Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
art p1410


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Η Θεατρική Ομάδα Duende πάει Αθήνα

Νέα » Πολιτισμός - 27/11/2011

Το «Λεύτερο Ζευγάρι» των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα «DUENDE» από την Ικαρία στους Αθηναίους φίλους της το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2011.

Η Θεατρική Ομάδα Duende πάει Αθήνα

· Το Σάββατο 3/12/2011 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κούν» (Θησείου και Υψηλάντη στον Άλιμο) με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

· Την Κυριακή 4/12/2011, ώρα 11 μ.μ. στο Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30, Κεραμικός) με ΕΙΣΟΔΟ 10 ευρώ (με ποτήρι κρασί, μπύρας ή ρακί) .

Το «Λεύτερο Ζευγάρι» γράφτηκε το 1983. Στο έργο περιγράφεται πότε με κωμικό και πότε με δραματικό τρόπο ο «θάνατος» του γάμου ενός παντρεμένου ζευγαριού. Ο σύζυγος ασχολείται συνεχώς με την αναζήτηση νέων ερωτικών περιπετειών και η σύζυγος προσπαθεί κατ’ επανάληψη να δώσει τέρμα στη ζωή της. Ο άντρας, στην προσπάθεια να αποτρέψει την αυτοκτονία της γυναίκας του, θα την πείσει να τον μιμηθεί και να βρει και αυτή νέους ερωτικούς συντρόφους. Έτσι θα δοκιμάσουν από κοινού ένα είδος «ελεύθερης σχέσης» που θα την ονομάσουν «λεύτερο-ανοικτό ζευγάρι». Οι ρόλοι όμως δε θα αργήσουν να αντιστραφούν...

Παίζουν: Ηλίας Μπακόπουλος, Δέσποινα Σπανού, Μίμης Παπανικολάου/Αντώνης Καπνίσης

Σκηνοθεσία: Λάγια Μαστρογιαννίδου

Σκηνικά: Νίκος Καρούτσος

Επιμέλεια Φωτισμού, Προγράμματος και Αφίσας: Βασίλης Λουκάς
Δύο από τα πιο αγαπητά και έμπειρα μέλη της ομάδας μας, με την καθοδήγηση της πιο καλής μας φίλης, συνοδοιπόρου και «δασκάλας», με την στήριξη όλης της μεγάλης παρέας που λέγεται DUENDE, υπόσχονται να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!


Μικρό βιογραφικό της Θεατρικής Ομάδας DUENDE

Η θεατρική Ομάδα DUENDE είναι μια μεγάλη παρέα από τις Ράχες της Ικαρίας. Από το 2003, ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις που τις παρουσιάζει στο κοινό του νησιού και συμμετέχει με τις όποιες δυνάμεις της στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου της.

Δημιουργήθηκε άτυπα το χειμώνα 2001-2002 από μια παρέα που μαζεύτηκε στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Πολυκάρπου με τη θέληση να ανεβάσει θεατρική παράσταση.

Η ομάδα σταθερά παρουσιάζει έργα στο κοινό της Ικαρίας συνήθως κάθε Μάιο-Ιούνιο (περίπου 8-12 παραστάσεις σε χωριά της Ικαρίας).
ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

ΕΤΟΣ ΕΡΓΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
2003 Η Θαυμαστή Μπαλωματού Λόρκα
2004 Όνειρο θερινής  νυκτός Σέξπηρ
2005 Τα όπλα του Αχιλλέα Χριστοδούλου
2006 Η όπερα της πεντάρας Μπρεχτ
2007 Ο Δράκος Σβαρτς
2008 Η φαλακρή τραγουδίστρια Ιονέσκο
2008 Οι βλαβερές συνέπειες  του καπνού Τσέχωφ
2009 Το ξενοδοχείο των  δύο κόσμων Σμιτς
2010 Το Ημερολόγιο ενός απατεώνα Οστρόφσκι
2011 Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές Φρις
2011 Λεύτερο Ζευγάρι Ντάριο Φο

· Τον Μάιο του 2007 η ομάδα απέκτησε νομική υπόσταση (σωματείο).

· Το καλοκαίρι του 2008 της παραχωρήθηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο των Μαντριών, ένα μικρό και εγκαταλελειμμένο χώρο ο οποίος μετατράπηκε έπειτα από πολύ εθελοντική εργασία και με έξοδα αποκλειστικά της ομάδας και των μελών της σε ένα ζεστό και φιλόξενο στέκι ικανό να στεγάσει τις συναντήσεις, τις πρόβες και τον εξοπλισμό της.

· Από τότε, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει 3 σεμινάρια με γνωστούς δασκάλους του Θεάτρου (Κ. Φαρμασώνης, Β. Μυριανθόπουλος, Ε. Καρακώστα), έχει οργανώσει στην Ικαρία 2 συναντήσεις με τη Θεατρική Ομάδα Μαθητών της Αίγινας (2009 και 2010), έχει παράσχει βοήθεια σε θεατρικές ομάδες που ήρθαν στο νησί (από Χίο, Πάρο και κυρίως Σάμο), και έχει εμπλακεί σε πλήθος καλλιτεχνικών γεγονότων (θεατρικά σχολείων της Ικαρίας, συναυλίες κ.α.).

· Έχει συμμετάσχει σε τρεις συναντήσεις ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου (Σύρος 2007, Μυτιλήνη 2008, Χίος 2011).

· Συνολικά, από τότε που δημιουργήθηκε έχουν ασχοληθεί με το θέατρο μέσω της ομάδας πάνω από 100 άτομα κάτοικοι της Ικαρίας, τα περισσότερα ως ηθοποιοί αλλά και ως δημιουργοί σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής, μακιγιάζ, αφισών, και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top