Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
10-P7261735


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Περιοδία της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. στην Ικαρία

Νέα » Πολιτικά - 03/10/2008

Η Ικαρία επιβεβαίωσε χτες τον τιμημένο της τίτλο. Ο λαός του κοκκινόβραχου, δείχνοντας στην πράξη τους γερούς ακατάλυτους δεσμούς που τον συνδέει με το ΚΚΕ, κατέκλυσε χτες το βράδυ το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Κηρύκου για να υποδεχτεί τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ικαριώτες κάθε ηλικίας, παλαίμαχοι του ΔΣΕ του νησιού και συναγωνιστές τους από άλλα μετερίζια, εργαζόμενοι, γυναίκες με τον πρώτο λόγο να τον έχει η νεολαία συγκρότησαν μία μαζική συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Περιοδία της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. στην Ικαρία

Αυτή η μαζική παρουσία ήταν φόρος τιμής του ικαριώτικου λαού στην 90χρονη πορεία του ΚΚΕ. Στο δικό του Κόμμα, στου οποίου την ηρωική και γεμάτη αυτοθυσία πορεία έβαλαν και αυτοί το δικό τους στίγμα με χιλιάδες διωγμένους και σκοτωμένους.

Οι Ικαριώτες ήταν ο λαός που όπως είπε ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ του νησιού, «άνοιξε το σπίτι του, πρόσφερε τα υπάρχοντά του, άνοιξε την καρδιά του» για να υποδεχτεί τους χιλιάδες εξόριστους που έφτασαν εκεί. «Οι ιδέες, συνέχισε, του σοσιαλισμού, κομμουνισμού ήταν ήδη καλά ριζωμένες στο νησί», όμως με την παρουσία των εξορίστων «θέριεψαν». «Ηταν τιμή για όλο το νησί η στάση του και μετά τον εμφύλιο» που επί χρόνια προστάτευαν την ομάδα των τελευταίων 8 αναρτών του ΔΣΕ. Δε βρέθηκε Ικαριώτης να τους προδώσει.

Ομως ταυτόχρονα η χτεσινή συγκέντρωση ήταν και υπόσχεση ότι ο ικαριώτικος λαός θα συνεχίσει αταλάντευτα να συμμετέχει σύσσωμος στον αγώνα του ΚΚΕ για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό, για τον σοσιαλισμό, κομμουνισμό. Η Αλέκα Παπαρήγα ανέβηκε στο βήμα που είχε στηθεί στο, κατάμεστο, μέσα και έξω, κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Κηρύκου και τα ηχηρά χειροκροτήματα και τα απανωτά συνθήματα «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και άλλα δονούσαν την ατμόσφαιρα.                                           

Η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος ανταπάντησε κάνοντας ιστορική αναδρομή στη λαμπρή Ιστορία του Κόμματος η οποία, όπως ανέφερε, είναι αυτή που επιβάλλει να ανέβει ο πήχης ψηλότερα και ανέφερε το σύνθημα του 18ου Συνεδρίου, αυτό της αντεπίθεσης.                                                     
 

Σήμερα η Αλ. Παπαρήγα θα επισκεφτεί στις 10 το πρωί το ΕΠΑΛ - ΓΕΛ Ευδήλου και στις 12 το μεσημέρι θα παραστεί σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ικαρίας και Φούρνων για τους πολιτικούς εξόριστους στο Μουντέ.

Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στον Αγιο Κήρυκο, θα δημοσιευτούν στον αυριανό «Ρ».


Ριζοσπάστης
Tags: Κ.Κ.Ε., Παπαρήγα, Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top