Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
Αποβάθρα


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Κάλεσμα Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Κηρύκου

Νέα » Πολιτικά - 21/11/2011

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίου Κηρύκου, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στις 1 το μεσημέρι.

Κάλεσμα Λαϊκής Επιτροπής Αγίου Κηρύκου

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, η ανάγκη να μην πληρώσουμε εμείς το χρέος της πλουτοκρατίας, να μην υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησαν αυτοί, μας οδήγησε στη δημιουργία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χαράτσια. Ήδη στο ενεργητικό μας έχουμε την συγκέντρωση των χαρατσιών της έκτακτης εισφοράς. Τώρα η κυβέρνηση χτυπάει με τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ. Οι πρώτοι λογαριασμοί έχουν φτάσει στα σπίτια μας, όμως μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία και τις απειλές της κυβέρνησης. Η άρνηση πληρωμής είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Χρειάζεται να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν το λαό να τα πληρώσει. Τέλος οι θυσίες για την κρίση, τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη και η ευρωένωση τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους, θεωρούν νόμιμο, σήμερα οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Θεωρούν νόμιμο 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δισ. σε φόρους αλλά και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δισ. ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό. Σε όσους μας λένε ότι αν δεν πληρώσουμε θα πτωχεύσει δήθεν η χώρα απαντάμε: Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Όταν αυτοί λένε να μην πτωχεύσει η χώρα, εννοούν να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία, οι λίγοι.

Το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), ΕΕ και ΔΝΤ, μας απειλεί πως θα ζήσουμε χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Πρέπει να πάρουν οργανωμένη απάντηση, αυτό είναι το μόνο που φοβούνται, σε αυτό συνηγορεί και η δήλωση του πρόεδρου του Δ.Σ & Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α. Ζερβού: «βεβαίως αν η άρνηση πληρωμής των λογαριασμών πάρει μαζικά χαρακτηριστικά, η ΔΕΗ θα αδυνατεί να επιβάλλει διακοπή ρεύματος». (20/9/2011)

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση, από τη Λαϊκή Επιτροπή, ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, με τις οποίες θα ζητείται με προσωρινή διαταγή να απαγορευθεί στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.
Η μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών:
Α) Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό και κάρτα συναλλαγών (όχι πιστωτική). Πατάμε την επιλογή «ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΚΟ», πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Μπορούμε και με κάρτα φίλου μας να κάνουμε την συναλλαγή πατώντας τον ΚΩΔΙΚΟ του δικού μας λογαριασμού.

Β) Στη συνέχεια θα πρέπει το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) να το κοινοποιήσουμε στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ζητώντας και επιμένοντας σε απόδειξη παραλαβής. Αυτό πρέπει να γίνει μαζικά προς τη ΔΕΗ γι' αυτό χρειάζεται να απευθυνόμαστε στο Εργατικό Κέντρο, στα σωματεία του ΕΚΣ, στη Λαϊκή επιτροπή αγώνα και όχι ατομικά. Η Λαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται κάθε απόγευμα 6-9 στα γραφεία των συνδικάτων (πλατεία Αγ. Κηρύκου δίπλα στο ξενοδοχείο Ισαβέλλα τηλ-2275022444) για να συγκεντρώνει τα αποκόμματα των συναλλαγών και της δηλώσεις. Αν η ΔΕΗ δε δεχτεί να τα παραλάβει τα στέλνουμε με ομαδικό εξώδικο.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ (1 το μεσημέρι).

Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους
Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας Κανένας φόβος από τις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top