Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Σκιές


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας για την αυτονομία του νοσοκομείου Ικαρίας

Νέα » Αθήνα - 07/06/2013

Εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή είχε η σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό την αυτονομία των νοσοκομείων στα νησιά μας. Πάρα πολλοί συντοπίτες μας ήρθαν από την Ικαρία για αυτό το λόγο, φυσικά οι Ικαριώτες της Αθήνας και οι φίλοι του νησιού ήταν εκεί, καθώς και αντιπροσωπίες από άλλα νησιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με τη μετακίνηση.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας για την αυτονομία του νοσοκομείου Ικαρίας

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί έξω από το Υπουργείο, ενώ αντιπροσωπία του μπήκε στο υπουργείο για να καταθέσει τα αιτήματα. Δυστυχώς η αντιμετώπιση (όπως συνηθίζεται) ήταν κακή και χωρίς αποτέλεσμα. Ο υπουργός υγείας και ο γενικός γραμματέας απουσίαζαν, με αποτέλεσμα η συνάντηση να γίνει με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να πει και κάτι διαφορετικό.

Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί από όλους τους φορείς και από κάποια κόμματα, με την υπόσχεση ουσιαστικά ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, καθώς δεν πρέπει να αφεθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στην τύχη του.

Αργότερα, ξεκίνησε πορεία στην Πανεπιστημίου που κατέληξε στη βουλή, και ενώθηκε με αντίστοιχη πορεία των καθηγητών που διαμαρτύρονταν για την επιστράτευση τους. Το θετικό είναι ότι υπήρχε παλμός και δυναμικότητα.

Δυστυχώς δεν έλειπαν και τα δυσάρεστα. Αρκετός κόσμος δυσανασχέτησε με τη συμπεριφορά κάποιων κομματικών φορέων.

Το ΠΑΜΕ στην Ικαρία δεν δέχτηκε ποτέ να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους φορείς, ούτε να έρθει σαν ΠΑΜΕ Ικαρίας στη σημερινή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα μάλιστα και την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας. Αντιθέτως, στις περισσότερες περιπτώσεις έκανε ξεχωριστές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος στο νησί να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, ενώ το θέμα απασχολεί το ίδιο όλους και ζητάμε τα ίδια πράγματα. 
Αφού λοιπόν υπήρξε όλη αυτή η άρνηση, τελικά σήμερα το πρωί με έκπληξη είδαμε ξαφνικά πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ  να εμφανίζονται μπροστά από όλα τα υπόλοιπα και εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να μιλάνε με τα μέσα και να βγάζουν ανακοινώσεις, καπελώνοντας ουσιαστικά μια κινητοποίηση την οποία δεν στηρίξανε ποτέ. 

Όπως επίσης δυσάρεστο ήταν το γεγονός ότι και από άλλους χώρους είδαμε ξαφνικά «πολιτευτές» του νομού μας να εμφανίζονται από το πουθενά στο τέλος της πορείας, μπροστά στα πανό μας, για να βγει ο «αγώνας» τους στις κάμερες και τις φωτογραφίες.

Δυστυχώς για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό θέμα, αντί να είμαστε όλοι ενωμένοι, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί που βάζουν το προσωπικό ή κομματικό τους συμφέρον πάνω από τις ανάγκες του τόπου τους.

Γιάννης - Πάστης Γλαρός

Φωτογραφίες


Tags: Νοσοκομείο, κινητοποίηση, υπουργείο υγείας.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top