Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Ethra


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ενημερωση απο ΚΚΕ για την ακτοπλοϊκή συνδεση των νησιων μας ξανα

Νέα » Πολιτικά - 23/04/2012

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες
Το έργο επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά και στην ουσία πρόκειται για ακτοπλοϊκό αποκλεισμό: Τα οικονομικά εισιτήρια του μοναδικού πλοίου που συνδέει τα νησιά μας με τον Πειραιά έχουν εξαντληθεί (και σήμερα Κυριακή, και την περασμένη Πέμπτη). Οι συμπατριώτες μας εγκλωβίζονται στην Ικαρία. Άλλοι αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια πρώτης θέσης και καμπίνας προκειμένου να ταξιδέψουν.

Ενημερωση απο ΚΚΕ για την ακτοπλοϊκή συνδεση των νησιων μας ξανα

 Πριν από δέκα μέρες που οι ναυτεργάτες είχαν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, οι εφοπλιστές, οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες, και μαζί με αυτούς πρόθυμοι εκπρόσωποι τους  όπως ο δήμαρχος του «μαύρου μετώπου» της Ικαρίας:  κραύγαζαν για τα νησιά και τους νησιώτες που θα αποκλειστούν, για τους επιβάτες που θα ταλαιπωρηθούν, για την οικονομία των νησιών.

Σήμερα που τα νησιά μας είναι στην ουσία αποκλεισμένα, που εκατοντάδες συμπατριώτες ταλαιπωρούνται, χάνουν μεροκάματα, πληρώνουν πανάκριβα εισιτήρια πρώτης θέσης προκειμένου να ταξιδέψουν, που βλέπουμε πλοίο τρείς φορές την εβδομάδα, αυτό το υπέργηρο σαπάκι, σήμερα όλοι αυτοί οι λαλίστατοι σιωπούν εκκωφαντικά. Λογικό. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να χτυπήσουν τον αγώνα των ναυτεργατών.

Είναι αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», που ευθύνονται για την χρόνια εγκατάλειψη του τόπου μας, που άφηναν σταθερά τα νησιά μας χωρίς πλοίο για πολλούς μήνες το χρόνο, που αύξησαν τα εισιτήρια μέχρι και 360%, που δρομολόγησαν το υπέργηρο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, και από την άλλη κατεβάζουν το εισιτήριο στο σαπάκι ενώ δρομολόγησαν μόνο για τις μέρες του Πάσχα το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» με αυξημένο εισιτήριο -σίγουρο ζεστό χρήμα. Είναι αυτοί που αφού μπούκωσαν από τα κέρδη,  αφού εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις των άγονων γραμμών- λεφτά πληρωμένα από τις τσέπες μας- τώρα θα αρχίσουν να «κλαίγονται» για τις ζημιές των εταιριών και θα ζητούν και άλλα προνόμια και άλλο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων.

Για μια ακόμα φορά  η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα είναι στα χέρια των εφοπλιστών, τόσο θα επιδεινώνεται η θέση των νησιωτών, των ταξιδιωτών και όλων των εργαζομένων. Οι κάτοικοι των νησιών μας πρέπει να καταδικάσουν την πολιτική που τους στηρίζει και επιτρέπει, ανέχεται να μένει ο τόπος μας είτε χωρίς καράβι, είτε να δρομολογούνται σαπάκια σαν το «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ»

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και με φθηνό εισιτήριο τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς, στους εργαζόμενους που στενάζουν μαζί με τους ναυτεργάτες από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτής της πολιτικής που μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργεί θεμελιακά εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιβάλλει αβάσταχτα φορολογικά βάρη, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Καμία ανοχή στις γαλαζοπράσινες πολιτικές και τους πρόθυμους δεξιούς και «αριστερούς» υποστηρικτές τους που σταθερά, συστηματικά, έφεραν σε αυτή την κατάσταση τις ζωές μας και τα νησιά μας. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που τόσα χρόνια  στηρίξατε τις ελπίδες σας. Εξαπατούν επί δεκαετίες.Έχουν την ίδια πολιτική. Το απέδειξαν και σαν μονοκομματικές κυβερνήσεις και συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Φοράνε μάσκες διαφορετικότητας και δήθεν κάνουν αυτοκριτική. Υποκρίνονται.

Δεν αλλάζουν, αλλάξτε εσείς.

Είναι καιρός να γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Με ισχυρό ΚΚΕ και εσάς στον αγώνα υπάρχει λύση.

Την Κυριακή 6  Μάη  ξανά στο νησί μας. Δίνουμε ραντεβού αντίστασης- αντεπίθεσης.  Ψηφίζουμε- στηρίζουμε ΚΚΕ

 

 

 

Ικαρία, 22 Απρίλη 2012


Tags: ΚΚΕ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top