Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
dj vadam


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ισχυρό και νεανικό το Πρωτάθλημα Αιγαίου

Νέα » Αθλητικά - 16/07/2008

Γκραν μετρ, αλλά και νεαρούς σκακιστές προσέλκυσε το φετινό Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου που διεξάγεται στην Ικαρία. Είναι το ισχυρότερο στην ιστορία του θεσμού, αλλά και το πιο νεανικό. Αγωνίζονται 4 άνδρες και 4 γυναίκες γκραν μετρ, 7 διεθνείς μετρ και πολλοί εθνικοί και ομοσπονδιακοί μετρ. Οι 80 από τους 150 συμμετέχοντες έχουν διεθνή βαθμό αξιολόγησης (ο μέσος όρος ΕΛΟ των 6 πρώτων είναι 2552) και δεδομένου ότι επιλέχθηκε το επιταχυνόμενο ελβετικό σύστημα, αναμένεται να επιτευχθούν αρκετές νόρμες εθνικών, αλλά και διεθνών τίτλων.

Ιδιαίτερο χρώμα στη φετινή διοργάνωση δίνουν οι πολλές συμμετοχές νεαρών σκακιστών. Πάνω από το ένα τρίτο είναι έφηβοι, οι περισσότεροι από τους οποίους κάτω των 16 ετών!
Μικρότεροι σε ηλικία είναι οι 8χρονοι Γιώργος Ανδρεαδάκης (Χίος), Γιάννης Ζαΐρης (Κάλυμνος) και Ισίδωρος Κέφαλος (Ικαρία), ενώ μικρότερη σκακίστρια είναι η 9χρονη Αρετή Λιάπη (Αιγάλεω). Μεγαλύτεροι σκακιστές είναι τρεις πολύ καλοί φίλοι της Ικαρίας: ο 79χρονος Στέλιος Ευκαρπίδης, ο 78χρονος Αχιλέας Μητσάκος και ο 70χρονος Νίκος Ορνιθόπουλος. Δηλαδή, η διαφορά μεταξύ του μεγαλύτερου και των μικρότερων σκακιστών είναι πάνω από 7 δεκαετίες!

Στο αγωνιστικό μέρος ξεχωρίζουν οι επιδόσεις των Χένριτς (Γερμανία, 2491), Πόστνι (Ισραήλ, 2661), Μάρκους (Σερβία, 2572) και Σνάιντερ (Ουκρανία, 2537), οι οποίοι διατηρούν μετά τον 4ο γύρο απόλυτο σκορ (4 νίκες). Από 3,5 βαθμούς έχουν οι σκακίστριες Σρέμπριντς (Σλοβενία, 2268) και Μίνινα (Ρωσία, 2166), καθώς και οι σκακιστές Μπανίκας (2572), Αλ. Κουκουφίκης (2195), Απ. Τσιροπούλας (2025), Χαχάμπης (2031), Νικόλοφ (Βουλγαρία, 2500) και Λουμπζίνσκι (Πολωνία, 2414).

Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου διοργανώνουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ίκαρος», ο Δήμος Αγίου Κηρύκου και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας. Διευθυντές αγώνων είναι ο Μιχάλης Βένιος και ο Δημήτρης Σκυριανόγλου, ενώ την ευθύνη της διαιτησίας έχουν οι διεθνείς διαιτητές Οδυσσέας Βαζελάκης (επικεφαλής διατητής), Άντρα Τσιμίνα (Λετονία) και οι εθνικοί διαιτητές Ευγενία Δούνη, Σάββας Κυριάκου, Χρήστος Κοντογιάννης και Φωτεινή Αγγελάκη.

Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκροτούν οι Νίκος Ορνιθόπουλος, Ντούσαν Λέκιτς (Μαυροβούνιο), Ελισσαίος Βλάχος, Λιούμποβ Κοστιούκοβα (Ουκρανία) και Χρήστος Κεφαλής. Ο τελευταίος έχει και την επιμέλεια του Μπουλετίν.
Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Κυριακή. Ο τελευταίο γύρος θα παιχτεί το πρωί και το απόγευμα θα γίνει η τελετή λήξης.
Ο καιρός αυτή την εποχή στην Ικαρία είναι πολύ καλός. Το ελαφρύ αεράκι προσφέρει δροσιά, αλλά δεν εμποδίζει τις εκδρομές μέσα στο νησί, αλλά και στους γειτονικούς Φούρνους. Για μία ακόμα χρονιά οι 150 σκακιστές και οι 50 και πλέον συνοδοί τους συνδυάζουν σκάκι με διακοπές, σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο τόπο!
Tags: Ίκαρος, σκάκι.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top