Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Φωτιά στο «νήσος Μύκονος»

Νέα » Ακτοπλοΐα - 14/06/2013

Αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε από την ΕΡΤ για φωτιά στο πλοίο "Νήσος Μύκονος", το οποίο βρίσκεται στο δρομολόγιο από Εύδηλο στη Σάμο, με 288 επιβάτες. Σήμερα ήταν το πρώτο δρομολόγιο του φέρι μπόουτ για τη νέα περίοδο.

Φωτιά στο «νήσος Μύκονος»

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ το επιβατηγό-οχηματαγωγό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ευδήλου και Καρλοβασίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας κανείς από τους επιβάτες του πλοίου δεν διατρέχει κίνδυνο. Κοντά στο «νήσος Μύκονος» βρίσκονται τέσσερα παραπλέοντα σκάφη ενώ σπεύδουν δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος.  

Ενημέρωση από την ΕΡΤ, 17:20:
Το πλοίο βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι της Σάμου. Υπάρχει πρόβλημα με τις 2 κύριες μηχανές. Το πλοίο είναι ακυβέρνητο. Έχουν σπεύσει σκάφη για βοήθεια και πλέουν δίπλα του.
Αν χρειαστεί θα γίνει εκκένωση (μετεπιβίβαση σε άλλο πλοίο ή σκάφη).

Ενημέρωση από την ΕΡΤ, 17:38:
Το πλοίο εξακολουθεί να είναι ακυβέρνητο με προβλήματα και στους δύο κινητήρες, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες, αφού υπάρχουν αρκετά παραπλέοντα σκάφη για ότι χρειαστεί.

Ενημέρωση 17:43:
Σύμφωνα με το IkariaMag.gr, Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ικαρίας πήρε σήμα για να αναμένουν 2 οχήματα στο λιμάνι του Ευδήλου.

Ενημέρωση από ΕΡΤ, 17:46:
Το πλοίο είναι ακινητοποιημένο χωρίς μηχανές, περίπου 5 μίλια από το Καρλόβασι. Γίνονται προσπάθειες για να σβήσουν οι φωτιές (οι οποίες είναι υπό έλεγχο ήδη), στην καπνοδόχο και στο μηχανοστάσιο. Η πρώτη ενέργεια του πληρώματος ήταν να κλείσουν τις πόρτες ασφαλείας. Ήδη το λιμενικό σώμα έχει πλευρήσει το πλοίο. Οι επιβάτες είναι 273 Έλληνες και 15 ξένοι. Οι επιβάτες έχουν φορέσει σωσίβια για την περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά τους. Ευτυχώς, για ότι και να γίνει, βοηθάει ο καιρός (δεν έχει καθόλου αέρα ή κύμα).
Οι ίδιοι οι επιβάτες δηλώνουν στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας και είναι ασφαλείς. 
Στο Καρλόβασι αναμένουν 6 πυροσβεστικά και ένα ρυμουλκό. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδεχόμενο κάποια στιγμή να ανοίξουν οι μηχανές του πλοίου και να επιστρέψει μόνο του.
Δίπλα στο Νήσος Μύκονος είναι και το «Παναγία Θεοτόκος» για την περίπτωση μεταφοράς επιβατών.

Ενημέρωση 17:58:
Διαβάστε την ανακοίνωση της Hellenic Seaways.

Ενημέρωση 18:06:
Αναδημοσιεύουμε από το MetroGreece.gr:

Πλήρη ετοιμότητα για την άμεση απογείωση τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αν αυτό απαιτηθεί, καθώς και κινητοποίηση του πλοίου του Στόλου που εκτελεί καθήκοντα «σκοπούντος πλοίου» στις Κυκλάδες, δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προκειμένου να συνδράμουν στην ασφαλή μεταφορά των 240 περίπου επιβατών του πλοίου «Νήσος Μύκονος» που έχει πιάσει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Σάμου.

Η συνδρομή αυτή περιλαμβάνει τα δύο ελικόπτερα Super Puma που μετασταθμεύουν μόνιμα στις «κοντινές» νήσους Χίο και Ρόδο και τα άλλα δύο που βρίσκονται στην Ελευσίνα και στη Σαντορίνη, ενώ το πλοίο είναι ένα του Στόλου που βρίσκεται εκ περιτροπής στη θέση του κάπου στις Κυκλάδες, και θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διαταγές του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, που έχει και το γενικό πρόσταγμα στην επιχείρηση και έχει ήδη αποστείλει πλωτά του σκάφη στην περιοχή του συμβάντος.

Ενημέρωση 18:26 από το Έθνος:
Πέντε από τους επιβαίνοντες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν με πλοιάριο του Λιμενικού σε νοσοκομείο της Σάμου.

Ενημέρωση 18:33 από ΕΡΤ:
Η φωτιά σε πλήρη έλεγχο. Ο λιμενάρχης και άντρες του λιμενικού είναι πάνω στο πλοίο. Σύντομα θα ξεκινήσει, είτε μόνο του, είτε μέσω ρυμούλκησης, για το Καρλόβασι. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες.

Ενημέρωση18:47:
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", Τώρα οι 174 ταξιδιώτες του «Νήσος Μύκονος» μεταφέρονται στο «Παναγία Θεοτόκος»

Ενημέρωση 19:49, αναδημοσιεύουμε από την Ημερησία:

Λίγο πριν από τις 7.00 ξεκίνησε η μετεπιβίβαση των 174 επιβατών του Νήσος Μύκονος στο πλοίο «Παναγία Θεοτόκος».
Η μετεπιβίβαση γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και υπό την βοήθεια του πληρώματος και ανδρών του Λιμενικού.
Τα δύο πλοία έχουν πλευρίσει και οι δύο καταπέλτες τους εφάπτονται ώστε οι επιβάτες να περάσουν από το ένα στο άλλο.
Υπολογίζεται ότι η διαδικασία σε περίπου μία ώρα η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και οι επιβάτες θα βρίσκονται στη Σάμο.

Ενημέρωση 20:00:
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη επιβιβαστεί στο «Παναγία Θεοτόκος»

[πηγές: ΕΡΤ, Πρώτο Θέμα, IkariaMag.gr, MetroGreece.gr, Έθνος, Ημερησία]


Tags: Νήσος Μύκονος, φωτιά.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top