Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Πορεία υλοποίησης Δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ικαρίας

Νέα » Πολιτικά - 09/02/2009

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου έστειλε την παρακάτω επιστολή στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σχετικά με την Πορεία υλοποίησης Δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ικαρίας.

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας που αφορά το θέμα της Διαχείρισης των απορριμμάτων επανερχόμαστε εκ νέου, δεδομένου ότι καμιά από τις μέχρι σήμερα προτάσεις μας δεν απαντήθηκαν (Α.Π: 2098/7-11-08, 717/22-04-2008
602/3-4-08 κ.λ.π.) από τις υπηρεσίες σας.
Αφορμή για αυτή την νέα επιστολή μας είναι η συνέχεια της συστηματικής παρεμπόδισης από διάφορες υπηρεσίες, των όποιων ενεργειών μας στοχεύουν στην βελτίωση της κατάστασης του περιβάλλοντος της Ικαρίας.                                                                                            Το νέο κρούσμα αυτής της ακατανόητης από την πλευρά μας στάσης αφορά την αρνητική απάντηση της Διεύθυνσης Δασών Σάμου, σχετικά με την εγκατάσταση κέντρου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών εντός Δημοτικής έκτασης. Η Διεύθυνση Δασών με το υπ. αριθμόν  : 1531/22-8-08 έγγραφό της απαντά αρνητικά στο σχετικό αίτημα του Δήμου λέγοντας πως δεν προβλέπονται από τη Δασική Νομοθεσία ανάλογες παρεμβάσεις σε Δασικές εκτάσεις.
Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι:
      α) Στην εν λόγω περιοχή δεν υπάρχουν κανενός είδους δέντρα και θάμνοι, αφού είχαν αποψιλωθεί για την κατασκευή των υφισταμένων υποδομών από την δεκαετία του 1970.
      β) Στην εν λόγω περιοχή υπάρχουν ήδη τέσσερα κτίσματα από τη δεκαετία του 1970 .
Ο βασικός λόγος που οδηγηθήκαμε στην επιλογή αυτού του χώρου για την εγκατάσταση αυτής της απαραίτητης υποδομής ήταν κυρίως η υφιστάμενη κατάσταση. Επιπροσθέτως σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλιου Αγίου Κηρύκου και τις μελέτες των εργασιών που έχουν εγκρίνει οι υπηρεσίες σας   ( Δ/νση Τοπικής Αυτ/σης Περιφέρειας Β. Αιγαίου) δεν δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις αλλά επισκευάζονται οι υφιστάμενες από το 1970 υποδομές. 
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι οι συγκεκριμένες εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης ( έχει δημοπρατηθεί η Α Φάση. Εντός του Φεβρουαρίου δημοπρατείται η Β Φάση). Οι πόροι για αυτές τις παρεμβάσεις προέρχονται από τους πόρους του προϋπολογισμού του Δήμου και έχουν δεσμεύσει σοβαρό ποσοστό της ΣΑΤΑ (15%) με ότι αυτό συνεπάγεται, για την αναγκαιότητα τους και την καθυστέρηση άλλων απαραίτητων παρεμβάσεων (π.χ Υποδομές ύδρευσης) . Η συγκεκριμένη άρνηση θέτει εν αμφίβολο και την απαιτούμενη αδειοδότηση λειτουργίας του συγκεκριμένου χώρου, που αποτελεί μέρος του δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών της Ικαρίας, έργο χρηματοδοτούμενο από το Α.Π «ΘΗΣΕΑΣ» .
Τελειώνοντας επιθυμούμε την άμεση παρέμβαση σας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η νέα επιπλοκή στην αγωνιώδη προσπάθεια των ΟΤΑ Ικαρίας να διαμορφώσουν έναν σύγχρονο και περιβαλλοντικά αποδεκτό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων
Η παρέμβαση σας αυτή μπορεί να βασίζεται κατά την άποψη μας στο άρθρο 13 παράγραφος  2β του Νόμου 1734/87(ΦΕΚ 189 Α) όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 3208/03 (ΦΕΚ 303 Α) άρθρο 7 παράγραφος 1.
Καθώς και της διατάξεις του άρθρου 21 του ανωτέρω Νομού.
Σε διαφορετική περίπτωση Κύριε Γενικέ θα πρέπει να προσδιοριστούν από τις υπηρεσίες σας :
α) Ο νέος χώρος που θα δημιουργηθούν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις ,
β) Η διαδικασίες που θα εξασφαλισθούν οι σχετικές αδειοδοτήσεις,
γ) Ο τρόπος που θα μας εξασφαλίσετε τους απαιτούμενους πόρους για αυτήν την απαραίτητη υποδομή του Δικτύου συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών της Ικαρίας.  
                                                  Μετά τιμής
                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ 

                                         ΣΠΥΡΟΣ      ΤΕΣΚΟΣ 


Tags: Δήμος Αγίου Κηρύκου, Σπύρος Τέσκος, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ικαρίας.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top