Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Πρόταση συνεργασίας για το ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Νέα » Πολιτικά - 18/02/2009

Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως γνωρίζετε το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 στο οποίο έχουν στηριχθεί – τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο – πολλές προσδοκίες ως προς τη δημιουργία αρκετών απαραίτητων υποδομών κυρίως στη Περιφέρεια της χώρας, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και έχουν αποσταλεί οι πρώτες προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων.

 Έχοντας  υπ’όψιν :

      Α) Το νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (σχετικά με την πιστοποίηση ¨Διαχειριστικής Επάρκειας¨ ) ως προς τους φορείς που έχουν δυνατότητα υποβολής προτάσεων,  διαδικασία που στερεί τη δυνατότητα στη πλειονότητα των Περιφερειακών ΟΤΑ της χώρας να υποβάλλουν προτάσεις.
         Β) Το γεγονός της πρόσφατης πιστοποίησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, καθώς και τη πρόσφατη πρόσκληση του ΥΠΕΧΩΔΕ (Κωδικός Πρόσκλησης: 2.1- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων».) σχετικά με την υποβολή προτάσεων για έργα που αφορούν τη κατασκευή βιολογικών καθαρισμών και αποχετευτικών δικτύων σε οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων (όπως ο οικισμός του Αγίου Κηρύκου). 
      Με βάση όλα τα προηγούμενα σας απευθύνουμε πρόταση συνεργασίας με την μορφή της προγραμματικής σύμβασης έτσι ώστε να μπορέσει να υποβληθεί πρόσκληση για τη κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Αγίου Κηρύκου, (έργο που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Δ Αγίου Κηρύκου).
      Το έργο έχει προετοιμασθεί από το Δήμο Αγίου Κηρύκου σε επίπεδο μελετών και εκρεμουν οι απαιτούμενες αδειοδοτησεις κατασκευής του έργου.
       Με δεδομένο ότι ο Δήμος Αγίου Κηρύκου δεν έχει τη δυνατότητα διασφάλισης ¨Διαχειριστικής Επάρκειας¨ για το ΕΣΠΑ (όπως και η πλειονότητα των Περιφερειακών ΟΤΑ), καθώς και τη καθυστέρηση που παρατηρείται στη δημιουργία της ¨ΔΗΜΟΣ Α.Ε¨ (Εταιρικό σχήμα της Αυτοδιοίκησης που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ για τη κάλυψη των αναγκών Περιφερειακών ΟΤΑ), ο μόνος ¨δρόμος¨ αυτή τη στιγμή που μένει ανοικτός στο Δήμο για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που δικαιούται ο λαός του Δήμου μας και της Επαρχίας μας συνολικότερα, είναι η συνεργασία με στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου που έχει ¨Διαχειριστική Επάρκεια¨ για υλοποίηση έργων στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013.
      Λόγω της σοβαρότητας που παρουσιάζει η κατάσταση (αναγκαία η κατασκευή του έργου – σε εξέλιξη η πρόσκληση του ΥΠΕΧΩΔΕ) αναμένουμε τις απόψεις σας σχετικά με τη πρόταση μας το συντομότερο δυνατό. 
                                                             
                                                         Μετά τιμής  
                                                       Σπύρος Τέσκος
                                      Δήμαρχος Αγίου Κηρύκου - Ικαρίας 

Tags: Σπύρος Τέσκος, Δήμος Αγίου Κηρύκου.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top