Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την 18η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ικαρίας

Νέα » Πολιτικά - 25/09/2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση λαμβάνοντας υποψη την απαξιωτικη στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου έναντι των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία του νησιού μας, αρνούμενοι να συμβάλουμε σε αυτή την διαδικασία δηλώνουμε πως ως ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε στην 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, ταυτόχρονα για μια ακόμα φόρα καλούμε το προεδρείο άμεσα να συγκαλέσει το συμβούλιο και τους μαζικούς φορείς του νησιού σε συνεδρίαση για τον καθορισμό της στάσης του δήμου για όλα αυτά που συμβαίνουν σε εμάς στους συμπατριώτες μας και όχι μόνο.

Δήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την 18η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ικαρίας

Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος . Κυρίες & κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ

Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας αλλά και στο νησί μας από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των πρόθυμων υποστηρικτών της, που έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο τμήμα του λαού στη φτώχεια, στην ανεργία και την απόγνωση. Κάνοντας της μέρες που ζούμε της χειρότερες που έχουν υπάρξει για το λαό τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες, οι άνεργοι, και κυρίως οι νέοι, βιώνουν έντονα τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται κάθε τόσο. Είναι αποτελέσματα μιας κρίσης που δεν ανήκει στο λαό, αλλά ο λαός καλείται να την πληρώσει προκειμένου να βγει όχι απλά άθικτο αλλά κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο.

Έχοντας παράλληλα υπόψη τους αγώνες που αναπτύσσονται και στο νησί μας από τα συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς του νησιού για μια σειρά σοβαρά θέματα όπως η εξελίξεις στον χώρο της υγείας με την επιδείνωση των ελλείψεων στο ιατρικό προσωπικό, αλλά και την μετατροπή της υγείας συνολικά από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο προϊόν. Όπως η δυσμενείς εξελίξεις στον χώρο της παιδείας αφού ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά με τη μεταφορά των μαθητών στον αέρα, χωρίς βιβλία, χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές με χρέη απέναντι σε προμηθευτές και άλλους τρίτους.

Όλα αυτά σε συνδιασμό με τα θέματα που έχετε εντάξει στην ημερήσια διάταξη της 18ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου, μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση αφού παραγνωρίζοντας την συντονισμένη επίθεση που δέχεται το επίπεδο ζωής της πλειονότητας των κατοίκων, καθώς και της κατατεθειμένες αιτήσεις συζήτησης για αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα τόσο από την Λαϊκή Συσπείρωση (π.χ από τον Μάρτιο έχουμε καταθέσει την πρόταση για τα θέματα παιδείας ), και από τους κοινωνικούς φορείς του νησιού (από τον Ιούνιο υπάρχει πρόταση για τα θέματα υγείας από το συντονιστικό φορέων).

Καλείτε το δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση μόνο με θέματα διαδικαστικά και υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου, θέματα που ασφαλώς και πρέπει να συζητηθούν όμως κατά την γνώμη μας θα έπρεπε αυτό να γίνει σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του κορυφαίου πολιτικού οργάνου του δήμου Ικαρίας για κάποιο τουλάχιστον από αυτά τα θέματα , καθώς και την τοποθέτηση του συμβουλίου απέναντι στην συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης Ε.Ε – ΔΝΤ στον ελληνικό λαό .

Κατόπιν αυτής της απαξιοτικης στάσης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου έναντι των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία του νησιού μας, αρνούμενοι να συμβάλουμε σε αυτή την διαδικασία δηλώνουμε πως ως ένδειξη ελάχιστης διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε στην 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, ταυτόχρονα για μια ακόμα φόρα καλούμε το προεδρείο άμεσα να συγκαλέσει το συμβούλιο και τους μαζικούς φορείς του νησιού σε συνεδρίαση για τον καθορισμό της στάσης του δήμου για όλα αυτά που συμβαίνουν σε εμάς στους συμπατριώτες μας και όχι μόνο.
Για την

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ

Σταμούλος Στυλιανός 


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • Συνχαριτηρια...Ετσι πρεπει να γινονται οι Λα\'ι\'κοι αγωνες...Η σκεψη μου μαζι σας...
    Θοδωρος...
    By: Θοδωρος @ 28/09/2011


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top