Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Εύδηλος


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Βάνδαλοι χτύπησαν το μνημείο του ΚΚΕ στου Μουντέ

Νέα » Πολιτικά - 06/10/2008

Δεν πέρασαν ούτε δυο μέρες από την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ, για τους πολιτικούς εξόριστους στου Μουντέ, όπου αποκαλύφθηκε μνημείο με τιμητική πλάκα, και οι γνωστοί - άγνωστοι, θρασύδειλα φασιστοειδή, χτύπησαν σπάζοντας την μαρμάρινη πλάκα του μνημείου.

Βάνδαλοι χτύπησαν το μνημείο του ΚΚΕ στου Μουντέ

Φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν πάρα πολύ.

Ενοχλήθηκαν γιατί οι Ικαριώτες σημάδεψαν με την παρουσία τους και την ανταπόκριση τους το διήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στα 90χρονα του Κόμματος μας.

Ενοχλήθηκαν γιατί η ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας, η ιστορία της Ικαρίας, είναι άρρηκτα δεμένες, με την ιστορία και την ηρωική πορεία του Κόμματος μας και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος.

Ενοχλήθηκαν γιατί παρά τις κατά καιρούς επιθέσεις που δεχόμαστε επιμένουμε, δυναμώνουμε, συνεχίζουμε.

Ενοχλούνται από τη σημερινή ανοδική πορεία του ΚΚΕ, που με συνέπεια αντιπαλεύει τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, μπροστάρης των αγώνων για τις λαϊκές ανάγκες, στην πάλη για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.``

Καταγγέλλουμε στον Ικαριώτικο λαό τη βεβήλωση του μνημείου και τον καλούμε να περιφρουρήσει, να προστατέψει αυτό το μνημείο, τιμή του ΚΚΕ στην ιστορία του τόπου, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που δεν «δούλωσαν», έμειναν ολόρθοι, μας δείχνουν το δρόμο και διδάσκουν την ανυπόταχτη, την αδούλωτη στάση ζωής, τον ανυποχώρητο αγώνα για τα οράματα και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Δηλώνουμε ότι όσες επιθέσεις και αν δεχτούμε, οι κομμουνιστές θα παραμένουν όρθιοι, ακούραστοι και πρωτοπόροι στον αγώνα για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υποτακτικούς τους, κόντρα στους σύγχρονους «κουκουλοφόρους» που προσπαθούν απεγνωσμένα να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να σβήσουν κάθε τι που μαρτυρά την ηρωική αντίσταση του λαού μας και των κομμουνιστών στο πέρασμα των χρόνων. 
 

Ν.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του ΚΚΕ


Tags: Μουντέ, μνημείο, επίθεση, Κ.Κ.Ε..
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top