Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Παρουσίαση Βιβλίου ''Ο Άγνωστος Επισκέπτης''

Νέα » Πολιτισμός - 16/05/2011

Στις 20 Μαΐου (ώρα 19:00) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νικολάου Γ. Καρίμαλη "Ο Άγνωστος Επισκέπτης" στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»), με ομιλητές τις κ.Αναστασία Δεμερτζή, κ.Αργεντούλα Πάσχαρη και τον Γιάννη Παπαγιάννη.

Παρουσίαση Βιβλίου ''Ο Άγνωστος Επισκέπτης''

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

«Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ»

Νικολάου Γ. Καρίμαλη

Όποιος έχει την τύχη να ξεκινήσει τη ζωή του μέσα σ’ ένα πλούσιο, σε φυσικό περιβάλλον και συναισθήματα χώρο, όπως αυτό των χωριών της προπολεμικής Ικαρίας, έχει ταυτόχρονα την ατυχία, αυτό το περιβάλλον να τον συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής του και να τον προκαλεί αθέλητα σε συγκρίσεις, που πάντα θα τον σπρώχνουν στην επιστροφή

Έναν τέτοιο κύκλο ζωής έχει κάνει και ο Νίκος Καρίμαλης και τον αποτυπώνει στο μυθιστόρημα του με τίτλο : Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.

Ο Νέστορας και η Μέλπω είναι δυο νέα παιδιά που τα χωρίζουν πολλά, αλλά τα ενώνει  η κοινή πατρίδα. Αυτό είναι αρκετό για να διατηρήσει στο βάθος της ψυχής, στη διάρκεια της υπόλοιπης συμβατικής ζωής τους, μια σχέση που αποδεικνύεται τόσο ανθεκτική, ώστε να κρατήσει μια ζωή και να τερματιστεί μόνο πάνω από το κρύο μάρμαρο του τάφου.

Ο μικρόκοσμος του χωριού της Ικαρίας πριν το πόλεμο, οι αυθεντικοί και πολύ ξεχωριστοί χαρακτήρες, η σχέση και εξάρτηση από τη φύση, τα έθιμα και οι ηθικές νόρμες που αποτελούν στοιχεία της ιδιαίτερης ταυτότητας του νησιού, συμπλέκονται σε ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον πλαίσιο διατηρώντας απ’ την αρχή ως το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Μια καλαίσθητη έκδοση με την επιμέλεια του Πανικάριου Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος», η οποία διατίθεται από το κεντρικό  βιβλιοπωλείο «Παρ’ Υμιν» του κ. Τζανακάκη (Χαρ. Τρικούπη 11 – Αθήνα ), από ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και με ένα τηλέφωνο ταχυδρομικώς στο σπίτι σας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση από το «Νότιο Άνεμο»(τηλ. παραγγελιών 210 – 4412989 / 6979108310).

Ένα βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη σας.


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top