Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Οι πολιτικοί και η πολιτική έφυγαν η λάσπες και τα μπάζα έμειναν

Νέα » Πολιτικά - 29/11/2010

Όχι πως περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό, αλλά μετά την μεγάλη καταστροφή της 18ης του περασμένου Οκτώβρη, αφού παρελάσανε και παρελάσαμε όλοι από τα χαλάσματα του νησιού μας, να δούμε τι απόμεινε πίσω, τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει τελικά.

Οι πολιτικοί και η πολιτική έφυγαν η λάσπες και τα μπάζα έμειναν

 Ο κεντρικός δρόμος (επαρχιακός) έχει αρχίσει να επισκευάζεται σε κάποια σημεία του, αλλά η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών θα αργήσει αρκετά, αφού μαζί με την καλή διάθεση όλων χρειάζεται και η υλική ….διάθεση. Δηλαδή σοβαρή χρηματοδότηση που προς το παρόν δεν φαίνεται πουθενά.
Για τις ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες κυρίως στην περιφέρεια του Καρκιναγρίου, έγινε η καταγραφή των περισσότερων, δόθηκαν υποσχέσεις και φυσικά όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας θα περιμένουν – με την όποια αποζημίωση έλθει.
Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να περιμένουν και αναρωτιόμαστε αν θα βρεθεί άμεσα λύση. Για παράδειγμα στο Καρκινάγρι μέχρι σήμερα που γράφεται αυτή η επιστολή η «Λειβάδα» το αλιευτικό καταφύγιο του χωριού δηλαδή, είναι μπαζωμένο και τα σκάφη αποκλεισμένα μέσα στο λιμανάκι. Η κύρια δραστηριότητα των κατοίκων του χωριού ουσιαστικά διακόπηκε με τον πιο σκληρό τρόπο αφού εκτός από τις πολλές απώλειες σε σκάφη και εργαλεία, χάθηκε και η δυνατότητα των ανθρώπων να βγουν στο πέλαγος και να ασχοληθούν με το επάγγελμά τους. την αλιεία. Σε αυτή την τραγική κατάσταση πρέπει να προσθέσουμε και την πλήρη καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου του χωριού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη διαρροή λυμάτων και την σοβαρή πιθανότητα εμφάνισης επιδημιών. Επίσης μετά το πέρασμα τόνων λάσπης και πέτρας από το μέσο του χωριού έχει χαθεί εντελώς η κοίτη του ποταμού λίγο πάνω από τις Αλυκές. Χρειάζεται άμεσος καθαρισμός και διάνοιξη της κοίτης, γιατί σε νέα μικρότερη βροχόπτωση τα νερά του ποταμού μπορεί να κινηθούν και πάλι απειλητικά προς τα σπίτια του χωριού.
Επειδή για αυτά τα τελευταία θέματα δεν χωρά ούτε αναβολή ούτε αναμονή καλούμε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους, να ξεκινήσουμε ΑΜΕΣΑ τις εργασίες αποκατάστασης στην παραλία του Καρκιναγρίου.
Η επιστολή αυτή και οι προτάσεις μας θα κατατεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ραχών την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από την Αυτόνομη Συσπείρωση για την Αυτοδιοίκηση στις Ράχες, με την ελπίδα ότι εκτός από την ομόφωνη συμφωνία του Συμβουλίου να βρεθεί και η ανάλογη φόρμουλα (μηχανήματα, χέρια και πίστωση) για την άμεση έναρξη εργασιών.

Πολίτης Αργύρης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ραχών
Αυτόνομη Συσπείρωση για την Αυτοδιοίκηση στις Ράχες


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top