Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Η Α.Σ.Π.Ι. για το αποτέλεσμα των εκλογών

Νέα » Πολιτικά - 10/11/2010

Η Α.Σ.Π.Ι. ευχαριστεί τους συμπολίτες που την εμπιστεύθηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.

Η Α.Σ.Π.Ι. για το αποτέλεσμα των εκλογών

 Τους τιμούμε, γιατί αντιστάθηκαν στις αφόρητες πιέσεις, στους ανήθικους εκβιασμούς, στις πρακτικές που εφαρμόζουν οι ιδιοτελείς επαγγελματίες των "εκλογομαγειρείων".

Γιατί απελευθερώθηκαν και στήριξαν μια διαφορετική κινηματική πρόταση για την Τ.Α.
Γιατί πήγαν κόντρα στο ασφυκτικό, πολωμένο μοντέλο του "δικομματισμού", στο εκβιαστικό δίλημμα της χαμένης ψήφου και στις συμψηφιστικές πρακτικές με τις Περιφερειακές εκλογές.

Η επόμενη μέρα βρίσκει εμάς εν μέρει ικανοποιημένους με την αποδοχή της αυτοδιοικητικής μας πρότασης από τους δημότες και με το αξιοπρεπές ποσοστό που λάβαμε, μέσα μάλιστα σε ένα νοσηρό κλίμα συκοφαντίας σε βάρος μας. Αυτό δίνει στο αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Κάνοντας βέβαια και την αυτοκριτική μας θα αναζητήσουμε και τις δικές μας ευθύνες.

Παρ' όλα αυτά νιώθουμε περήφανοι, επειδή κατορθώσαμε :
- να αντισταθούμε στην όποια κομματική καθοδήγηση.
- να φέρουμε στο προσκήνιο τη δύναμη της συλλογικής δουλειάς και τις διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας.
- να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και έντιμα για τα σοβαρότερα τοπικά προβλήματα, αψηφώντας το κόστος της ρήξης με ατομικά και συντεχνιακά συμφέροντα.
- να συγκρουστούμε με παλαιοκομματικές πρακτικές "παραπολιτικής" και λαϊκισμού.

Όλα αυτά ενίσχυσαν την επιθυμία μας να συνεχίσουμε τον αγώνα με πυξίδα τις προγραμματικές μας θέσεις και με την παραγωγή τοπικής πολιτικής, που δεν αγνοεί αλλά εναντιώνεται σε μέτρα και πολιτικές που επιβάλλουν η κυβέρνηση, το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. Όσον αφορά στην πιεστική ερώτηση των δύο άλλων συνδυασμών, για τη γραμμή που θα δώσουμε κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών, έχουμε ήδη απαντήσει από την πρώτη μας προεκλογική ομιλία στον Άγ. Κήρυκο. Τους επαναλαμβάνουμε να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί όσοι υποστηρίζουν και συμμετέχουν στην κίνησή μας ως "ελεύθεροι πολίτες" δε χρειάζονται καθοδήγηση για το τι θα κάνουν. Θα πράξουν αυτό που τους υπαγορεύει η συνείδησή τους. Εξάλλου η λογική της "γραμμής" είναι εντελώς αντίθετη προς τη δική μας. Οποιαδήποτε επίσημη στήριξη καθενός εκ των δύο κομματικών σχημάτων θα μας καταργούσε, εφόσον εμείς προτάξαμε έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι θα συνεχίσουμε με τη συμμετοχή των πολιτών να συναποφασίζουμε και να παρεμβαίνουμε στα αυτοδιοικητικά πράγματα.
Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας
Ικαρία, 10/11/2010


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top