Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ανακοίνωση ΕΚΣ για κτηνοτρόφους

Νέα » Τοπικά νέα - 15/12/2011

Η Διοίκηση του ΕΚΣ διαπιστώνει ότι οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας, με το κλείσιμο των σφαγείων και την κοροϊδία από κυβέρνηση και «θεσμικούς παράγοντες», οδηγούνται στην εγκατάλειψη της παραγωγικής αυτής δραστηριότητας.

Ανακοίνωση ΕΚΣ για κτηνοτρόφους

Στις κινητοποιήσεις που έκαναν την άνοιξη πριν το Πάσχα τους υπόσχονταν λύσεις προκειμένου να σταματήσουν τον αγώνα τους. Σήμερα όμως βρίσκονται στο ίδιο δίλημμα και το πρόβλημα να είναι ακόμα πιο οξυμμένο.

Η προστασία της δημόσιας υγείας και ο έλεγχος των τροφίμων είναι υπόθεση που πρέπει να παρέχει η κρατική Διοίκηση είτε είναι κεντρική είτε είναι Τοπική (Δήμος – Περιφέρεια) και όχι να απαιτούνε από τους κτηνοτρόφους να φτιάξουν τέτοιες υποδομές (σφαγεία κ.λ.π).

Στο 30ο Συνέδριο του ΕΚΣ διαπιστώναμε τα παρακάτω στο ψήφισμά μας:

΄΄Εδώ και χρόνια υλοποιείται η προσπάθεια που γίνεται (μέσω της ΚΑΠ), να περάσει η παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στις μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου των τροφίμων για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Έτσι έχουμε ραγδαία αύξηση στο κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα μεγάλη μείωση της τιμής παραγωγού σε κρέας και γάλα χωρίς να μειώνονται οι τιμές στην κατανάλωση. Το αποτέλεσμα είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πετιούνται στην ανεργία.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ιδιαίτερα στα νησιά μας Σάμο, Ικαρία, Φούρνους είναι η έλλειψη δημόσιου σφαγείου που οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση και οικονομική καταστροφή.
Οι ζωοτροφές αυξήθηκαν φέτος πάνω από 50% σε σχέση με πέρσι, ενώ το κρέας πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές (κάτω από 4 ευρώ/κιλό τα αμνοερίφια) και το γάλα π.χ. το πρόβειο κατρακύλησε κάτω και από την τιμή του 1 ευρώ/κιλό που παρέμεινε η ίδια εδώ και 15 χρόνια.
Αυτοί οι παράγοντες ήρθαν να προστεθούν στη συνολικότερη πολιτική της ΕΕ, της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων που ήδη την τελευταία 18ετία έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα τα 2 στα 3 κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων θρέφει και γιγαντώνει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχάνων και των μονοπωλίων.
Μαζί με όλα τα παραπάνω, οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική με την αύξηση του ΦΠΑ, τα χαράτσια της ΔΕΗ, την αύξηση στο πετρέλαιο και στη βενζίνη, την τοκογλυφία της ΑΤΕ και στον τόκο στο «άτοκο» δάνειο, αύξηση στον ΕΛΓΑ, στον ΟΓΑ, αύξηση στα κτηνιατρικά φάρμακα και υπηρεσίες, στην υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και στην ένταξη στην περαίωση, αύξηση των αντικειμενικών αξιών γης που σημαίνει αύξηση σε φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών, καθώς και πληρωμής σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, «χαράτσι» για υποχρεωτική ανανέωση αδειών γεωτρήσεων, «χαράτσι» για τον ΟΣΔΕ, για τα νοσοκομεία, για τα διόδια και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. 
Με τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ σύμφωνα με την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την περίοδο 2014 - 2020 και σε συνδυασμό με τις πολιτικές του μνημονίου που επιβάλουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι της τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, εφόσον η κατάσταση δεν αλλάξει σε επίπεδο πολιτικό και συνδικαλιστικό και σε βάρος των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των κτηνοτροφών του νομού, ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους διεκδικώντας:

  • Να δώσουν οριστική λύση εδώ και τώρα. Ο υγειονομικός έλεγχος να γίνεται με ευθύνη του κράτους δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους. Δημιουργία Δημόσιων σφαγείων με δωρεάν πιστοποίηση των ζωοκομικών προϊόντων.
  • Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, με ταυτόχρονη προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές με ένταση των ελέγχων κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών με αναδρομική ισχύ για τη σαιζόν που τελειώνει.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους στην ΑΤΕ για όλους τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
  • Ενισχυμένες δωρεάν κτηνιατρικές υπηρεσίες δίπλα στον κτηνοτρόφο με φτηνά και εγγυημένα φάρμακα.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό ρεύμα.
  • Να ανακληθεί ο νόμος για τον ΕΛΓΑ, 100% ασφάλιση ζωικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους από αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.
  • Διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης και μείωση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, κατάργηση εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συμμετοχής στα φάρμακα.
  • Δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια.

Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν με κάθε τρόπο και μέσο την αγωνιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και να
περάσουν στην αντεπίθεση ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας.Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους να συμπορευθούμε μαζί στους αγώνες με τους εργατοϋπάλληλους και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ, τις γυναίκες και την ΟΓΕ. ΄΄

Κοινός είναι ο αντίπαλος, κοινοί πρέπει να είναι οι αγώνες μας και το μέτωπο απέναντι στην πλουτοκρατία, στα κόμματά της, στην ΕΕ, στην τρόικα.΄΄

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top