Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

ΛΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ - Δελτιο τυπου για το Π.Σ της 22-11-2011

Νέα » Πολιτικά - 25/11/2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου για την συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου βορείου Αιγαίου κατά την συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2011.

ΛΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ - Δελτιο τυπου για το Π.Σ της 22-11-2011

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 22/11/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη φωνή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών μετέφεραν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Πόλης Σάμου και οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση που έγινε χθες (22/11) στην αίθουσα του Δήμου Σάμου. Με μαζική μαχητική παρουσία η Λαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε (μερικές φορές και με έντονο τρόπο) ότι η αντιλαϊκή πολιτική που ισοπεδώνει τα λαϊκά νοικοκυριά δεν πρόκειται να περάσει. Ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί με το λαό των νησιών του Β. Αιγαίου, να απαιτήσει την κατάργηση των φοροχαρατσιών και να στηρίξει έμπρακτα με ό,τι μέσα διαθέτει τους εργαζόμενους, που δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν - στερώντας από τις οικογένειές τους στοιχειώδη αγαθά - τα χαράτσια. Το θέμα εισηγήθηκε στη συνεδρίαση εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Στρατής Κόρακας ο οποίος κατήγγειλε την βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων που υλοποιούν Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ - Τρόικα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χθες, του «μαύρου μετώπου» (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) τώρα, χαρακτηρίζοντας τα χαράτσια αλλά και την είσπραξη μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ως άθλιο και ελεεινό εκβιασμό με την απειλή διακοπής παροχής ενός κοινωνικού αγαθού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα. Μιλώντας στη συνεδρίαση οι Στ. Γιαννικάκης εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Πόλης Σάμου και Αντώνης Δράκος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, κάλεσαν τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι θεωρία ούτε εφιάλτης, αλλά είναι πλέον πραγματικότητα. Πηγαίνετε - είπαν μια βόλτα στην αγορά της πόλης, στα συσσίτια της Μητρόπολης και στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να αντιληφθείτε αμέσως ποια είναι η κατάσταση. Η Λαϊκή Συσπείρωση μετά τις τοποθετήσεις όλων των συμβούλων της (Αργυρώ Στεφανάκη, Σταμάτη Φιλιππή) κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο μετά από αρκετές παλινωδίες και ασάφειες του προεδρείου τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα:

”Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στο «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδότησης Δομημένων Επιφανειών» κοινώς χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση να εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στηρίζει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο επαγγελματία, που αρνείται να πληρώσει το φοροχαράτσι. Σ' αυτή την κατεύθυνση το Περιφερειακό Συμβούλιο δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του, προκειμένου να στηρίξουν όλους όσους θα αρνηθούν να πληρώσουν το χαράτσι, απειλούμενοι με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κ.λπ. Αποφασίζει να πάρει ενεργά μέρος στον αγώνα για την κατάργηση των φοροχαρατσιών. Καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει το άδικο αυτό μέτρο, καθώς και άλλα μέτρα που επιδεινώνουν την ήδη δεινή θέση των λαϊκών στρωμάτων. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στην Διοίκηση της ΔΕΗ και να επιδιωχθεί να γίνει απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας».

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια συμβούλων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ (Ν. Μάρκου, Μ. Βασιλειά κ.ά.) να θολώσουν τα νερά ή να αποδείξουν ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα για πολιτικά ζητήματα και την φιλότιμη προσπάθεια συμβούλων της Ν.Δ. να παραπέμψουν το θέμα στο Συμβούλιο των Περιφερειαρχών και από κει στις ελληνικές καλένδες. Η λαϊκή πίεση έφερε αποτελέσματα.

Κατά τ' άλλα το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε ακαδημαϊκά με το περιβόητο «καλάθι αγροτικών προϊόντων», την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ. - Τελωνεία - ΙΚΑ) σε Καρλόβασι και Πυθαγόρειο, με το ύψους 362 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ για το Β. Αιγαίο και ψήφισε ομόφωνα σχετικό υπόμνημα της ΕΟΣΣ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σαμιώτικο κρασί και η ΕΟΣΣ.

Τα περισσότερα ζητήματα ούτε συζητήθηκαν καν με πρόσχημα ότι ήταν ενημερωτικά, ενώ προ ημερήσιας διάταξης ο Στρατής Κόρακας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εμπορική έκθεση στη Σμύρνη στην οποία συμμετέχει το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top