Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Κάλεσμα σε απεργία από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

Νέα » Πολιτικά - 10/06/2011

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Κάλεσμα σε απεργία από το Εργατικό Κέντρο Σάμου

 Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη και όχι μόνο ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα μέτρα λαιμητόμο, αλλά προετοιμάζει και το επόμενο βήμα. Δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Οι πολυεθνικές και ο ΣΕΒ απαιτούν καθημερινά νέα μέτρα. Απαιτούν να φτωχύνει ο λαός για να μην φτωχύνουν οι ίδιοι.

Τα μέτρα που παίρνουν σε καμιά περίπτωση δεν είναι μέτρα που θα μειώσουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Αντίθετα θα τα αυξήσουν. Είναι μέτρα που θα αυξήσουν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές, οι πολυεθνικές στο εμπόριο και τα τρόφιμα.

Τα ελλείμματα και τα χρέη δημιουργήθηκαν από την πολιτική της ελεύθερης αγοράς, τω ιδιωτικοποιήσεων και του ανταγωνισμού.

Με την πολιτική αυτή που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βοήθησαν την συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και την αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας για τους πολλούς.

Σήμερα μας εκβιάζουν ότι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τις συντάξεις. Λεφτά όμως για τους τραπεζίτες έχουν. Αν δεν έχουν λεφτά να μην πληρώσουν τα θαλασσοδάνεια και τους τόκους που μας βάζουν οι τοκογλύφοι των αγορών.

Τα μέτρα που παίρνουν:

Θίγουν την νεολαία μειώνοντας τον μισθό τους στα 497€.

Θίγουν τους συνταξιούχους με το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων.

Θίγουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με την μείωση των μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων και την νομιμοποίηση των ατομικών συμβάσεων.
Εφαρμόζουν την διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης με διευθυντικό δικαίωμα, καταργώντας στην ουσία την υπερωρία και κάνουν τον εργαζόμενο λάστιχο.

Θίγουν τους άνεργους ιδίως τους εποχιακούς και θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα να επιδοτούνται αυξάνοντας τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Θίγουν τα «βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα», με αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση μισθών και συντάξεων.

Αύξηση εισφοράς ΛΑΦΚΑ και ΑΝΕΡΓΙΑΣ σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ αντί να επιδοτεί τους άνεργους επιδοτεί τους εργοδότες.

Αυξάνουν το ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης από το 13% στο 23%. Καταργούν το αφορολόγητο των 12.000€ επιβαρύνοντας κάθε εργαζόμενο με 1000€ φόρο μισθωτών υπηρεσιών (ΦΜΥ) τουλάχιστον.

Ξεπουλούν την δημόσια περιουσία που έγινε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώνει ο ελληνικός Λαός ακόμα πιο ακριβές υπηρεσίες και να απασχολούν και εκεί ανασφάλιστους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και ΣΣΕ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε:

Μπορούμε να διεκδικήσουμε:

Μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγουμε για τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.

Που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία στην υγεία, στη παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην αναψυχή, στον πολιτισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΜΟΣ : 10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΙΚΑΡΙΑ : 12 το μεσημέρι στον ΕΥΔΗΛΟ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top