Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Προτασεις της ΛΑΣ για την ερχομενη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου

Νέα » Πολιτικά - 18/06/2013

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας.

Προτασεις της ΛΑΣ για την ερχομενη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου

Θέμα: Σχετικά με την  κατάργηση των  Παραρτημάτων  του ΙΚΑ στην Ικαρία

Κύριε Δήμαρχε / Κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Το τελευταίο  διάστημα η Γενική Διεύθυνση  Διοικητικών  Υπηρεσιών του ΙΚΑ, με της κατευθύνσεις που δίνει στους υπάλληλους των τοπικών παραρτημάτων. Ουσιαστικά δίνει τέλος στην  έντονη φημολογία που αποδίδονταν  στις κεντρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, και αφορούσε την σύμπτυξη των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην επαρχία Ικαρίας σε ένα παράρτημα από  δυο που λειτουργούν σήμερα.

Έχοντας υποψιν ότι οι ανάγκες που οδήγησαν στην ίδρυση αυτών των παραρτημάτων τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψουν της ανάγκες των ασφαλισμένων του ΙΚΑ(εργαζομένων και συνταξιούχων) στην Ικαρία και τους Φούρνους καθώς και τους επισκέπτες της περιοχής (Στην πλειονότητα τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ) για λουτροθεραπεία στις ιαματικές πηγές, δεν εξαλειφθήκαν. Γνωρίζοντας επίσης ότι ο μεγαλύτερος αριθμός του ενεργού πληθυσμού της επαρχίας  μας είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και οι συνταξιούχοι αποτελούν  μια αρκετά μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα. Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που μεθοδεύεται σήμερα με τις αποφάσεις για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αποφάσεις που αποτελούν μέρος των γενικότερων αναδιαρθρώσεων που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση   ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Διαμορφώνοντας μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο αυταρχική που θα λειτουργεί με φθηνούς, αναλώσιμους, κακοπληρωμένους, ανασφαλείς και φοβισμένους υπαλλήλους. Ιδιωτικοποιώντας  τομείς και υπηρεσίες, περιορίζοντας την κρατική ευθύνη σε ένα "βασικό" - μίνιμουμ πακέτο για την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία. (Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπουργού της "Αριστερές της ευθύνης" κ. Μανιτάκη ότι το Δημόσιο θα κρατήσει μόνο εκείνες τις υπηρεσίες "που δεν μπορούν ή δε θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς)". Σε αυτό το πλαίσιοεντάσσεται και η σύμπτυξη των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ένα κεντρικό παράρτημα (που θα καλύπτει και της δυο περιφερειακές ενότητες Σάμου και Ικαρίας) που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δικαιούχων και των συναλλασσόμενων με το ΙΚΑ. ανεξαρτήτως του που θα βρίσκετε η έδρα του παραρτήματος  και παράλληλα θα επιδεινώσει το είδη ισχνό εισόδημα τους αφού θα επιβαρυνθούν με ένα αρκετά σοβαρό κόστος μεταφοράς (προς και από την έδρα του ενός παραρτήματος).

Η επίκληση από την διοίκηση του ΙΚΑ του μικρού ασφαλιστικού μεγέθους της Επαρχίας Ικαρίας και Φούρνων, είναι άστοχη αφού είναι γνωστό ότι στο ΙΚΑ εντάσσονται άμεσα και άλλα ταμεία, όπως  ΤΣΑ-ΝΑΤ που θα αυξήσει κατά πολύ, αν όχι διπλασιάσει το «ασφαλιστικό έργο», όπως αποκαλείται πλέον η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.              

Στο ΝΑΤ είναι γνωστό ότι είναι ασφαλισμένοι η είναι συνταξιούχοι  μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Επαρχίας μας.  Ειδικά στα νησιά των φούρνων είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Με βάση αυτό το δεδομένο επιβάλλεται κατά την γνώμη μας η ίδρυση παραρτήματος του ΙΚΑ στους Φούρνους η εναλλακτικά η περιοδική  μετακίνηση υπαλλήλων στο νησί είναι άμεση ανάγκη. 

Με βάση όλα τα παραπάνω, αφού σας κάνουμε γνωστή την  κατηγορηματική μας αντίθεση στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των  υφιστάμενων παραρτημάτων γιατί  θα υπάρξει σοβαρή κοινωνική αναστάτωση. Για μια ακόμα φορά τονίζουμε πως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο όχι μόνο  να παραμείνει η υφιστάμενη κατάσταση ως έχει, αλλά να καλυφθούν και τα νησιά των Φούρνων.                          

Παράλληλα διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση των παραρτημάτων της Ικαρίας για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι  συνεχώς διευρυνόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ. 

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε την διοίκηση  του δήμου να μας ενημερώσει σε πιες ενέργειες θα προβεί και τι μέτρα θα πάρει, για να διεκδικήσει ουσιαστικά την λειτουργία των παραρτημάτων του ΙΚΑ του νησιού μας έτσι ώστε να καλύπτουν της ανάγκες των ασφαλισμένων στα νησιά μας.

Ερώτηση για την  αποκατάσταση του δρόμου Άγιος Κήρυκος - Φάρος. 

Κύριε  δήμαρχε, oπως γνωρίζεται στα τέλη Απριλίου στον δρόμο του Αγίου Κηρύκου – Φάρου, λίγο πριν από τον οικισμό του Φάρου το οδόστρωμα υποχώρησε με αποτέλεσμα  να δημιουργούνται δυσκολίες στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο , αλλά και να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την διακοπή της πρόσβασης από τον συγκεκριμένο δρόμο, τόσο στον οικισμό του φάρου όσο και στον αερολιμένα του νησιού .

Έχοντας  επίσης  υποψιν  πληροφορίες που  διαδίδονται   σχετικά με τα αίτια της  κατολίσθησης στην συγκεκριμένη  περιοχή , οι οποίες αποδίδουν  την εν λόγο φθορά του οδοστρώματος σε διαρροή του δικτυού ύδρευσης που υδροδότει ο δήμος τον οικισμό του Φάρου. Αλλά και την ελλιπή ενημέρωση  για την πορεία  αποκατάστασης  του συγκεκριμένου  δρόμου , ερωτάσθε κύριε δήμαρχε:

  • Έχετε ενημέρωση για την ύπαρξη  βλάβης στο δίκτυο  ύδρευσης, στην εν λόγο περιοχή που μπορεί να οδήγησε στην κατάπτωση του οδοστρώματος ;

  •  Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο δήμος για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου οριστικής διακοπής της κυκλοφορίας από τον συγκεκριμένο δρόμο και πιο είναι το χρονοδιάγραμμα που τυχόν υπάρχει για την αποκατάσταση του προβλήματος ;

Θέμα : Για της εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Κύριε Δήμαρχε / Κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Λαμβάνοντας  υποψιν της εξελίξεις που αφορούν την αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ,  την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων και το γεγονός της μη τοποθέτησης του Δήμου και του Δημοτικού συμβουλίου Ικαριας για αυτό το σοβαρότατο θέμα, καλούμε την διοίκηση του δήμου και το προεδρείο να θέσουν το θέμα σε συζήτηση άμεσα αν όχι σε έκτακτη συνεδρίαση στην πρώτη σύγκληση του συμβουλίου.                         

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε το δημοτικό συμβούλιο  να υποστηρίξει την θέση που διατυπώνουμε στο ακόλουθο σχέδιο ψηφίσματος:

«Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας πιστεύοντας ότι η παρουσία του δημοσίου ραδιοφώνου και της δημόσιας τηλεόρασης είναι, αναγκαία  προϋπόθεση  για την στοιχειώδη διασφάλιση  της πολυφωνικής ενημέρωσης σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια μας.  Καταγγέλλει την κυβέρνηση, που προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση. Με μια απόφαση που δημιούργησε νέα στρατιά χιλιάδων ανέργων σε μια νύχτα. Παρέδωσε την ενημέρωση του λαού αποκλειστικά σε αυτούς που ωφελούνται από τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά παίρνει. Η διαδικασία αυτή οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Στόχο τον οποίο έχουν για δεκάδες φορείς του δημοσίου τους οποίους θα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις και τις απολύσεις εργαζομένων. Η τραμπούκικη παρέμβαση των ΜΑΤ για την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης, αλλά & ο τρόπος ανακοίνωσης της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ, δείχνει ακόμη μια φορά ότι η καταστολή και  η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι στο καθημερινό «μενού» της κυβέρνησης και θα τα «προσφέρει» απλόχερα σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της.

Το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας  καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση   ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που για άλλη μια φορά δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπό της αποφασίζοντας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δώσει τη δυνατότητα στους υπουργούς, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο ακόμη μια φορά, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. 

 Οι εξελίξεις αυτές είναι αποτέλεσμα της ίδιας  πολιτικής που καταργεί τις ΣΣΕ, που φέρνει μισθούς και συντάξεις πείνας, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς υγεία και πρόνοια, χωρίς ασφάλιση, και αφορούν όλον τον εργαζόμενο λαό.

Πιστεύοντας ότι σήμερα χρειάζεται μαζική και ουσιαστική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και προς το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται. Δηλώνουμε ότι τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Ενημέρωση που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Καλώντας ταυτόχρονα  την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα  : 

1. Την από 10-6-2013 επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΦΕΚ 139Α ) , με την οποία δίνει την δυνατότητα στους Υπουργούς να προωθούν με Υπουργικές Αποφάσεις,  ερήμην της Βουλής,   την κατάργηση ή συγχώνευση δημοσίων φορέων και οργανισμών, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο .

2. Την υπ΄ αριθμ 02/11.6.2013  κοινή υπουργική απόφαση,  με την οποία καταργείται η δημόσια επιχείρηση  ΕΡΤ ΑΕ και οι θυγατρικές της και πετάγεται στον δρόμο το σύνολο των 2900 και πλέον  εργαζομένων της. Ταυτόχρονα με την πιο πάνω απόφαση,  ο λαός στερείται του δικαιώματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το μοναδικό δημόσιο μέσο επικοινωνίας και όχι μόνον, που είναι η ΕΡΤ και αυτό παραδίνεται μονοπωλιακά στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.»


Tags: Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, ΕΡΤ, ΛΑΣ Ικαρίας, Φάρος, ΙΚΑ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top