Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Αιολικά 330 MW στην Ικαρία με υποβρύχια διασύνδεση

Τύπος » Αναδημοσιεύεσεις - 22/07/2011

«Πράσινο φως» στο σχέδιο του ομίλου Μυτιληναίου για τη δημιουργία αιολικών πάρκων ισχύος 330 MW στην Ικαρία, με τη παράλληλη διασύνδεσή τους υποβρυχίως με την ηπειρωτική Ελλάδα, άναψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Αιολικά 330 MW στην Ικαρία με υποβρύχια διασύνδεση

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο σχέδιο πόντισης καλωδίου με στόχο την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου, που έρχεται να προστεθεί σε εκείνα των ομίλων Κοπελούζου (Κυκλάδες & Κρήτη),ΤΕΡΝΑ (Κρήτη), ΕΝΤΕΚΑ (Σκύρο), τα οποία έχουν όλα πάρει άδειες παραγωγής από τη ΡΑΕ.

Το έργο της Ικαρίας, το οποίο πήρε άδεια παραγωγής από την ολομέλεια της ΡΑΕ την Παρασκευή, αποτελεί το πρώτο σύνθετο project αιολικών με υποβρύχια διασύνδεση του συγκεκριμένου ομίλου. Όσο για το ύψος του προϋπολογισμού του (ανεμογεννήτριες μαζί με πόντιση καλωδίου) υπερβαίνει σύμφωνα με την πρόταση τα700 εκατ. €.

Θα καταφέρει να αλλάξει κλίμακα ;

Στα σύνθετα αυτά έργα είναι που ποντάρει και η νέα ηγεσία τουΥΠΕΚΑ για να «αλλάξει κλίμακα» η ελληνική αγορά των ΑΠΕ και να περάσει μέσα στην επόμενη τριετία, από τα μικρά projects των 30-40 MW σε μεγαλύτερα μεγέθη. Είναι άλλωστε η μοναδική πιθανότητα να προσεγγίσει η χώρα τον στόχο των 10.000 MW από ΑΠΕ που έχει τεθεί στο πλαίσιο του εθνικού στόχου για το 2020.

Κρατώντας πάντα μικρό καλάθι, λόγω της υπαρκτής πάντα πιθανότητας απότομης επιδείνωσης στην οικονομία, κύκλοι της αγοράς αλλά και η ηγεσία του υπουργείου τοποθετούν την «στροφή» αυτή στο διάστημα 2012-2015.

Εν μέσω πάντως βαθιάς ύφεσης σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και παρ’ ότι ακόμη δεν έχει πάρει «μπροστά» κανένα από τα μεγάλα projects, χάρη στην ωρίμανση παλαιότερων σχεδίων, για πρώτη φορά φέτος, με βάση τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, αναμένεται να προστεθούν στο σύστημα περί τα 300 MW νέων αιολικών και περί τα 200 MW φωτοβολταικών. Το στοίχημα, τόσο της αγοράς όσο και της πολιτείας, είναι το πώς θα διατηρηθεί η ίδια δυναμική και το 2012, προσπάθεια που αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη.

ΠΗΓΗ http://www.energypress.gr


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top