Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου για την ΕΡΤ

Νέα » Πολιτικά - 13/06/2013

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Κυβέρνησης να παύσει την λειτουργία της ΕΡΤ και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε όχι μόνο η απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες όλου του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, αλλά και η προσπάθεια ουσιαστικής κατάργησης του βασικού δημοσίου αγαθού της ενημέρωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου για την ΕΡΤ

Ειδικά για τον τόπο μας, η  κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης και της ΕΡΑ Αιγαίου που είναι το βήμα των νησιωτών στα ΜΜΕ, αποτελεί άλλο ένα χτύπημα από μια σειρά επιχειρούμενων υποβαθμίσεων ή καταργήσεων δομών όπως το Νοσοκομείο Ικαρίας, την Δ.Ο.Υ. Αγ. Κηρύκου, το Γηροκομείο Ικαρίας κ.ά., που αν εφαρμοστούν θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω. Αποτελεί επίσης διάκριση εις βάρος μας, όπως και της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιφέρειας, ως προς το δικαίωμα της ενημέρωσης. Η διακοπή του σήματος της ΕΡΤ είναι μια ακόμη πράξη απαξίωσης για τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών όπως η Ικαριά και οι μόνοι που θα μπορούσαν επιχαίρουν είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών.

Δεν δεχόμαστε να καταργούνται κοινωνικά αγαθά και κατακτήσεις στο όνομα της εξυγίανσης και του εκσυγχρονισμού, να πετιούνται εργαζόμενοι στο δρόμο οριζόντια και με συνοπτικές διαδικασίες, κι επειδή δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό έγινε η αυταρχική αυτή ενέργεια και που αποσκοπεί,
  • καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας και όλους τους συμπολίτες μας να μην μείνουν αδιάφοροι σε όσα συμβαίνουν

  • δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που ως χθες το βράδυ με τη δουλειά τους μας πρόσφεραν ενημέρωση και ποιοτική τηλεόραση

  • απαιτούμε από την Κυβέρνηση ν’ αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και να ξεκινήσει την εξυγίανση του δημόσιου τομέα από εκεί που πρέπει. Απαιτούμε άμεση κι αντικειμενική ενημέρωση για τους πολίτες κάθε γωνιάς της Ελλάδας. Δεν θα δεχθούμε η υποδομή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης και το ιστορικό αρχείο της, τα οποία ανήκουν στους πολίτες, να αλωθούν από ιδιώτες και πολύ περισσότερο από αυτούς που επί χρόνια με προνομιακό καθεστώς χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες.


Tags: Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κηρύκου, ΕΡΤ.
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top