Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Απεργία 1/12/2011

Νέα » Πολιτικά - 30/11/2011

Για την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2011 έχει προκυρυχτεί απεργία και συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το ΠΑΜΕ, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και την ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων).

Απεργία 1/12/2011

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. όχι μόνο συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά παίρνει συνεχώς και νέα μέτρα φωτιά για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου - του καλού τεχνοκράτη, επιστήμονα, τραπεζίτη για το κεφάλαιο, ο οποίος ήταν διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση Σημίτη και είχε διαπρέψει στις αντεργατικές εκθέσεις του - έρχεται τώρα να υλοποιήσει την πολιτική του κεφαλαίου σαν Πρωθυπουργός και με την στήριξη όλων των κομμάτων που υπηρετούν το απάνθρωπο και σάπιο αυτό σύστημα.

Μνημόνιο-μεσοπρόθεσμο-προϋπολογισμός – νέο μνημόνιο και αντιλαϊκά μέτρα που θα εξειδικεύουν τη συμφωνία της 26-27/10/11 είναι το έργο που έχει αναλάβει δίνοντας εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Γι αυτό η πανελλαδική πανεργατική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μια συντριπτική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., πλουτοκρατίας ΕΕ και ΔΝΤ, που θέλει να χτυπήσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, προκειμένου να βγει το μεγάλο κεφάλαιο όσο γίνεται περισσότερο αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες, μπορούν και πρέπει να δείξουν με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη νέα συγκυβέρνηση, ότι δε δίνουν ούτε δευτερόλεπτο πίστωσης χρόνου σε όσους θέλουν να τους σφαγιάσουν.

Ενότητα και ταξικός αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να πάρουν πίσω τα αντεργατικά και φορομπηχτικά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Να μην περάσει ο προϋπολογισμός της χρεοκοπίας του λαού.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
Δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Όχι στις Απολύσεις, την «εργασιακή εφεδρεία», την κατάργηση των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού.
Να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα δημόσιων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κ.λ.π ) στα Νησιά μας.
Να φορολογηθεί το κεφάλαιο με 45% επί των κερδών του.
Να δοθεί το οικοδομικό βοήθημα σε όλους τους άνεργους οικοδόμους χωρίς προϋποθέσεις.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης.
Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΗ-ΟΤΕ και απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, κ.λ.π.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε:

με ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε:

Μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγουμε για τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

Που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία στην υγεία, στη παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην αναψυχή, στον πολιτισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΜΟΣ : 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ : 12 το μεσημέρι στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ν.Τ. ΣΑΜΟΥ 27/11/2011
Με ανυπακοή- απειθαρχία- αντίσταση

να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική!

1η ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας προχωράει με βήμα ταχύ στην υλοποίηση του συνόλου των αντιλαϊκών – αντεργατικών ρυθμίσεων και μέτρων που συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν πρόσφατα, επιδεικνύοντας μάλιστα ιδιαίτερη σπουδή.

Ετοιμάζουν, σχεδιάζουν και θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων μέσω της εφεδρείας, της κατάργησης οργανισμών, των συγχωνεύσεων μονάδων και υπηρεσιών. Ετοιμάζουν λίστες εφεδρείας σε όλους τους κλάδους. Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο προβλέπονται 200.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τα επόμενα δυο χρόνια. Έφτασαν στο σημείο να ζητάνε να αναγνωρίσουμε προϋπηρεσία εκτός Δημοσίου, για να μας απολύσουν!

Με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 «εξαφανίζουν» μισθούς και συντάξεις, προχωρούν σε στάση πληρωμών σε Υγεία-Παιδεία. Αυξάνουν 29% την άμεση φορολογία για τους εργαζόμενους, ενώ προχωρούν σε νέα μείωση 22% στη φορολογία των επιχειρήσεων! Δίνουν το 71% των εσόδων του κράτους στους τραπεζίτες για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων. Αυξάνουν 22,5% τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ! Μειώνουν από 50-80% τις δαπάνες για τη λειτουργία των σχολείων! Μειώνουν κι άλλο την επιχορήγηση στον ΟΑΕΔ σε μια εποχή που η ανεργία παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Με το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν πάνω από 12 δις ευρώ σε ένα βράδυ! Σχεδιάζουν μείωση των επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ 20-50%, αλλά και νέα μείωση των μισθών! 44 χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν το εφάπαξ, το οποίο θα πάρουν σε 5-6 χρόνια! Μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, έχουν ήδη εξαιρέσει χιλιάδες φάρμακα και εξετάσεις!

Η πείνα έχει χτυπήσει τις πόρτες μας: Μικρά παιδιά, οι μαθητές μας, τα παιδιά μας υποσιτίζονται, έρχονται και φεύγουν από τις τάξεις νηστικά, σε δεκάδες σχολεία της Αθήνας οι δάσκαλοι απευθύνουν εκκλήσεις και αιτήματα για προσφορά μερίδων φαγητού.

Έχοντας επιβάλλει εξοντωτικά χαράτσια εκβιάζουν και απειλούν το λαό, πως αν δεν πληρώσει θα του κόψουν το ρεύμα!

Αυτή είναι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Επιταχύνει τη βάρβαρη πολιτική της προηγούμενης.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Όλοι στον αγώνα!

ΟΧΙ σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα! Συλλογική οργανωμένη άρνηση πληρωμής!

Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, καμιά συγχώνευση, κατάργηση, ιδιωτικοποίηση.
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους!
Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία!

Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίστασή μας, η αντεπίθεσή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στη Σάμο: στο Εργατικό Κέντρο στις 10πμ

Στην Ικαρία : στον Άγιο Κήρυκο στις 12πμ

Καμία θυσία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Ν.Τ. Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top