Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Μεγάλη Δημοσκόπηση - Φάκελος «Γκρούβαλοι»

Νέα » Πολιτισμός - 29/09/2009

Η Εφημερίδα «Κάβο Πάπας», το ν.1 Ικαριακό free press έντυπο και το kavopapas.gr/press, η πιο σύγχρονη ειδησεογραφική ιστοσελίδα για την Ικαριά, ανοίγουν τον Φάκελο: «Γκρούβαλοι».

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το ολοένα και αυξανόμενο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στο νησί  μας, ανοίγουμε την συζήτηση με τους φορείς, τον κόσμο και τους τουρίστες της Ικαρίας.

Επισκεφτείτε το kavopapas.gr/press και απαντήστε στην αναρτηθείσα δημοσκόπηση για το πρόβλημα του «αχαλίνωτου τουρισμού» της Ικαρίας. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ, καθώς και στατιστικές αναλύσεις θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος της εφημερίδας, το οποίο θα κυκλοφορήσεις το Νοέμβριο του 2009.

Παράλληλα, μπορείτε να αποστέλλετε ελεύθερα τις δικές σας απόψεις για το θέμα αυτό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας press@kavopapas.gr . Παρακαλούμε, για λόγους οικονομίας χώρου, οι επιστολές σας να μην υπερβαίνουν τις 300 λέξεις.  


*Για λόγους αρχής, η συντακτική ομάδα επιθυμεί να διευκρινίσει το εξής: Ο όρος «Γκρούβαλοι» χρησιμοποιείται για να περιγράψει το φαινόμενο αλλά και ως έννοια προσφιλή στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, προκειμένου να γίνει κατανοητό το περιεχόμενο του «Φακέλου». Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση να αποδοθεί ο οποιοσδήποτε αρνητικός χαρακτηρισμός σε τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί καθοιονδήποτε τρόπο. Η Εφημερίδα «Κάβο Πάπας» και το kavopapas.gr/press έχουν εδώ και καιρό αποδείξει και συνεχίζουν να μάχονται για τον σκοπό τους, να αποτελέσουν δηλαδή μια ελεύθερη και ψύχραιμη πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης και προβληματισμού.


Tags: Κάβο Πάπας, γκρούβαλοι.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • Aυτό το γκάλοπ, είναι ανεπίτρεπτο να το δημιουργούν άνθρωποι, οι οποίοι διατείνονται ότι και είναι και σκέφτονται σαν Ικαριώτες, και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί. Οι βάσικες έννοιες που στηρίχθηκε η κοινωνία της Ικαρίας όπως αυτές της αλληλεγγύης (αλλαξιά) και της φιλοξενίας, πετιούνται στα σκουπίδια από ανθρώπους που ελπίζω αβασάνιστα και όχι κατόπιν παραγγελίας, ξανανοίγουν ένα θέμα προπέτασμα καπνού για την κάλυψη του χάους που λέγεται τουρισμός στην Ικαρία.
    Κανένας από τους «γκρούβαλους» δεν δημιούργησε φασαρία αυτό το καλοκαίρι στην Ικαρία. Αντίθετα, ήτανε μια παρέα παιδιών, «φίλοι» του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που μάλλον η περίπτωση τους πρέπει να απασχολήσει ψυχιατρικές διατριβές που δημιούργησε αυτό το μπάχαλο. Όλοι αυτοί έμεναν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Αρμενιστή. Ας δούμε όμως πιο νηφάλια, γιατί το γκάλοπ αυτό είναι επικίνδυνο.

    1. Στο internet η οποιαδήποτε μικρή ομάδα ανθρώπων, λειτουργώντας στοχευμένα, μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις της. (Δες τε τα πολλά γελοία αποτελέσματα γκάλοπ που δημοσιεύονται στο press.gr)
    2. Συμμετέχουν, πολλές φορές οι ίδιοι που θέλοντας να επιβάλλουν το αποτέλεσμα, μια που το συμφέρον τους το επιβάλλει, στέλνουν την ίδια απάντηση πολλές φορές, ακόμα και μέσα από διαφορετικά pc.
    3. Μπορεί να δημιουργήσει ένα κάποιο εργαλείο, ακόμα και στα χέρια της ίδιας μειοψηφίας που θέλοντας να επιβάλλει την όποια ακραία πολλές φορές άποψη της, να την ντύσει έστω και ανεπίσημα με μανδύα γενικότερης αποδοχής και τελικά να την κάνει αποδεκτή από την πλειοψηφία.
    4. Γιατί τσουβαλιάζει διαφορετικούς ανθρώπους, που έχουν επιλέξει έναν παμπάλαιο τρόπο διακοπών, με αποτέλεσμα να τους θεωρεί τουλάχιστον προβληματικούς όλους μαζί. Με αυτή την τακτική και σιγά σιγά ξεκίνησαν οι ακροδεξιοί τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να είναι κράτος εν κράτει στην περιοχή. Ευτυχώς βέβαια στην Ικαρία δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, αλλά πιστεύω ότι γίνεται από υπέρμετρη αφέλεια.


    Και για να μην ξεχνιόμαστε. Ο τουρισμός στις Ράχες άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του 70, από ξένους γυμνιστές στο Λιβάδι. Μαζί τους κατέβηκαν και πολλοί Έλληνες και αργότερα ΟΛΑ τα Εξάρχεια. Τότε άρχισαν δειλά να χτίζονται τα πρώτα ξενοδοχεία, εντελώς άναρχα και καταστρέφοντας την ομορφιά του χώρου με αποτέλεσμα ο Αρμενιστής να μοιάζει περισσότερο με Σαλαμίνα..

    Σ’ αυτούς που έκαναν το Λιβάδι Εξάρχεια εκείνη την περίοδο, στηρίζεται ο σημερινός τουρισμός. Τώρα όλοι οικογενειάρχες, διευθυντές σε μεγάλες επιχειρήσεις, εκδότες γιατροί δημοσιογράφοι, έχουν πολλαπλασιαστεί και τιμούν τον τρόπο ζωής και την φιλοσοφία μας, με τις επιλογές τους.


    By: ΣΠΥΡΟΣ ΤΕΣΚΟΣ @ 30/09/2009


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top