Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ανακοίνωση δήμου Αγίου Κυρήκου για τον εμπρησμό στο ΧΑΔΑ

Νέα » Τοπικά νέα - 17/11/2010

Ο Δήμος Αγίου Κηρύκου σας ενημερώνει ότι, από σήμερα 13/11/2010 μέχρι και 16/11/2010 αναστέλλεται η λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της αδυναμίας απόθεσης απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ του Δήμου, λόγω της ανάφλεξης που προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια το βραδύ της 12/11/2010.

Ανακοίνωση δήμου Αγίου Κυρήκου για τον εμπρησμό στο ΧΑΔΑ

Ο χρόνος (Μια μέρα πριν της εκλογές), η ώρα και οι καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση) που εκδηλώθηκε ηφωτιά μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι άγνωστοι σε εμάς με σαφή όμωςπρόθεση να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα την συγκεκριμένη στιγμή, προχώρησαν σεαυτή την ενέργεια βάζοντας για μια ακόμα φορά σε περιπέτειες τους δημότες τουΑγίου Κηρύκου και ιδιαίτερα τους κατοίκους των όμορων οικισμών.

Ο Δήμος καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός και καλεί όλους τους Δημότες,  αυτό το διάστημα να μην τοποθετούν στους κάδους οργανικά απορρίμματα (υπολείμματακρέατος, κ.λ.π), και τα υλικά συσκευασιών (χαρτιά – σακούλες – κούτες) να τοποθετούνται αφού περιοριστεί ο όγκος τους και δεθούν. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση που θα δημιουργηθεί πέραν από όλα τα αλλά , θα καθυστερήσει χρονικά και την απομάκρυνση τους μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ.                                        
Για την αποκατάσταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ συνεργείο του δήμου προσπαθεί είδη να αντιμετωπίσει  την κατάσταση. Σε ότι αφορά την επιβάρυνση που προκαλεί στη περιοχή και τους κατοίκους η παραμονή και λειτουργία του ΧΑΔΑ στην περιοχή του Κάστρου κατανοούμε την αντίδραση των κατοίκων .

Όμως καλούμε όλη την κοινωνία να κατανοήσει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το δημιούργησε ο Δήμος γενικά και πολύ περισσότερο η σημερινή πλειοφηφια του Δ.Σ, που είναι η μόνη άλλωστε που έχει αναλάβει της ευθύνες της και προσπαθεί τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένες θέσεις και ενέργειες να διαμορφώσει ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενέργειες γνωστές σε όλους εκτός από όσους δεν θέλουν να τις  γνωρίζουν.

Να τονίσουμε για μια ακόμα φορά ότι ο Δήμος μας έχει οικονομική και  κυρίως υπηρεσιακή αδυναμία (λόγω συναρμοδιότητας και άλλων φορέων) να αντιμετωπίσει το φλέγον αυτό πρόβλημα μόνος του, για αυτό το λόγο έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να αναδείξει το ζήτημα και να αποσπάσει από τους συναρμοδίους φορείς κυρίως τις νομικές δεσμεύσεις και την οικονομική συμβολή που απαιτείται για να υλοποιηθούν οι προτάσεις  του Δήμου .

 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top