Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Mesakti surfing


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Περισσότερα παιδιά στον «Ίκαρο»

Νέα » Αθλητικά - 08/07/2012

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά είναι φέτος η συμμετοχή παιδιών στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2012».

Περισσότερα παιδιά στον «Ίκαρο»

Στις περισσότερες συναντήσεις του πρώτου γύρου ο ένας αντίπαλος ή και οι δύο ήταν σκακιστές και σκακίστριες κάτω των 20 ετών, σε ορισμένες περιπτώσεις και κάτω των 10 ετών! Αν και η επεξεργασία των ηλικιακών κατηγοριών και η σύγκριση των στοιχείων με τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι σχεδόν βέβαιο πως πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχής νέων σκακιστών και σκακιστριών!
Οι αγώνες άρχισαν το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου με συμμετοχή 130 παικτών εκ των οποίων οι 10 έχουν διεθνή τίτλο και οι 80 βαθμό διεθνούς αξιολόγησης. Ύστερα από συμφωνία παικτών και διοργανωτών, λόγω της μεγάλης συμμετοχής παιδιών, εφαρμόστηκε το επιταχυνόμενο σύστημα αγώνων. Ο πρώτος γύρος κύλησε χωρίς εκπλήξεις με τους θεωρητικά ισχυρότερους να επιβάλλονται εύκολα ή δύσκολα. Τα αναλυτικά σκορ, ο πίνακας συμμετοχών και το πρόγραμμα του 2ου γύρου έχουν αναρτηθεί στο http://www.chess-results.com/tnr76782.aspx?lan=1

Τυφλοί σκακιστές

Ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση προσδίδει η συμμετοχή του Μάριου Δουμπού και της Κατερίνας Μάντεση. Πρόκειται για τυφλούς σκακιστές, οι οποίοι αγωνίζονται εντελώς ισότιμα, με μόνη διαφοροποίηση ότι, εκτός της κοινής σκακιέρας, χρησιμοποιούν και δική τους με ανάγλυφα στοιχεία. Η διαδικασία με λίγα λόγια: ο τυφλός σκακιστής, αφού ακούσει την κίνηση του αντιπάλου του, την μεταφέρει στην δική του σκακιέρα και σκέπτεται την απάντησή του ψηλαφώντας διαρκώς τα ανάγλυφα κομμάτια και τετράγωνα. Όταν αποφασίσει τι θα παίξει, αναγγέλλει την κίνησή του στον αντίπαλο, ο οποίος την μεταφέρει στην κοινή σκακιέρα.
Όπως έχουν αναφέρει προπονητές που έχουν διδάξει τυφλούς σκακιστές, η εκμάθηση του σκακιού σε παίκτες που δεν βλέπουν είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, ενώ και για τους αγώνες που καλούνται να δώσουν οι τυφλοί σκακιστές απαιτείται υπερπροσπάθεια. Με αυτή την έννοια, η ολοκλήρωση ενός μεγάλου τουρνουά αποτελεί έναν μικρό άθλο!
Στον πρώτο γύρο ο Μάριος ηττήθηκε, ενώ η Κατερίνα νίκησε. Αλλά, πραγματικά, τι σημασία θα μπορούσε να έχει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα;


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top