Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ενημέρωση επαγγελματιών δήμου Αγίου Κηρύκου

Νέα » Τοπικά νέα - 20/10/2009

Συνδημότες - Συνδημότισσες, Σας γνωρίζουμε ότι ο δήμος Αγίου Κηρυκου εκτός από την χωριστή συλλογή μέρους των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί - χαρτόνι) από τα κεντρικά σημεία παραγωγής τους (αγορά Αγίου Κηρυκου κλπ ). Από τα τέλη Ιουλίου έχει προχωρήσει ανάπτυξη κάδων ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του Δήμου (22 σημεία συλλογής) για τη συλλογή χαρτιού - αλουμινίου/ λευκοσιδήρου - πλαστικού. Στα σημεία συλλογής που αναφέρονται υπάρχει από μια σειρά 3 κάδων και η συλλογή των ανακυκλώσιμων γίνεται σε 3 διαφορετικά ρεύματα.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η συγκέντρωση 35 τόνων χαρτιού και πέντε τόνων λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών, που δεν πήγαν στον ΧΑΔΑ. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή μείωση του όγκου των απορριμμάτων που φτάνουν στον ΧΑΔΑ, και παράλληλα η αύξηση του όγκου του συνόλου των ανακυκλώσιμων υλικών.

Επίσης ο δήμος έχει ξεκινήσει την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία χρειάζεται η ενεργή συμβολή όλων των συλλόγων και όλων των δημοτών μας.

Ο Δήμος Αγίου Κηρυκου έχοντας όμως υπ'όψιν την μέχρι σήμερα στάση μέρους των επαγγελματιών καθώς και αρκετών συνδημοτών μας, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται τα απορρίμματα τους. Τόσο αυτό το διάστημα όσο και προηγουμένως και για να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο φαινόμενο στην πόλη του Αγ. Κηρυκου και όχι μόνο , σας καλεί για μια ακόμα φορά να εφαρμόσετε πιστά τον σχεδιασμό που υπάρχει από τον δήμο σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας ( περίληψη του όποιου σας έχει κοινοποιηθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα) .

1) Τα βιοαποδομήσιμα απορρίμματα (Υπολείμματα τροφών, κ.λ.π) θα συλλέγονται κάθε πρωί 8.00 με 9.00 από απορριμματοφόρο που θα περνάει από όλη την αγορά.

2) Τα υλικά συσκευασίας (χαρτόνια) συλλέγονται χώρια (δυο φορές την εβδομάδα) Τρίτη και Παρασκευή από το απορριμματοφόρο των ανακυκλώσιμων (πρωί 9.00 με 10.00 ) και μόνο τότε . Τα υλικά συσκευασίας θα φυλάσσονται με ευθύνη των επαγγελματιών στους χώρους των καταστημάτων τους, και όχι στους δρόμους και τους κοινοχρήστους χώρους της πόλης ( ιδιαίτερα τους μήνες που θα ακολουθήσουν γιατί αν τα χαρτιά βραχούν δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και μετατρέπονται σε κοινά απορρίμματα επιβαρύνοντας τον ΧΑΔΑ με τα γνωστά επακόλουθα) . Επίσης τα πλαστικά κιβώτια (οπορωλαχανικων - Αναψυκτικών, κλπ) δεν θα συλλέγονται από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, μέχρις ότου διευκρινισθεί αν μπορούν να ενταχθούν στην διαδικασία της ανακύκλωσης θα φυλάσσονται με ευθύνη των επαγγελματιών στους χώρους των καταστημάτων τους, και θα απομακρύνονται από το νησί με ευθηνή όσων φρόντισαν να φτάσουν στο νησί .

Για όσα από τα παραπάνω δεν τηρούνται, μπορούν να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του κανονισμού καθαριότητας που προβλέπουν πρόστιμα από 150,00€ με προοπτική πολλαπλασιασμού κατά την επανάληψη του ίδιου παραπτώματος.

Συνδημότες – Συνδημότισσες,

Η συμβολή σας στην εφαρμογή του σχεδιασμού έχει καθοριστική σημασία, δεν είναι προαιρετική είναι και αναγκαία και απαραίτητη. Τόσο για την αποτελεσματική εφαρμογή της ανακύκλωσης , όσο και για την προσπάθεια μείωσης του συνολικού όγκου απορριμμάτων που φτάνουν στον ΧΑΔΑ .

Για μια ακόμα φορά σας θυμίζουμε ότι τα απορρίμματα δεν είναι του δήμου . Ευθύνη του δήμου είναι η οργάνωση του τρόπου διαχείρισης, αυτό όμως χωρίς την συμβολή των δημοτών δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ

Υ. Γ : Σε περίπτωση που παρουσιάζεται πρόβλημα στην διαδικασία συλλογής των απορριμμάτων ( ανακυκλώσιμων και μη) παρακαλούμαι να ενημερώνετε άμεσα των δήμο στο τηλ. 2275350401


Tags: Δήμος Αγίου Κηρύκου, ανακύκλωση, απορρίματα.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top