Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
art p1427


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ενημέρωση από Εργατικό Κέντρο Σάμου και άλλους φορείς για 48ωρη απεργία

Νέα » Πολιτικά - 16/10/2011

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί μέχρι τις 20 Οκτώβρη. Ολοκληρώνει την εγκληματική της πολιτική. Σφάζει το λαό για να σώσει τη πλουτοκρατία. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή λαίλαπα με όλες μας τις δυνάμεις.

Ενημέρωση από Εργατικό Κέντρο Σάμου και άλλους φορείς για 48ωρη απεργία

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με συνέχιση της Απεργίας την ΠΕΜΠΤΗ 20 Οκτώβρη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
Να βροντοφωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.

Κανένας στη δουλειά
ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
19–20 Οκτώβρη

Όλοι στους δρόμους

Τετάρτη 19/10: ολοήμερη απεργιακή δράση στις Ράχες, στον Εύδηλο, στον Άγιο Κήρυκο

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη και ψηφίζει καθημερινά μέτρα φωτιά για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, φοροληστεία, χαράτσια με έκτακτη εισφορά και τέλος ακινήτων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και επιβολή των ατομικών, ανασφάλιστη εργασία, εργασιακή εφεδρεία, κατάργηση ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση της δωρεάν παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξηση της επιβάρυνσης για την «δωρεάν» Παιδεία.

Ο Προϋπολογισμός που ετοιμάζονται να ψηφίσουν είναι άλλο ένα εργαλείο για να κόψουν και άλλες κοινωνικές δαπάνες και να μας οδηγήσουν ακόμα πιο πολύ στην φτώχεια και την χρεοκοπία.

Παίρνουν μέτρα σωτηρίας για τις πολυεθνικές, για τους τραπεζίτες και τη πλουτοκρατία και απαιτούν να φτωχύνει ο λαός για να μην φτωχύνουν οι ίδιοι.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Καλούμε τα Σωματεία, τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές τα μονοπώλια.

Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή είναι ο οργανωμένος αγώνας, η αντίσταση και η ανυπακοή στις αποφάσεις τους.

Φτάνει πια !!!
Ενότητα και αγώνας για να

υπερασπίσουμε τη ζωή τη δική μας και

των παιδιών μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να πάρουν πίσω τα αντεργατικά και φορομπηχτικά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Να μην περάσει ο προϋπολογισμός της χρεοκοπίας του λαού.
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
Δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Όχι στις Απολύσεις, την «εργασιακή εφεδρεία», την κατάργηση των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού.
Να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα δημόσιων υπηρεσιών και ΔΕΚΟ (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, κ.λ.π ) στα Νησιά μας.
Να φορολογηθεί το κεφάλαιο με 45% επί των κερδών του.
Να δοθεί το οικοδομικό βοήθημα σε όλους τους άνεργους οικοδόμους χωρίς προϋποθέσεις.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης.
Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΗ-ΟΤΕ και απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, κ.λ.π.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε:

με ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε:

Μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγουμε για τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

Που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία στην υγεία, στη παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην αναψυχή, στον πολιτισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
- ΣΑΜΟΣ : Τετάρτη 19/10, στις 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
- ΙΚΑΡΙΑ : Πέμπτη 20/10, στις 12 πμ στον ΕΥΔΗΛΟ

Ανακοίνωση από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους εργαζόμενους του κλάδου των κατασκευών

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 & ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

παγώνουμε κάθε δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών

Οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, μισθωτοί τεχνικοί, λατόμοι, μαρμαράδες.

Βγαίνουμε μαζικά στον δρόμο του αγώνα. Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου για να γίνει πιο δυνατή η φωνή μας, πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Ενώνουμε την δύναμη μας μαζί με όλο το ταξικό εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία για να βάλουμε φραγμό στην καταιγίδα των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας.
Συνάδελφοι, δεν φτάνει να αγανακτείτε, κάντε την αγανάκτηση δύναμη. Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες δημιουργίας επιτροπών αγώνα σε κάθε γιαπί, γραφείο, εργοτάξιο, κάθε γειτονιά. Μόνο με τη λαϊκή οργάνωση μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτήν την λαίλαπα, μόνο με λαϊκή οργάνωση μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω. Μόνο με ισχυρά συνδικάτα, λαϊκή οργάνωση δεν θα βρίσκει τόπο να σταθεί αυτή η πολιτική και αυτοί που την προωθούν και την στηρίζουν.

Μόνο με λαϊκή οργάνωση, αλληλεγγύη και ταξική ενότητα θα αποτρέψουμε τα χειρότερα, θα ακυρώσουμε στην πράξη τις εντολές για κόψιμο των παροχών, το πλειστηριασμό σπιτιών και της περιουσίας των νοικοκυριών που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Συνάδελφοι, μην ξεγελιέστε από τα ψέματα της κυβέρνησης και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου. Τα εξοντωτικά χαράτσια δεν είναι προσωρινά, θα μονιμοποιηθούν όπως μονιμοποιήθηκαν και τόσα άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Τίποτα δεν θα καταργηθεί, αντίθετα θα φέρουν νέα, πιο επώδυνα για την εργατική τάξη. Αυτή είναι η απαίτηση του κεφαλαίου.

Δεν εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα για να αυξήσουν μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, για να γίνει καλύτερη η παιδεία, η υγεία. Αυτά ήδη έχουν ισοπεδωθεί. Δεν χαρατσώνουν το λαό για να ανακάμψει η κρίση στον κλάδο των κατασκευών, να γίνουν λαϊκές κατοικίες και έργα, να υποχωρήσει η ανεργία. Είναι απάτη ότι παίρνουν μέτρα για να μην χρεοκοπήσουμε. Η εργατική τάξη, ο λαός έχει χρεοκοπήσει. Παλιά και νέα χαράτσια θα τα πάνε στους τραπεζίτες, τους δανειστές. Κανένας να μην πέσει θύμα της μαύρης προπαγάνδας. Κανένας να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό των κομμάτων του κεφαλαίου, το ψευτοπατριωτισμό της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Είναι παγίδα και αποπροσανατολισμός η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, και των διάφορων αριστερούληδων που λέει: «πληρώστε με επιφύλαξη»- να μην πληρώσουμε αλλά θα έχει συνέπειες- «να εξετάσουμε νομικά το θέμα», «να πληρώσουμε συμβολικά» κλπ.

Συνάδελφοι, το ζήτημα δεν είναι ούτε νομικό, ούτε συμβολικά αρνούμαστε να πληρώσουμε. Είναι άρνηση και απειθαρχία σε μια πολιτική που στράγγιξε τα λαϊκά νοικοκυριά για να περάσει το κεφάλαιο την κρίση του. Είναι άρνηση πληρωμής με όρους συγκροτημένου κινήματος που αγκαλιάζει το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την εργατική τάξη με προοπτική και διέξοδο. Είναι συνειδητή άρνηση σε μια πολιτική που εξοντώνει σταθερά και μεθοδευμένα την εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά.

Δεν κάνουμε πίσω, αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επέβαλαν.

Δεν έχουμε να πληρώσουμε. Στραγγίξαμε.

Δεν πληρώνουμε άλλο για να περάσει την κρίση του το κεφάλαιο.

Δεν πειθαρχούμε στις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των ομογάλακτων της.

Δεν μας φοβίζει, δεν μας τρομοκρατεί η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.

Κανένας δεν είναι μόνος, κανένας να μην νιώθει μόνος στον ωκεανό.

Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, είμαστε οι πολλοί, μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να κουρελιάσουμε τα χαρατσόχαρτα, να τους τα επιστρέψουμε.

Να τα πάρουν από το κεφάλαιο. Οι εργάτες χρόνια πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας για να θεριεύουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, να αγανακτούμε. Αυτή η κατάσταση δεν έχει τέλος.

Ετοιμάζουν νέα μέτρα σύνθλιψης των εργαζομένων: Άνοιγμα ξανά του ασφαλιστικού, με στόχο αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση των επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, πλήρη καταργηση των Σ.Σ.Ε. και άλλα μέτρα που μηχανεύονται.

Είναι απαίτηση των καιρών να πάρουμε στα δικά μας χέρια τη ζωή μας. Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας, να γίνουν πραγματικά μετερίζια αγώνα. Να αποδυναμώσουμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό στα όργανα του εργατικού κινήματος, να ενισχύσουμε τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, το ΠΑΜΕ που με συνέπεια και αταλάντευτα παλεύουν κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τις δυνάμεις που την υπηρετούν. Στις δυνάμεις του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ βρίσκουν αποκούμπι οι άνεργοι, οι απλήρωτοι, οι απολυμένοι εργάτες και εργάτριες. Είναι οι δυνάμεις που βάζουν πλάτη να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας στο γιαπί, στις κατασκευαστικές εταιρίες, το γραφείο, το εργοστάσιο.

Σήμερα είναι αναγκαίο και ώριμο η εργατική τάξη να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει για να αλλάξει η ζωή της. Σε αυτήν την γραμμή καλούμε κάθε εργάτη, υπάλληλο, εργαζόμενο του κλάδου να στρατευθεί.

Όλοι στην μάχη για να μην χτυπήσει σκεπάρνι, να μην ανοίξει γραφείο, να μην δουλέψει μηχανή πουθενά .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου (12 το μεσημέρι στον ΕΥΔΗΛΟ)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ) ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

19 & 20 Οκτώβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την επιβίωση των οικογενειών μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που με εξοντωτικά χαράτσια ζητά να πληρώσουμε την κρίση του συστήματος τους .
Το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα που μας στερεί εδώ και χρόνια το μεγάλο κεφάλαιο, επιβάλλοντας εκτός από ανεργία, τις χειρότερες μορφές δουλειάς που έχει ζήσει η εργατική τάξη για πάνω από ένα αιώνα.
Τη δυνατότητα να ζούμε και μετά τη σύνταξη, που μας κλέβει κυβέρνηση και εργοδοσία με δουλειά μέχρι τον τάφο, με ανασφάλιστη εργασία, με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Κανένας φόβος δεν μπορεί να νικήσει τη μαζική, οργανωμένη μας απάντηση στην απόφαση των εκμεταλλευτών μας, να οδηγήσουν την εργατική τάξη στην ολοκληρωτική εξαθλίωση. Κανένας φόβος δεν μπορεί να επικρατήσει στο δίλημμα "να αγωνιστώ και να υποστώ τις συνέπειες, ή να κάτσω ήσυχα και να ελπίζω ότι θα γλυτώσω", αν ΟΛΟΙ μας καθολικά απεργήσουμε, διαδηλώσουμε, γίνουμε ενεργά μέλη του Σωματείου μας. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της μη συμμετοχής στους αγώνες ενός μεγάλου μέρους των εργαζομένων.

Οι θυσίες του αγώνα μας είναι λιγότερες από αυτές που μας ζητά να κάνουμε η κυβέρνηση και οι εργοδότες. Θυσία με προοπτική είναι να δώσεις μάχη για το μέλλον του παιδιού σου ενάντια στην στυγνή εκμετάλλευση που του ετοίμασαν κι όχι να δεχτείς αυτό να εργαστεί για 500 € ήλιο με ήλιο. Θυσία που θα ανοίξει το δρόμο για αλλαγές που συμφέρουν την εργατική τάξη είναι να πεις ΟΧΙ στα μέτρα που παρήγγειλε το μεγάλο κεφάλαιο και ψήφισαν ή συναίνεσαν με αυτά από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Μετά το φαγοπότι όταν δεν έκρυβαν την κερδοφορία τους, έρχονται σήμερα και μας ζητούν να συμφωνήσουμε στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων για να ξαναπληρώσουμε την κρίση τους σήμερα, τα τεράστια κέρδη τους αύριο.

Μετά τα μνημόνια και τις τρομακτικές μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, έρχονται σήμερα να μας πουν ότι χρειάζεται να δώσουμε κι ό,τι δεν έχουμε. Είναι άθλιοι!

Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας, να δούμε ποιος πραγματικά δεν μας είπε ψέματα, ποιος μας στάθηκε πραγματικά όλο το τελευταίο διάστημα. Το Σωματείο , το ΠΑΜΕ, έδρασαν με όσες δυνάμεις τους έδωσαν οι εργαζόμενοι, από την πρώτη μέρα της οικονομικής κρίσης. Όσοι εργαζόμενοι ακολούθησαν δεν απογοητεύτηκαν, γνώρισαν τη δύναμη που δίνει η συλλογικότητα, ο οργανωμένος αγώνας.

Τώρα είναι ώρα να μπούμε περισσότεροι στη μάχη. Να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας, κάνοντας τα πυρήνες πραγματικής αντίστασης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις διαδικασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 19 Οκτώβρη. Ούτε ώρα χαμένη. Εργαζόμενο τον εργαζόμενο να γίνει προσπάθεια να πείσουμε και αυτόν που το προηγούμενο διάστημα δεν συμμετείχε να μπει στη μάχη να γίνει η απεργία στις 19 Οκτώβρη, καθοριστική για το μέλλον της υπόθεσής μας:

Της επιβίωσης των οικογενειών μας, του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να καταργήσουμε το βάρβαρο σύστημα που έχουν επιβάλλει εργοδοσία, κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την εξουσία των λίγων σε βάρος των πολλών.
Μόνο έτσι θα οδηγήσουμε την τάξη μας στο μέλλον που της ανήκει: μοναδικό αφεντικό του πλούτου που παράγει.

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19&20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 20/10 (12 το μεσημέρι στον ΕΥΔΗΛΟ)

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top