Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
03-P7261723


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Η επόμενη των εκλογών

Νέα » Πολιτικά - 08/11/2010

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που το βόλι της ψήφου τους το έδωσαν σε αυτή, σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, με τα εκβιαστικά διλήμματα του ΠΑΣΟΚ πάνω από τα κεφάλια των λαϊκών στρωμάτων σα δαμόκλειο σπάθη και τα υπόλοιπα κόμματα του δικομματισμού σε ρόλο δεύτερο.

Η επόμενη των εκλογών

 Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο και τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπορούμε να πούμε πως πέρα από κάθε αμφιβολία αυτές οι εκλογές ήταν και συνεχίζουν να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Κυριαρχούνται από πολιτικές θέσεις και από πολιτικές πρακτικές, τα συμπεράσματα τους είναι πρωτίστως πολιτικά και θα χρησιμοποιηθούν

– για παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ- σαν επιβεβαίωση της αντιλαϊκής/ αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει μαζί με Ε.Ε., ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Η «αυτοδιοικητικότητα» χάθηκε προ πολλού και τα τοπικά προβλήματα είναι έκφραση των διαχρονικών πολιτικών επιλογών των κομμάτων του δικομματισμού.

Η παράταξη που συγκρότησε πανελλαδικά το ΚΚΕ μαζί με άλλους αγωνιστές που συμπορευτήκαμε στους αγώνες σημείωσε μεγάλη ανοδική πορεία παντού και στις περιφέρειες και στους δήμους.

Εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο και στην περιοχή μας όπου το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συγκέντρωσε ποσοστό 42% στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - το ψηλότερο πανελλαδικά - και 44% στον δήμο της Ικαρίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα περικλείει την καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και δεν περιλαμβάνει την ενίσχυση της ΝΔ.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στη μάχη της δεύτερης Κυριακής στην Ικαρία, σας καλούμε να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σας καλούμε όλους, και εκείνους που έκαναν αποχή και εκείνους που ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα. Να βοηθήσουν να διευρυνθεί η δυναμική που εκφράστηκε στον πρώτο γύρο.

Να μην επιτρέψουμε η ψήφος του Ικαριώτικου λαού, η ψήφος σας, να μετρηθεί σαν ψήφος υποστήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής σαν ψήφος επιβεβαίωσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ.

Να γίνει η αγανάκτηση δύναμη!

Ικαρία, 8 Νοέμβρη 2010


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top