Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Δωμάτιο 1ου ορόφου


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ανταπόκριση: Το πλοίο των τρελών

Νέα » Πολιτισμός - 30/06/2008

Τις τελευταίες μέρες είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στην Ικαρία, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος», μια αρκετά ιδιαίτερη θεατρική παράσταση, με τίτλο «Η μαγική αναζήτηση του Ιάσωνα», από την ομάδα «Ship of Fools” ή “Πλοίο των Τρελών». Η ιδιαιτερότητά της ήταν πως αντί να παρουσιαστεί σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή θεατρικό χώρο, η παράσταση δόθηκε πάνω σε ένα πλοίο 90 χρονών, το οποίο χρησιμοποιούν και για να ταξιδεύουν στα λιμάνια που παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Ανταπόκριση: Το πλοίο των τρελών
Η παράσταση ήταν μια κωμωδία βασισμένη στο μύθο του Ιάσωνα και των αργοναυτών, όμως οι δημιουργοί είχαν προσθέσει πολλά στοιχεία της σύγχρονης εποχής, καθώς και αρκετή αλληγορία. Οι θεοί του Ολύμπου ήταν πραγματικοί καθρέπτες της σημερινής δήθεν υψηλής κοινωνίας.

Όπως μας είπε ο σκηνοθέτης, το πλοίο των τρελών που ταξιδεύει ακυβέρνητο χωρίς κανένας να ξέρει που θα πάει, είναι ουσιαστικά η ίδια η κοινωνία μας.

Ένα πολύ ωραίο στοιχείο ήταν η μουσική της παράστασης, η οποία ήταν ζωντανή από ένα ζευγάρι εξαιρετικών μουσικών που μας έκαναν να απορούμε, αφού φαίνεται να μπορούν να παίξουν ότι μουσικό όργανο έπιαναν στα χέρια τους.

Στο τέλος της παράστασης, έξω από τον χώρο, λειτουργούσε μια μικρή αγορά με αναμνηστικά από την παράσταση (μπλουζάκια, αφίσες), καθώς και CD με τη μουσική και DVD με ντοκιμαντέρ για τις προηγούμενες δουλειές της ομάδας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές του φεστιβάλ Ίκαρος για την επιλογή τους


Tags: Πλοίο των τρελών, ship of fools, Ίκαρος, Φεστιβάλ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top