Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Προβληματική η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά

Νέα » Ακτοπλοΐα - 14/01/2009

Να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η σύνδεση του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων με τον Πειραιά καθώς και να εξασφαλιστεί η τακτική σύνδεση του λιμανιού της Νοτίου Ικαρίας και των Φούρνων σε πάγια βάση ανεξαρτήτως των σχεδιασμών των ακτοπλοϊκών εταιριών ζητούν από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε κοινή τους επιστολή οι Δήμαρχοι της Ικαρίας.

 Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «η μοναδική εταιρία η Kallisti ferries στην οποία έχει ανατεθεί η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου με το πλοίο Sardinia Vera σε αυτούς τους προορισμούς αποδεικνύεται – για μια ακόμα φορά- αφερέγγυα στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων εδώ και μια εβδομάδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των κατοίκων στη Νότια πλευρά της Ικαρίας και τους Φούρνους όσο και στην εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά. Προσθέτουν δε, ότι επειδή η όλη κίνηση γίνεται μέσω του λιμένα Ευδήλου, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος μετακίνησης των επιβατών και βέβαια των εμπορευμάτων».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την μη εκτέλεση των δρομολογίων αντιμετωπίζουν οι Φούρνοι καθώς εδώ και 10 ημέρες οι κάτοικοι έχουν να δουν πλοίο στο Λιμάνι όπως δήλωσε στο Δίκτυο μας ο Δήμαρχος Φούρνων. Για την εξυπηρέτηση του νησιού θα δρομολογηθεί σήμερα το πλοίο Νταλιάνια το οποίο αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι από Πειραιά εκτελώντας το δρομολόγιο του Sardinia Vera όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος Φούρνων.


news.ert.gr
Tags: Φούρνοι, Sardinia Vera, Kallisti Ferries, Νταλιάνα.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top