Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
normal ierob


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ενημέρωση από την «Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων»

Νέα » Πολιτικά - 10/07/2011

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης σας για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου φούρνων, εκδίδοντας σήμερα το 3ο ενημερωτικό δελτίο.

Ενημέρωση από την «Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων»

 Σας γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη μέχρι και σήμερα απαξιεί να μας ενημερώσει σχετικά με τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του δήμου, τα τρέχοντα ζητήματα και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σχετικά μ’ αυτά

– Η επαναλαμβανομένη απάντηση της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ «κάνουμε απλά διαχείριση» δεν απαντάει στα ερωτήματα, για ποιο σκοπό;;; Με πια προοπτική;;; Με ποιους στόχους;;; Με τι περιεχόμενο;;;

- Η «απλή διαχείριση» δεν πρέπει να καταργεί τις τακτικές μηνιαίες συνεδριάσεις των οργάνων που είναι το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή. Δεν σημαίνει επίσης ότι ο προϋπολογισμός θα στοχεύει κυρίως στην τσιμεντοποίηση του νησιού μας.

- Η οικονομική επιτροπή (το κυριότερο όργανο για την σωστή οικονομική λειτουργία του δήμου) , συνεδριάζει υποτυπωδώς !!!!

- Ο προϋπολογισμός του 2011 για άλλη μια χρόνια ( ακολουθώντας την πεπατημένη των τελευταίων δέκα πέντε χρόνων), με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης αναλώνεται σε κατατμήσεις έργων στο όριο της ανάθεσης ( 11.600, 11.600, 11.600,11.600…..) !!!!

- Αν και έχουν περάσει έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων οργάνων η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει ακόμα γραφείο στο δήμο (όπως δικαιούται σύμφωνα με την νομοθεσία) παρά την ολοκλήρωση του νέου δημοτικού μεγάρου .

- Η απουσία οράματος για τον πολιτισμό, την κοινωνικό – οικονομική ανάπτυξη, είναι απολύτως αισθητή.

- Η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός συνεχίζουν να έχουν σοβαρά προβλήματα που διαρκώς οξύνονται με τις μεταρρυθμίσεις που

Προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ .

- Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ακολουθούν για μια ακόμα χρόνια την συνηθισμένη τους πορεία που καθορίζεται πάντοτε από τις διαθέσεις των ακτοοπλόων εφοπλιστών .

- Η ροή του νερού οικιακής χρήσεως για δυο ώρες το 48αρο κατατάσσει το νησί μας σε πρωτόγονη κατάσταση. Όταν ακόμα και άνυδρα νησιά των Κυκλάδων έχουν λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης προ πολλού.

- Η συνεχόμενη μόλυνση των θαλασσών μας, με τα ζωντανά απόβλητα, είναι μόνιμη και «σταθερή αξία» για το νησί μας και η ανυπαρξία μετρήσεων κοινό μυστικό. Άραγε έχει αξιολογηθεί η επίδραση κυρίως στις γυναίκες και στα παιδιά μας;;;

- Τα σκουπίδια και για το 2011 συνεχίζουν να καίγονται!!!!

- Ο υπέροχος φυσικός κόλπος κατά ένα μέρος έχει μπαζωθεί από τη δεκαετία του 1980 και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση για επιπλέον τσιμεντοποίηση και χωρίς να εξυπηρετεί τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

- Ο περιφερειακός δρόμος είναι υπό σκέψη εδώ και είκοσι χρόνια για να εκπονηθούν μελέτες!!!!.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2011 γιατί δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των συμπατριωτών μας.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στη συνεχιζόμενη αυτή απαράδεκτη πολιτική, με την ανοχή και την ενεργή υποστήριξη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, καλούμε όλους τους Φουρνιωτες σε συμπαράταξη και αγώνα διαρκείας για να απαιτήσουμε:

α) Την άμεση απόδοση των παρακρατημένων πόρων που ανέρχονται τουλάχιστον στα 11δις ευρώ συνολικά για όλους τους ΟΤΑ.

β) Την κατοχύρωση των πόρων τις τοπικής αυτοδιοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό με άμεσο διπλασιασμό του 2,7% και με προοπτικό στόχο το 8%.

γ) Την νομοθετική ρύθμιση για πλήρη και συνεχόμενη χρηματοδότηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

δ) Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μη παραγραφή των χρεών του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων


Φλυτζάνης Νικόλαος του Ευαγγέλου
Βούλγαρης Ευθύμιος του Κωνσταντίνου
Μαρούσης Γεώργιος του Θεοφίλου
Σκλάβου Ολυμπία του Νικολάου


Tags: Φούρνοι.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top