Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Επιχείρηση για να αποπλεύσει το «ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ»

Νέα » Ακτοπλοΐα - 24/06/2011

Επιχείρηση για να αποπλεύσει το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ» από το λιμάνι των Φούρνων, πραγματοποιήθηκε χτες από το υπουργείο και τις λιμενικές αρχές.

Επιχείρηση για να αποπλεύσει το «ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ»

Σημειώνεται ότι το πλοίο μέχρι και προχτές ήταν παρατημένο στο λιμάνι του νησιού και οι ναυτεργάτες εγκαταλειμμένοι. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη με βάση το νόμο περί εγκατάλειψης πλοίων στην ελληνική επικράτεια, συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ναυτεργατών.

Επιπλέον, το ΝΑΤ έχει εκδώσει εντολή από τον Απρίλη για απαγόρευση απόπλου του πλοίου λόγω των οφειλών της εταιρείας που φτάνουν τα 60.000 ευρώ, το πλήρωμα είναι απλήρωτο από τον Δεκέμβρη του 2010 και επιπλέον έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του.

Χτες το πρωί εμφανίστηκαν λιμενικοί από τη λιμενική αρχή Φούρνων, πιέζοντας τους ναυτεργάτες να σταματήσουν την επίσχεση, επειδή η εταιρεία ήθελε το πλοίο να αποπλεύσει για Σάμο και να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του. Μάλιστα, με απόφαση του υπουργείου χαρακτήρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το πλοίο ως «σκέτο» οχηματαγωγό (RO/RO) προκειμένου να αποπλεύσει με ελλιπή σύνθεση!

Μετά την άρνηση των ναυτεργατών να σταματήσουν την κινητοποίησή τους, έφτασε εκεί άλλο «πλήρωμα» για να τους αντικαταστήσει. Το Λιμεναρχείο του νησιού μέχρι το απόγευμα είχε κάνει 5 νέες ναυτολογήσεις ενώ το μεσημέρι το Λιμεναρχείο έστειλε στη Σάμο το καΐκι «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» για να παραλάβει έναν ακόμα ναυτεργάτη, όταν το καΐκι έχει άδεια μόνο για μικρές διαδρομές! Με τη παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ μέχρι χτες αργά το απόγευμα το καράβι δεν είχε καταφέρει να αποπλεύσει.


Ριζοσπάστης
Tags: Φούρνοι.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top