εργάτη»

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι, επαγγελματίες – βιοτέχνες –  μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές - συνταξιούχοι

Άλλο ένα νομοσχέδιο που τσακίζει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.

Άλλο ένα νομοσχέδιο που δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους.

Αυτή είναι  η πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε. –  Τρόικα.

Όσο συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι θα φτωχαίνουν, οι αυτοαπασχολούμενοι θα χρεοκοπούν, οι συνταξιούχοι θα σφίγγουν το ζωνάρι.

  • Ρίχνουν ακόμα παρακάτω τον κατώτατο μισθό.

  • Απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, σχεδιάζουν πως θα διευκολύνουν τις απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα.

  • Προχωράνε σε νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ.

  • Αυξάνουν δραματικά τη φορολογία σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, καταργούν και τις τελευταίες ελαφρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τη φορολογία στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους δίνουν νέαπρονόμια για να μας εξαφανίσουν μια ώρα νωρίτερα.

  • Εξισώνουν τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών προς το ΙΚΑ, με την αδυναμία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τις πρόσθετες εισφορές τους, και με την ένταξη σε ενιαίο μηχανισμό είσπραξηςοργανώνουν το κυνήγι των μικρών απειλώντας με κατασχέσεις και φυλακή.

Συνάδελφοι, επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι - αυτοκινητιστές- συνταξιούχοι

Μην τους πιστεύετε, ότι τα μέτρα έχουν στόχο την εξυγίανση και το νοικοκύρεμα.

Μοναδικός στόχος τους, είναι να πληρώσουν την κρίση  τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να τσακίσουν  εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Καταδικάζουμε και απομονώνουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που περιγράφουν τα προβλήματα για να σε μπερδέψουν, αλλά  συγχρόνως στηρίζουν την κυβέρνηση   συζητώντας την πιο ήπια εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων.

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!  ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

Η μόνη λύση σε αυτή την αδιάκοπη και στυγνή επίθεση που δεχόμαστε είναι ο οργανωμένος Αγώνας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής  συμμαχίας (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ).

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα  και να οργανώσουν  τη  μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Ικαρίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαχητικό παρόν, ηχηρό μήνυμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ και ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της ΑΔΕΔΥ  ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 στις12μ

Γραμματεία  Ικαρίας  της  Π.Α.Σ.ΕΒΕ


Tags: ΠΑΣΕΒΕ, Φούρνοι, Σάμος, Απεργία, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top