Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
iero


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ψήφισμα: ΙΚΑΡΙΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 110 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Νέα » Τοπικά νέα - 14/12/2011

Συνεχίζεται με επιτυχία η ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών κατά των 110 ανεμογεννητριών της Ικαρίας.
-Από σήμερα ξεκινάει καμπάνια και για την έντυπη συλλογή υπογραφών.
-Πολύτιμη συμβολή στον προβληματισμό αποτελούν τα σχόλια του ψηφίσματος

Ψήφισμα: ΙΚΑΡΙΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 110 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ
13-12-2011
 
 
Θερμή αποδοχή έχει συναντήσει  η πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν υπογραφές κατά των 110 ανεμογεννητριών της Ικαρίας, για τις οποίες χορηγήθηκε άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών στα ΜΜΕ (26-11) μέχρι σήμερα  έχουν υπογράψει πάνω από 640 άτομα και φορείς από την Ικαρία, την Αθήνα και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική.
 
Επίσης, μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σημαντικές  προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών, την αυτοδιοίκηση, τον πανεπιστημιακό και επιστημονικό χώρο.
 
Τέλος, διαπιστώνεται ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για αυτού του είδους τις επενδύσεις, όπως δείχνουν τα σχόλια που κάνουν αρκετοί από όσους υπογράφουν το ψήφισμα. Στο τέλος του δελτίου τύπου παρατίθενται τα σχόλια τους για να γίνει αντιληπτό το εύρος αυτού του προβληματισμού.
 
Η συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών συνεχίζεται στη διεύθυνση:
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-11/signatures.html
 
 
Μέχρι σήμερα οι υπογραφές συγκεντρώνονταν μόνο ηλεκτρονικά.
Από σήμερα ξεκινάει και έντυπη συγκέντρωση υπογραφών στην Ικαρία και στην Ικαριακή παροικία, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Το έντυπο για συγκέντρωση υπογραφών μπορεί να το κατεβάσει όποιος ενδιαφέρεται από την ιστοσελίδα:http://www.asda.gr/ikariaka/petitionIKARIA.pdf.
 
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη συγκέντρωση υπογραφών, να τυπώσουν το έντυπο και να συγκεντρώσουν υπογραφές  στο χωριό ή στην πόλη τους, όπου υπάρχουν Καριώτες και Καριωτίνες αλλά και άλλοι ενδιαφερόμενοι/ες. Στη συνέχεια να το ταχυδρομήσουν στη διεύθυνση που αναγράφεται.
 
Όλοι μαζί μπορούμε.
 
 
Πρωτοβουλία κατά των Α/Γ Ικαρίας
 
 
Πληροφορίες: 697418533069452483106975884734
 


Παρατίθενται τα σχόλια που έγραψαν ορισμένοι υπογράφοντες, για να γίνει αντιληπτό το επίπεδο του προβληματισμού που αναπτύσσεται. Τα σχόλια αυτά θα κατατεθούν στο Δήμο Ικαρίας, στα πλαίσια της διαβούλευσης που έχει εξαγγελθεί.
 
Υπογραφω γιατι συμφωνω με τους λογους για τους οποιους δεν πρεπει να γινει αυτο το εργο. Αλλα θα ήθελα να καταλαβω πως και γιατι επιλεχτηκε το συγκεκριμενο νησι για αυτο το κατα τα αλλα σημαντικο εργο για την οικολογικη ενεργειακή αναπτυξη της χώρας! Δεν γίνεται να μιλαμε για ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ενεργεια και να σχεδιαζουμε ενα εργο που προκαλει τεραστια οικολογικη ζημια εαν εγκατασταθεί!! Αυτο δεν ειναι εξελιξη!
ΑΧ ΝΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΝΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΟΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΟΥ!! Η ΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ! ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ!
Συμφωνώ με τα παραπάνω [που αναγράφονται στο ψήφισμα], που απομακρύνονται από τα συνήθη δυστεκμηρίωτα επιχειρήματα περί καρκίνου κτλ και εστιάζουν στο πραγματικό πρόβλημα εγκατάστασης ανεμογεννητριών τέτοιας κλίμακας, που είναι (εκτός της αισθητικής παρέμβασης σε τέτοια κλίμακα) κυρίως η οδοποιία (με τα παρελκόμενα μπάζα, πλημμύρες κτλ), οι τσιμεντένιες βάσεις και παρελκόμενα κτίσματα, και η ΟΛΙΚΗ καταστροφή παρθένων / προστατευόμενων οικοσυστημάτων, όπως είναι ο Πράμνος της Ικαρίας και τόσα άλλα νησιώτικα / στεριανά βουνά.
Ναι στις ανεμογεννήτριες, όχι στη νέα εποχή καταπάτησης και εκμετάλλευσης της φύσης και των φυσικών πόρων. Ας εφαρμόσουμε, επιτέλους, τη ρήση "παν μέτρον άριστον" και ας κάνουμε ένα βήμα προς την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου-φύσης, διαφυλλάσσοντας ό,τι υπάρχει γύρω μας. Σε τελική ανάλυση, ας φερθούμε, επιτέλους, ως "έξυπνα" και "έλλογα" όντα.
Protect nature to protect yourself. Care for your land because it is just borrowed to you for a short while..
Όχι στην καταστροφή της Ικαρίας και των άλλων νησιών μας / ορεινών μας τοπίων! Έχουμε δικαίωμα να χαιρόμαστε την άγρια φύση και υποχρέωση να την προστατεύουμε!
Ο Αθέρας είναι ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ και ΟΜΟΡΦΙΑΣ!
Δεν είναι οικόπεδο για κερδοσκοπική εκμετάλλευση! Να αναζητηθούν άλλοι τρόποι παραγωγής ενέργειας, που ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, αντί να αντικαθιστούν το ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα (κλιματική αλλαγή) με ένα άλλο, εξίσου σοβαρό, δηλ την ολοσχερή καταστροφή τοπίων και βιοποικιλότητας!!
Although renewable energy is the correct path for the future, this project is inappropriate on numerous levels:
1.) It's tremendous scale relative to it's environment.
2.) It's improper placement along half the summit of a beautiful ecosystem.
3.) It's inadequate planning, and circumvention of local and national environmental laws.
All in all, another slapdash project to enrich a few at the expense of many...this time masquerading under the"Green" umbrella.
This project must be stopped.
Η ηθική αξία του φυσικού τοπίου των νησιών του Αιγαίου υπερβαίνει κατά εκατομμύρια των μετρήσιμων ευρώ της αξίας των βιομηχανικών αυτών εγκαταστάσεων
The number and magnitude of wind turbines to be installed on the top of the mountain of Ikaria, as described by the e-mailed report, requires a very serious study regarding possible environmental effects, impact on the water bed on the island, and impact on the natural beauty of Ikaria.
Συμφωνώ ότι το έργο αυτό θα καταστρέψει χωρίς δυνατότητα αναστροφής την κορυφογραμμή του νησιού όπως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει από την κατάσταση του αντίστοιχου τμήματος π.χ. της νότιας Εύβοιας πάνω απ την Κάρυστο και νοτιότερα που περπάτησα και διαπίστωσα των λόγων σας το αληθές.
Put the wind-park in the sea like they have in the Baltic The Aegean has wonderful winds blowing all the year round. I am all in favour of Aeolian energy but not at the expense of natural beauty spots like the mountain range of Ikaria.
Αντισταθείτε φίλοι Ικαριώτες όπως κάνουμε κι εμείς στην Ευρυτανία μας που δεν έχουμε τίποτα άλλο απ τα βουνά μας και τα ποτάμια μας. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη νέα εισβολή με πρόσχημα τη διάσωση του πλανήτη.
Ναι στις ανεμογεννήτριες, αλλά εκεί που πρέπει κ μπορεί κι όχι όπου τους καπνίσει. Νισάφι πιά με το βωμό του κέρδους...
Greece has become the victim of German industrial imperialism and the local middle-men connected to members of Parliament, offloading or dumping all over our country environmentally disastrous schemes that harm aesthetics, therefore destroy tourism, birds, AND MOST OF ALL THE BILL IS GOING TO BE FOOTED BY THE UNSUSPECTING ELECTRICITY CONSUMER, FOLLOW THE MONEY ETC. STUDY CAREFULLY THE BLOG archaeopteryx, the man knows his thermodynamics and economics too, pay attention !
Όλοι μαζί οι κάτοικοι του Αιγαίου ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτη ύλη τον άνεμο. Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος των νησιών και της ζωής μας
well done somebody should take care of the planet and some "pure" island like ikaria
O SILOGOS "MAGNA GRECIA" TIS ITALIAS EINAI KATA TIN TOPOTHETISI TON 110 ANEMOGENITRION STIN IKARIA
Ο Μυτιληναίος, μεγαλοκαρχαρίας της ενέργειας, έπαθε ήδη ενα ναυάγιο στη Σέριφο, αλλά μυαλό δεν έβαλε...Ας δοκιμάσει λοιπόν και λίγο το Ικάριο Πέλαγος, μπας και πάει άπατος!
Nα τελειώνουμε με την πράσινη ενέργεια που αποτελεί την μεταμόρφωση (ή μάλλον την μετάσταση) του καπιταλισμού. Αυτοδιαχείριση τώρα!
Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ !
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ !
Κάτι ακούγεται και για ανάλογο πάρκο στην Τήνο. Είμαστε μαζί σας τώρα. Ας είστε κι εσείς μαζί μας τότε.
Οι γεννήτριες να μπουν στην θάλασσα. Μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και υψηλότερη απόδοση. Κοστίζει βέβαια παραπάνω...
Ούτε αυτός ο Ήλιος δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της φύσης, αλλιώς οι Ερινύες, οι βοηθοί της Δικαιοσύνης, θα τον κυνηγήσουν "  Ηράκλειτος
Θα καταστραφει το νησι αισθητικα και οικολογικα αν μπουν τοσες πολλες ανεμογεννητριες! ας βαζουν σε καθε τοπο οσες χρειαζονται για την καλυψη των αναγκων του νησιου
I support RES developments, provided they are applied on a "normal" scale and given that all envinonmental impact is properly accounted for.
θα συνιστουσα την κατασκευη αρκετα λιγοτερων ανεμογεννητριών (περιπου 35), τοποθετημενων στα καλυτερα δυνατα σημεια με κυριο κριτηριο την προστασια του περιβαλλοντος. θα ηταν δημοσια επενδυση και το οφελος με οποιοδηποτε τροπο (χρηματα ή δωρεαν ενεργεια) θα τα καρπωνονταν ο ικαριωτικος πληθυσμος. μονο ετσι θα ελεγε. αλλα ετσι δεν εχει σουπερ κερδη για αυτους που  ενδιαφερονται τωρα.
Πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα. Μαζί με τα απόνερα μην πετάξουμε και το μωρό. Καλές οι ΑΠΕ αφού πρώτα εφαρμοστούν εκτεταταμένα οι ΠΕΚ για μια κοινωνία απαλλαγμένη από το ΨΑΕ που θα στοχεύει σε ΚΠΑ. (Περιορισμοί Ενεργειακής Κατασπατάλησης, Ψυχαναγκαστική Αναπτυξιακή Εμμονή, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Απελευθέρωση, κοινώς για γη και ελευθερία)
Θέλω να δείχνω την Ικαρία και στα δισέγγονα μου, έτσι όπως την παραλάβαμε.
Όχι στο υπερσυγκεντρωτισμό, ναι στην τοπικότητα με βάση την φέρουσα ικανότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη.
Ας εκμεταλλευτούμε επιτέλους τις δυνατότητες για ΑΠΕ που έχει η Ελλάδα.
NO WIND GENERATORS IN IKARIA.WE LIVED WITH OUT THEM FOR MILIONS OF YEARS. EVERY ONE WHO DECIDES TO INSTAL THEM IS A CRIMINAL AND WILL BE TREATED AS A KILLER.
δεν θα σας αφησουμε να καταστρεψετε την Ικαρια!
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ στους ΑΕΤΟΥΣ
Συντάσσομαι σε οποιαδήποτε ενέργεια αξιοποίησης των ΑΠΕ χωρίς επιφυλάξεις. 
Αρνούμαι όμως κάθε εκμετάλλευση Φυσικού Πόρου με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση πλούτου. Η ενεργειακή αυτοτέλεια των νησιών μας και συνολικά της Ελλάδας, είναι ζήτημα το οποίο θα πρέπει να διαχειρίζεται από την πολιτεία με σκοπό την αειφορία. Η διαχείριση Ενεργειακών Πόρων είναι (και πρέπει να είναι) συλλογικό αγαθό.
Ν. Κ.  Περιβαλλοντολόγος μελετητής Π.Ι. - MSc Φυσικών Καταστροφών Ε.Κ.Π.Α.
Εκμεταλλευτές και καταπατητές της γης και των ανθρώπων…
ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΓΗ-ΑΕΡΑ-ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΑΕΡΙΤΖΙΔΕΣ!!!

Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • Endoiaferon.

    Den exetazei omos tin periptosi topothetisis ton 110 aerokinitiron sto pelagos opos kanoun alloi Evropaioi.

    H enalaktiki afti lysi borei na einai efictei horis vlaveres epiptoseis sto topio.

    Registered, Chartered Architect, chartered Town Planner, Project Manager.
    By: Nicholas Xenakis @ 14/12/2011


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top