Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
PA200927


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ικαρία - Φούρνοι

Τύπος » Αφιερώματα στην Ικαρία - 14/07/2008

Γοητευτικό νησί η Ικαρία με πολλές φυσικές ομορφιές, παραδοσιακούς οικισμούς και πολλά ερείπια, δείγμα της μεγάλης ιστορίας της. Η Ικαρία ενδείκνυται για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Η Ικαρία ονομάστηκε έτσι από τον μύθο του Ικάρου που προσπάθησε να πετάξει προς τον ήλιο και επειδή δεν τα κατάφερε, πέφτοντας στη θάλασσα έδωσε στο νησί και στο γύρω πέλαγος το όνομά του.

Ικαρία - Φούρνοι
Η Ικαρία έχει πολλά να επιδείξει στον τομέα των αξιοθέατων και μπορεί να ανταμείψει έναν περιηγητικό επισκέπτη.

Γενικά στο νησί μπορεί κανείς να επισκεφτεί Βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια, ερείπια αρχαίων οικισμών ιαματικές πηγές κ.α. Οι Βυζαντινές εκκλησίες είναι πολλές σε όλο το νησί, με σημαντικότερη την Αγία Ειρήνη στον Εύδηλο. Στις Βυζαντινές προστίθενται και οι εκκλησίες νεότερων χρόνων, με πιο αξιόλογη την Μητρόπολη στον Αγιο Κήρυκο. Τα μοναστήρια είναι λίγα, άλλα όμορφα με σημαντικότερο το μοναστήρι Μόντε στον Χριστό Ραχών.

Όσο για τα αρχαία ερείπια, αυτά εκτείνονται σε όλη την Ικαρία και συγκεκριμένα στις περιοχές: Αγιο Κήρυκο, Αρμενιστή και στον Εύδηλο. Για ένα στοιχείο όμως που η Ικαρία ξεχωρίζει είναι οι ιαματικές πηγές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των ακτών του νησιού, με σημαντικότερη αυτή στα Θέρμα.

Αξιοθέατα που ξεχωρίζουν είναι ακόμα η καταπακτή και ο στρογγυλός Πύργος στον Αγιο Κήρυκο, το Φαράγγι στον Αρμενιστή και τέλος το Κάστρο της Νικαριάς στον Εύδηλο. Όπως είναι φανερό από τα παραπάνω, η Ικαρία έχει πληθώρα αξιοθέατων, ικανών να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ενός περιηγητικού επισκέπτη.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών Aventura Glaros Tours

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ (0275)

Αστυνομία: 22222, Γραφείο Τουρισμού Δήμου: 22298, Δήμος: 22202, ΟΤΕ:22399, ΕΛΤΑ: 22413, Λιμεναρχείο: 22207, Γενικό Νοσοκομείο: 22330, Φαρμακεία: 22418, Αεροδρόμιο Ικαρίας: 23888

 


http://www.go2.com.cy
Tags: Ικαρία, Φούρνοι.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top