Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Δελτίο Τύπου: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Νέα » Πολιτικά - 17/05/2011

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός Εργασίας ανάμεσα στα υπόλοιπα που δήλωσε αναφέρθηκε και στα επιδόματα ανεργίας και την πρόθεση της κυβέρνησης να τα καταργήσει. Χαρακτηριστικά φωτογράφησε τους εργαζόμενους του κλάδου αναφέροντας ότι «υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν 5 μήνες το χρόνο και το υπόλοιπο διάστημα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα δουλεύουν ανασφάλιστοι σε συμφωνία με τον εργοδότη».

 Αποτελεί συκοφαντία, εμπαιγμό και απύθμενο θράσος να κατηγορεί η υπουργός Εργασίας τους εργαζόμενους του κλάδου ενώ η κυβέρνηση παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που διασφαλίζουν στο τουριστικό κεφάλαιο τη μέγιστη κερδοφορία, όπως απαλλαγή από εργοδοτικές εισφορές, μείωση της φορολογίας, μείωση του ΦΠΑ, δωρεάν διαφήμιση, χαριστικές ρυθμίσεις και νέες επιχορηγήσεις. Πρόσφατα στη Γενική Συνέλευση τουΣΕΤΕ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρέδωσε στους μεγαλοξενοδόχους γη και ύδωρ.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν τρεις και τέσσερις μήνες το χρόνο με ευθύνη των ξενοδόχων που κρατούν ανοιχτά τα ξενοδοχεία για όσο διάστημα κρατά η μεγάλη τους κερδοφορία, μειώνοντας ταυτόχρονα το «μισθολογικό κόστος».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που και στον τουρισμό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, καθιστώντας απαγορευτική την αναψυχή για την λαϊκή οικογένεια, γιατί είναι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους.

Η ανεργία δεν είναι επιλογή μας! Κανείς μας δεν μπορεί να ζήσει, πόσο μάλλον να συντηρήσει οικογένεια, με 454,25 €.

Όσο δε αφορά στην καραμέλα της ανασφάλιστης εργασίας κάνουμε ξεκάθαρο ότι η ευθύνη βαρύνει ακέραια τη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που με επαναλαμβανόμενους νόμους και αποφάσεις ενισχύουν την εισφοροδιαφυγή με χαριστικές ρυθμίσεις δις ευρώ στους μεγαλοεργοδότες καθιστώντας ανύπαρκτους τους ελέγχους από ΣΕΠΕ και ΙΚΑ.

Ο στόχος τους είναι ένας: Κατάργηση στα ήδη κουτσουρεμένα επιδόματα ανεργίας, προκειμένου να μπουκώσουν κι άλλο τα ταμεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η απάντηση των εργαζομένων – άνεργων δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συσπείρωση στα ταξικά τους συνδικάτα, συντονισμός της δράσης με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να παλέψουν μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να βάλουν στόχο για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής γιατί αυτό φταίει για την ανεργία. Να παλέψουν για έναν δρόμο ανάπτυξης που η σταθερή δουλειά, ο τουρισμός και η αναψυχή θα είναι δικαιώματα, η Υγεία και η Παιδεία θα είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top