Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Υπό διωγμό το ελεύθερο κάμπινγκ στη Νας της Ικαρίας

Νέα » Τοπικά νέα - 18/08/2009

Σε πεδίο αντιπαράθεσης κατοίκων και κατασκηνωτών μετατράπηκε η περιοχή της Νας στην Ικαρία, αφού διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με δεκάδες νεαρούς κατασκηνωτές που κάνουν εδώ και χρόνια ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή.

Υπό διωγμό το ελεύθερο κάμπινγκ στη Νας της Ικαρίας

Την Κυριακή το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία του Δήμου Ραχών, από κατοίκους που διαμαρτύρονται για την παρουσία ελεύθερων κατασκηνωτών στην περιοχή τους, με πρόσχημα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στους κατασκηνωτές μοιράστηκε ανακοίνωση του δήμου όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι "η ελεύθερη κατασκήνωση δεν είναι αποδεκτή από την τοπική κοινωνία και προσβάλλει την τοπική κουλτούρα". Συγχρόνως προτρέπει τους κατασκηνωτές να νοικιάσουν δωμάτιο ή να αποχωρήσουν από το νησί, αλλιώς θα ενταθούν οι ενέργειες του δήμου για την απομάκρυνσή τους. Στη συνέχεια κάτοικοι απομάκρυναν μερικές σκηνές και υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους κατασκηνωτές.

Για το θέμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ Ραχών είχε εκδώσει ανακοίνωση διαφωνώντας με τη συγκέντρωση και υποστηρίζοντας ότι "η απόφαση για τη συγκέντρωση δεν εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού και διχάζει την κοινωνία των Ραχών. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών τουρισμού στο νησί, που θα μπορούσε να διευκολύνει τους παραθεριστές και να αποτρέψει τυχόν προβλήματα".

Κ. Π.


Η Αυγή
Tags: Ράχες, ΣΥΡΙΖΑ, κάμπινγκ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • Και ο δημος εχει δικιο κι ο ΖΥΡΙΖΑ.

    Η λυση σιγουρα πρεπει να ειναι: εκτακτες υποδομικες εγκαταστασεις που να δειχνουν εμπραχτα τις παραδοσιακα Καριωτικες τασεις φιλοξενειας.

    Εργατικα χερια υπαρχουν, αξιοι αρχιτεκτονες και μηχανικοι μπολικοι κι εκτακτη εισφορα απο τους αμεσα εποφελημενους επιχειριματιες εστω κα με δανειο του Δημου η και του Νομου ακομη πρεπει λογικα να ειναι εφικτο.
    By: Νικολας Ι Ξενακης @ 19/08/2009


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top