Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Οι καλύτεροι κάτω των 16 ετών


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Η ώρα των γκρανμαίτρ στην Ικαρία

Νέα » Αθλητικά - 19/07/2008

Μετά από εφτά γύρους φαίνεται πως έφτασε επιτέλους η ώρα για του τέσσερις γκρανμαίτρ που συμμετέχουν στο φετινό τουρνουα «Ίκαρος 2008» (Πόστνι, Μάρκους, Μπανίκας, Σνάιντερ) να λύσουν τις διαφορές τους σε κατά πρόσωπο μονομαχίες καθώς η κλήρωση του 8ου σημερινού γύρου τους έφερε αντιμέτωπους μεταξύ τους στις κορυφαίες σκακιέρες. Τα ζευγάρια είναι Πόστνι-Μπανίκας και Σνάιντερ-Μάρκους. Και οι τέσσερις γκρανμαίτρ ισοβαθμούν με 6 βαθμούς στην πρώτη θέση γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις σημερινές αναμετρήσεις αφού όποιος νικήσει αποκτά σαφές προβάδισμα για την πρωτιά ενώ όποιος χάσει μάλλον τίθεται εκτός νυμφώνος…

Πέρα όμως από τη μάχη για την πρωτιά στο τουρνουά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι μονομαχίες για την πρώτη θέση στις διάφορες κατηγορίες, ειδικά αυτή των γυναικών όπου έχουμε τρεις κυρίες (Κοστιούκοβα, Ραέβα και Σρέμπρνιτς) να προηγούνται με 5,5 βαθμούς ενώ και οι υπόλοιπες διεκδικήτριες βρίσκονται πολύ κοντά τους (Ζαχουρντιάβεα 5 β, Μελνίκοβα και Ντολτζίκοβα 4,5 β.)

Στην κατηγορία βετεράνων και στις νεανικές κατηγορίες οι προηγούμενοι ανά κατηγορία μετά τον 7ο γύρο είναι οι εξής:
Βετεράνοι (>60): Μπρινκ-Κλάουσεν, Μπαλάσκας (5 β.)
Αγόρια < 08: Ανδρεαδάκης (2 β.)
Αγόρια < 10: Δρακόπουλος Π. (3 β.)
Αγόρια < 12: Τόμπρος (4 β.)
Αγόρια < 14: Μπουτσιούκης (4 β.)
Αγόρια < 16: Μπαρμπαγιάννης (5 β.)
Αγόρια < 18: Τσιροπούλας (5 β.)
Αγόρια < 20: Λουμπτζίνσκι (5,5 β.)
Κορίτσια < 10: Λιάπη-Ζενεμπίση Ειρ. (3 β.)
Κορίτσια < 12: Τσουκαράκη (3 β.)
Κορίτσια < 14: Κέφαλου Μ. (2 β.)
Κορίτσια < 16: Κοντογιάννη (3 β.)
Κορίτσια < 18: Μπλατσή (4 β.)
Κορίτσια < 20: Μίνινα (4,5 β.)

Τέλος, για τον τίτλο του Πρωταθλητή Αιγαίου 2008, σαφές προβάδισμα έχει αποκτήσει –μετά τη νίκη του στον 7ο γύρο- ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης.

Εκτός από το κύριο τουρνουά, την Πέμπτη που μας πέρασες (17/7) είχαμε και δύο πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Η πρώτη ήταν το παραδοσιακό τουρνουά μπλάϊντ-ράπιντ στο οποίο αναδείχτηκε νικητής ο Γερμανός διεθνής μαιτρ Τόμας Χένρικς με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε Ζίμπρεχτ 4,5 β., Δούνης 2,5 β. Αγγελής 2 β., Καραουλάνης 1,5 β, Ξυλογιαννόπουλος 0,5 β. (6 συμμετοχές).

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν μία παρτίδα επίδειξης ανάμεσα στον Ουκρανό γκρανμαίτρ Αλεξάντερ Σνάιντερ και την επίσης Ουκρανή διεθνή μαιτρ Λιούμποβ Κοστιούκοβα η οποία παίχτηκε στον γραφικό Φάρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη βοήθεια του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου ο οποίος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ο σκάκι. Η παρτίδα παίχτηκε στην επιδαπέδια σκακιέρα στη πλατεία του Φάρου και την παρακολουθήσαν αρκετοί θεατές. Νικητής αναδείχτηκε ο Αλεξάντερ Σνάιντερ που δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό του.

Πέρα, πάντως, από το αμιγώς σκακιστικό κομμάτι, όλοι οι συμμετέχοντες φαίνεται να απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές και τη φιλική ατμόσφαιρα της Ικαρίας. Οι ξένοι σκακιστές, οι οποίοι διαμένουν ως επί το πλείστον στα Θέρμα, δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη χαλαρή ατμόσφαιρα και την ηρεμία που επικρατεί και προτίθενται να επιστρέψουν στο νησί για κάποια επόμενη διοργάνωση. Οι νεαροί συμμετέχοντες, από την άλλη, απολαμβάνουν μέχρι νωρίς το πρωί το παρεΐστικο κλίμα που κυριαρχεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου θα συναντήσει κανείς σκακιστές να αναλύουν παρτίδες, να χαλαρώνουν παίζοντας τάβλι (!) ή παιχνίδια της παρέας (ιδιαίτερη πέραση έχει το «Παλέρμο») ή ακόμη και να ανταλλάσσουν απόψεις για φιλοσοφικά ζητήματα.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί η σημαντική προβολή του φετινού Ίκαρου στο διαδίκτυο. Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.chess.gr/ikaros που επιμελείται η ομάδα του Chess.gr με επικεφαλής τον Αργύρη Κώτση σημαντική κάλυψη παρέχεται από το διαρκώς ανερχόμενο βουλγαρικό site ChessDom (http://www.chessdom.com) που είναι επίσημος συνεργάτης της διοργάνωσης (official media partner) καθώς και από πολλές ακόμη ελληνικές ιστοσελίδες. Αναφέρουμε –εντελώς ενδεικτικά- το Σκακιστικό Ιστολόγιο (http://skakistiko.blogspot.com), το πατρινό Patrachess (http://www.patrachess.gr), τη σελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας (http://www.skakistikiakadimia.gr) και το ιστολόγιο του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω (http://so-aigaleo.blogspot.com)
Tags: Σκάκι, Ίκαρος.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top