Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Καταγγελία-Διαμαρτυρία προς το σώμα της Γ.Συνέλευσης του Πανικάριου Συλλόγου ''Άρτεμις Ταυροπόλος''

Νέα » Σύλλογοι - 03/12/2011

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν κάποια από τα μέλη του συλλόγου "Άρτεμις Ταυροπόλος" στο σώμα της Γενικής Συνέλευσής του.

Καταγγελία-Διαμαρτυρία προς το σώμα της Γ.Συνέλευσης του Πανικάριου Συλλόγου ''Άρτεμις Ταυροπόλος''

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς τον/την Πρόεδροτης Γ. Σ. για τις εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου 2011 του Πανικάριου Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος»
Κοινοποίηση : Δήμος Ικαρίας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ικαρίας, Τοπικά (έντυπα ή ηλεκτρονικά) Μ.Μ.Ε.

Κύριοι,

μετά τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2011, όπου μέλη του απερχόμενου Δ. Σ. και μέλη του χορευτικού αντέδρασαν στην εγγραφή 8 νέων μελών της Λαογραφικής ομάδας του Συλλόγου, που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι εν γνώσει του Δ. Σ. Οι εγγραφές έγιναν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, κανονικά στην καθ’ εκάστη Πέμπτη συνεδρίαση της παραπάνω ομάδας στα γραφεία του Συλλόγου, παρόντων όπως πάντα του Προέδρου και ειδικά για την τελευταία συνεδρίαση και του Ταμία του Συλλόγου, για την οικονομική τακτοποίηση του θέματος, σύμφωνα με το Καταστατικό και τις αποφάσεις της τελευταίας Γ. Σ., που εξειδίκευαν και οριοθετούσαν ποια μέλη του Συλλόγου θεωρούνται ταμειακώς εντάξει.

Και για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση το Καταστατικό λέει ότι ταμειακώς εντάξει θεωρούνται τα μέλη που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους τον τελευταίο χρόνο πριν από τις εκλογές, και μετά την Γ. Σ. του Συλλόγου που αποφασίστηκε η συνδρομή από ετήσια να γίνεται μηνιαία, εκτάκτως για να καλυφθούν οι ανάγκες του Συλλόγου, ορίστηκε στο ποσό των 15 Ευρώ /μήνα συν το ποσό εγγραφής που είναι 10 Ευρώ, άρα σύνολο 25 Ευρώ για να γραφτεί κάποιο τακτικό μέλος και να έχει δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι». Βεβαίως απαράβατος όρος είναι να είναι καταγόμενο από την Ικαρία, είτε από τους δύο γονείς, είτε από τον ένα, ή να είναι φίλος του νησιού και να εγγραφεί αφού πρώτα συμφωνήσει με τους σκοπούς του Συλλόγου και προταθεί από 3 ήδη υπάρχοντα τακτικά μέλη. Και τα 8 μέλη που γράφτηκαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου πληρούσαν τους παραπάνω όρους και η εγγραφή τους έγινε κανονικά.

Από εδώ και κάτω αρχίζει μια περίεργη νευρικότητα των παραπάνω μελών του Δ.Σ. και της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία σχέση με την Ικαρία, παρά μόνο του φίλου του νησιού, οι οποίοι αν και προσέφεραν ορισμένα πράγματα στα χρόνια παραμονής τους στον Σύλλογο, θεώρησαν ότι κακώς έγιναν αυτές οι 8 εγγραφές και άρχισαν να προχωρούν σε εγγραφές (τηλεφωνικά) και να παραδίδουν στον ταμία το ποσό μόνο των 10 Ευρώ της εγγραφής/ ανά άτομο, δικαιολογώντας ότι το εν λόγω μέλος θα πληρώσει το υπόλοιπο ποσό τον επόμενο μήνα όταν θα έκαναν τα πρώτα μαθήματα χορού, λες και όλα τα μέλη που ενεγράφησαν ήταν αποκλειστικά και μόνο χορευτές, άρα και ο Σύλλογος αποτελείται μόνο από χορευτές!!! Εδώ στη βιασύνη τους έγραψαν και μία γιαγιά από την Ικαρία γύρω στα 90 χρόνια, αυτό κι αν είναι παραλογισμός!!! Ταυτόχρονα και ο απερχόμενος Πρόεδρος για να μπορέσει να επέλθει μια ισορροπία σ’ αυτόν τον παραλογισμό και μέσα στα λογικά πλαίσια που είχε δώσει το τελευταίο Δ. Σ. (βράδυ Κυριακής 27/11/2011) έγγραψε 9 μέλη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την Ικαρία, σε απλό χαρτί (οι έντυπες αιτήσεις του Συλλόγου εξαφανίστηκαν από τη παραπάνω ενέργεια) υποσχόμενος να συμπληρωθούν οι κανονικές αιτήσεις την ημέρα των εκλογών. Σ’ αυτό το σημείο ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου, δέχονται μια αήθη φραστική επίθεση από μέλη του Συλλόγου, που ουδεμία σχέση έχουν με την Ικαρία, μέλη του χορευτικού τμήματος, και ο παριστάμενος χοροδιδάσκαλος που τα προσκάλεσε και τα προώθησε στον Σύλλογο δεν έκανε καμία κίνηση να τους επαναφέρει στην τάξη, ακόμα και σήμερα δεν έχουν δώσει καμία κίνηση συγγνώμης ή να αναλογιστούν ότι στον Σύλλογο αυτό που «φιλοξενούνται», πρέπει να σέβονται πρώτα το θεσμό , αλλά το κυριότερο ότι δεν έδειξαν κανένα σεβασμό στους στόχους και τους σκοπούς του Συλλόγου μας και το γύρισαν σε μια προσωπική ίντριγκα.
Μετά από την συγκεκριμένη κατάσταση γίνεται σαφές πως δεν είναι εφικτό να συνεργαστεί κανείς με άτομα που από τις πράξεις τους δείχνουν πως μοναδική λειτουργία του συλλόγου αναγνωρίζουν μόνο το χορευτικό τμήμα του και όποια μέλη από την Ικαρία προσεγγίζουν τον Σύλλογο χωρίς να ασχολούνται με το χορευτικό δέχονται τέτοιες συμπεριφορές ουσιαστικά αποκλείοντας τα. Έτσι λοιπόν τα παρακάτω μέλη του συλλόγου που δήλωσαν υποψηφιότητα στις εκλογές της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2011 αποσύρουν την υποψηφιότητα τους

Σωτήρης Πολίτης

Γιώργος Φιλιπποπολίτης

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

Σταύρος Τσιμπίδης

Κλεοπάτρα-Ιωάννα Λιόλιου

Αθανασία Περρή
Τα 8 μέλη που προσεκλήθησαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ενεγράφησαν κανονικά και τόσος ντόρος έγινε για την εθελοντική τους κίνηση αυτή, όταν τους γνωστοποιήθηκε η παραπάνω κατάσταση μας έκαναν γνωστό πως δεν επιθυμούν την όποια συνέχιση της παραμονής τους στο Σύλλογο και ως εκ’τούτου οι εγγραφές τους είναι άκυρες.


Είναι θλιβερό μετά από 10 χρόνια προσφοράς στα πράγματα του συλλόγου μια μικρή ομάδα ''φίλων της Ικαρίας'' να προσπαθεί να εκλέξει ένα διοικητικό συμβούλιο μέσα από το χορευτικό τμήμα και όσοι ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες ή προσπαθούν να ανοίξουν το σύλλογο σε αυτούς που πραγματικά απευθύνεται, στους Ικαριώτες, να λοιδορούνται και να κατηγορούνται για δημιουργία κλίκας από τους δημιουργούς της μεγαλύτερης κλίκας του Συλλόγου που τόσα χρόνια απέκλειε όσους δεν ''ήταν στη παρέα''.

Φυσικά και δεν μας τιμάει το γεγονός που γράψαμε μέλη από το τηλέφωνο και έτσι θεωρούμε πως όσες αιτήσεις μελών γράφτηκαν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από μέρους μας είναι άκυρες και τις αποσύρουμε και ζητάμε συγγνώμη προς τα υπόλοιπα έντιμα μέλη του συλλόγου που πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους και που δεν ασχολήθηκαν με το ...μαγείρεμα.

Μη ξεχνάτε αγαπητοί φίλοι ότι η μορφή του Συλλόγου και οι σκοποί του απαιτούν εθελοντισμό και αγάπη και εμείς είτε ως ιδρυτικά μέλη είτε ως απλά μέλη αργότερα, αυτόν τον σκοπό υπηρετήσαμε με πίστη και αφοσίωση. Και τώρα αποχωρούμε δυστυχώς απογοητευμένοι, αηδιασμένοι αλλά όμως αξιοπρεπείς που δεν συμμετέχουμε σ΄ αυτή τη διαδικασία.

Τέλος ευχόμαστε τα καλύτερα σε όποιον θέλει να δημιουργήσει και πραγματικά να ασχοληθεί με τα συλλογικά της Ικαρίας είτε μέσω της «Αρτέμιδος Ταυροπόλου» είτε μέσω κάποιου άλλου συλλόγου καθώς οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας. Και η πρόταση μας προς το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είναι να μετονομαστεί ο σύλλογος σε Σύλλογος Φίλων Ικαρίας ''Άρτεμις Ταυροπόλος'' αφού το 90% των απομεινάντων μελών δεν έχουν ουδεμία σχέση με το νησί (σχέση καταγωγής) και σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που μαστίζουν το νησί μας και ίσως είχαν κάποια διέξοδο μέσω της συλλογικότητας.

Σωτήρης Πολίτης Απερχόμενος Πρόεδρος
Γεώργιος Φιλιπποπολίτης Απερχόμενος Ταμίας
Δημήτρης Φιλιπποπολίτης Απερχόμενο αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top