Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Αγωνιστικές επιτυχίες και οργανωτικές προκλήσεις για το Ικαριακό Σκάκι!

Νέα » Αθλητικά - 18/05/2011

Ικαριακό Σκάκι! Μία ακόμα πρωτιά στο Αιγαίο σημείωσε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας. Στους Ομαδικούς Αγώνες, που οργανώθηκαν τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα στη Σαντορίνη, η Ικαρία κατέκτησε το Κύπελλο Αιγαίου, αποκλείοντας κατά σειρά τις ομάδες της Σύρου, της Λέρου και (στον τελικό) της Σαντορίνης.

Αγωνιστικές επιτυχίες και οργανωτικές προκλήσεις για το Ικαριακό Σκάκι!

Το Πρωτάθλημα Αιγαίου (στο οποίο δεν αγωνίστηκε η Ικαρία, αφού παίζει στην Α΄ Εθνική!) κατέκτησε η Σαντορίνη και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων η Ρόδος. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αιγαίου συνεπάγεται αγώνα μπαράζ με την ισχυρότερη ελληνική ομάδα, την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ελλάδας Πνευματική Στέγη Περιστερίου, η οποία έχει πυκνώσει τις γραμμές της με κορυφαίους Έλληνες και ξένους γκρανμετρ. Οπωσδήποτε η αναμέτρηση με μια τόσο δυνατή ομάδα θα αποτελέσει για τους σκακιστές του Σ.Ο. Ικαρίας πολύτιμη εμπειρία.

Με αισιοδοξία και με προοπτικές να παραμείνει για μία ακόμα χρονιά στην Α΄ Εθνική, προετοιμάζεται ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας για το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 3 μέχρι και 8 Ιουλίου στην Ερέτρια.

Αμέσως μετά, από 9 μέχρι και 17 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το παραδοσιακό Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος», στο οποίο ενσωματώθηκε και φέτος το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και επιπλέον θα φιλοξενηθεί το Μεσογειακό Ομαδικό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση, η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του σκακιστικού κόσμου και αναμένεται κάθε χρόνο με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της διοργάνωσης (ikaroschess@gmail.com), καθώς και τα τηλέφωνα των σκακιστών που έχουν επιφορτιστεί με τα οργανωτικά θέματα (6947-829772 του Δημήτρη Καπαγιαννίδη και 6977-730286 της Αγγελικής Σιάκα), δέχονται καθημερινά μηνύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από παίκτες που θέλουν να έλθουν ξανά ή από άλλους που επιθυμούν να γνωρίσουν το κατ΄ εξοχήν «σκακιστικό νησί».

Το Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος» αποτελεί μια μεγάλη οργανωτική πρόκληση, αφού ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την διατήρησή του είναι η επιτυχής διεξαγωγή των αγώνων. Οι δυσκολίες είναι αρκετές, με κυρίαρχη την οικονομική στενότητα, αλλά και τον μεγάλο ανταγωνισμό: Το ίδιο διάστημα θα διεξαχθούν δύο ακόμα διεθνή τουρνουά στο Αιγαίο, στην Κρήτη και στη Λέρο. Ωστόσο το Ικαριακό τουρνουά έχει καταφέρει να διατηρήσει ένα ιδιαίτερο χρώμα και να προσφέρει μια ζεστή φιλοξενία, κάτι που μόνο ο Καριώτες μπορούν να προσφέρουν. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, παρά την απουσία αποτελεσματικής κρατικής υποστήριξης, η διοργάνωση διατηρεί υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού οι τοπικοί φορείς, με πρωτοστάτη εδώ και δεκαετίες τον Δήμο, συνεισφέρουν ό,τι μπορούν σε υλικά μέσα, τεχνική υποδομή, αλλά και ηθική συμπαράσταση.

Η τόνωση της τοπικής οικονομίας από τους 200 περίπου σκακιστές και συνοδούς τους, καθώς και η προβολή του νησιού μας παγκοσμίως, έχουν αναγνωριστεί και έχουν γίνει καθολικώς αποδεκτά. Το σκάκι στην Ικαρία δεν είναι μόνον υπόθεση των σκακιστών, είναι υπόθεση όλων!


Tags: Σκακιστικό Τουρνουά Ίκαρος.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top