Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Mesakti surfing


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Άρνηση υπουργού να συζητηθεί η τροπολογία της αυτονομίας των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας

Νέα » Υγεία - 20/06/2013

Νέο αδιέξοδο στο θέμα της αυτονομίας των νοσοκομείων της Λήμνου και της Ικαρίας, μετά την άρνηση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου να συζητήσει προχθές στη Βουλή την τροπολογία που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, Ανθή Καλογερή και Ανδρέας Ξανθός, ζητώντας την πλήρη αυτονομία των δύο νοσοκομείων.

Άρνηση υπουργού να συζητηθεί η τροπολογία της αυτονομίας των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας

Οι φορείς των δύο νησιών ανέμεναν την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ίδιο τον Υπουργού, μετά τις σχετικές δεσμεύσεις του στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους Δημάρχους της Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντής και Ικαρίας Χριστόδουλου Σταυρινάδη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε ότι: «Προχθές φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης παρά τα μέχρι τώρα υπεσχημένα. Η τροπολογία που κατατέθηκε από μένα και τους άλλους δύο βουλευτές, ώστε τα νοσοκομεία Λήμνου και Ικαρίας νόμιμα να λειτουργούν ως πλήρως αυτόνομα και αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δεν έγινε δεκτή από τον Υπουργό Υγείας, παρά του ότι συνοδευόταν από μια πλήρως τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση. Οι προθέσεις πλέον της Κυβέρνησης για συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ακόμη και στις ευαίσθητες παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές, και η παράδοση της υγείας στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν στο όλο σκηνικό προστεθεί η απίστευτη μαύρη τρύπα των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει ο ΕΟΠΠΥ, είναι η ομολογία της παταγώδους αποτυχίας της τρικομματικής συγκυβέρνησης στον τομέα της υγείας».

Αύριο συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου για να αποφασίσει την πορεία που θ' ακολουθήσει ώστε να κρατηθεί η αυτονομία του νοσοκομείου.

Αναδημοσίευση από την ΕΡΑ Αιγαίου - Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη


Tags: Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ανθή Καλογερή, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Σαρδελής, Νοσοκομείο Ικαρίας.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top