Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Ικαρία - Ελευθεροτυπία

Τύπος » Αναδημοσιεύεσεις - 29/05/2009

Δέκα μέρες τα σκουπίδια έχουν πνίξει το δήμο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, που ζητά να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Ικαρία - Ελευθεροτυπία

Οι Ικαριώτες ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στο κυβερνητικό κλιμάκιο, που επισκέπτεται το νησί για τις εκδηλώσεις αφής της Ικάριου φλόγας την Κυριακή 31 Μαΐου στις 10.30 το πρωί. Το ζήτημα των σκουπιδιών στην Ικαρία έχει επανειλημμένα τεθεί στην κεντρική εξουσία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στις 18 Μαΐου πήρε φωτιά λόγω ανάφλεξης ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που βρίσκεται στην περιοχή του Κάστρου, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου, Νίκος Λαρδάς.  

Από τις 19 Μαΐου, υπογραμμίζει με έγγραφό του ο δήμαρχος Αγίου Κηρύκου, Σπύρος Τέσκος, έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων, αφού δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα απόθεσης στο ΧΑΔΑ και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων.

Στις 22 Μαΐου το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Κηρύκου αποφάσισε ν΄αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ώσπου να προσδιοριστεί ο χώρος στον οποίο θ'αποθέτονται τα σκουπίδια. Κάλεσε,δε, τους συναρμόδιους φορείς (υπουργεία Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Νομαρχία Σάμου) να κηρύξουν την περιοχή, σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.  


Ελευθεροτυπία
Tags: ΧΑΔΑ, Νίκος Λαρδάς, Άγιος Κήρυκος, ΠΕΧΩΔΕ, απορρίμματα.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top