Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Νέα » Πολιτικά - 24/09/2009

Στο σφυρί βγαίνουν από σήμερα τα ακτοπλοϊκά πλοία της εταιρείας «GA FERRIES» του εφοπλιστή Αγούδημου. Οι πάνω από 200 ναυτεργάτες των πληρωμάτων μένουν στο δρόμο, απλήρωτοι εδώ και μήνες. Ξεκρέμαστοι βρίσκονται και οι 45 ναυτιλιακοί υπάλληλοι των γραφείων της εταιρείας του εφοπλιστή.

Τον εφιάλτη της απομόνωσης θα αντιμετωπίσουν νησιά του Αιγαίου όπου προσέγγιζαν τα πλοία αυτά.

Στους Φούρνους όμως και στον Άγιο Κήρυκο έχουμε να «δούμε» καράβι δύο βδομάδες τώρα, από τότε που έδεσε το υπέργηρο και υποσυντήρητο «Μαρίνα».

Ο εφοπλιστής Αγούδημος μόνο τη δρομολογιακή περίοδο 2008-2009, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έβαλε στα θησαυροφυλάκιά του, από επιδοτήσεις, για να έχει εν πλω τα πλοία του, περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ «ζεστό χρήμα». Λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τις τσέπες των φορολογούμενων εργαζομένων, από τις τσέπες μας. Από το 2003 έως το 2008 δε, οι επιδοτήσεις που τσέπωσε υπολογίζονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, με τη δρομολόγηση των τριών πλοίων του και συγκεκριμένα με τα «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα», κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, υπολογίζεται, με βάση τα εισιτήρια που «έκοψε», ότι «έβγαλε» 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Τα όσα συμβαίνουν με τον εφοπλιστή Αγούδημο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ασύδοτης δράσης που εξασφαλίζει στους εφοπλιστές η πολιτική της «ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων» και της ανταγωνιστικότητας την οποία υπηρετούν απαρέγκλιτα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως ο 3577/92 .

Από το 2001 που το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση εναρμόνισε τον παραπάνω κανονισμό με την ελληνική νομοθεσία, ψηφίζοντας το νόμο 2932/01, η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες πάει από το κακό στο χειρότερο.

Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές «ξεσαλωμένοι» παραβιάζουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επιβάλλουν στα καράβια συνθήκες γαλέρας, «κουρελιάζουν» χωρίς να λογοδοτούν την υποχρεωτική δεκάμηνη επάνδρωση και λειτουργία των πλοίων, υποβαθμίζουν τους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και από πάνω για αυτού του είδους τις ...υπηρεσίες επιβραβεύονται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις.

Και επιπλέον όλα αυτά διαδραματίζονται στη μέση της προεκλογικής περιόδου, γεγονός που σηματοδοτεί τι μας περιμένει ναυτεργάτες και νησιώτες την επομένη μέρα των εκλογών.

Καμία ανοχή στις γαλαζοπράσινες πολιτικές που σταθερά, συστηματικά, έφεραν σε αυτή την κατάσταση τα νησιά μας.

Απαιτούμε την άμεση δρομολόγηση πλοίου που να καλύπτει τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας (Άγιο Κήρυκο- Φούρνοι) με τον Πειραιά.

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη μετακίνηση των ετεροδημοτών εκλογέων στα νησιά μας.

Με τους συντονισμένους αγώνες μας, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Την Κυριακή 4 Οκτώβρη στηρίζουμε- ψηφίζουμε ΚΚΕ

Ικαρία, 23 Σεπτεμβρίου 2009


Tags: G.A. Ferries, Κ.Κ.Ε..
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top