Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Νέα ανακοίνωση του Γιώργου Σπανού

Νέα » Ακτοπλοΐα - 03/11/2010

Στην προηγούμενη παρέμβαση μου, είχα αναφερθεί στο ότι η εβδομάδα αυτή θα εμπεριείχε ακτοπλοϊκές αποκαλύψεις σε ότι αφορά το ακτοπλοϊκό ζήτημα του Νησιού μας και ειδικότερα σε σχέση με μία συνεργασία μας με άλλο όμιλο που δραστηριοποιείται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Νέα ανακοίνωση του Γιώργου Σπανού

Πράγματι, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι η συνεργασία μας αυτή είναι μεταξύ της ΝEL Lines και της εταιρείας μας Ikarian Seaways (Ικαριακή Ακτοπλοΐα ΝΕ) και αφορά στην δρομολόγηση για την Ικαρία (και όχι τη Σάμο) ενός πλοίου ro/ro (πλοίο μόνο για Φορτηγά και όλων των τύπων τα αυτοκίνητα πλην επιβατών), τρεις φορές την εβδομάδα, με δύο προσεγγίσεις στον Εύδηλο και μία στον Άγιο Κήρυκο. Τα δρομολόγια επιλέχθηκαν μετά από συνεννόηση με τους επαγγελματίες και τους μεταφορείς του Νησιού μας κι έτσι το πλοίο, που ονομάζεται «Μύκονος» (προσοχή, καμία σχέση με το έτερο «Νήσος Μύκονος») θα αναχωρεί από Πειραιά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο στις 20:30 με άφιξη τις 07:30 της επόμενης ημέρας.
Ο στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι ξεκάθαρος: Η απρόσκοπτη πλέον μετακίνηση των επαγγελματιών και ο εφοδιασμός του Νησιού μας χειμώνα-καλοκαίρι ανεξάρτητα από τις μονοπωλιακές, εκβιαστικές και ρεβανσιστικές πρακτικές που εφαρμόζει η Hellenic Seaways. Επόμενο βήμα που ελπίζουμε να ευωδοθεί το συντομότερο είναι και η δρομολόγηση κατάλληλου επιβατηγού πλοίου.

Περιττό να αναφέρω ότι για όλα τα παραπάνω αλλά και για την συνέχιση των δρομολογίων του «Νήσος Μύκονος» σε Άγιο και Φούρνους ουδένα ρόλο έπαιξε η οποιαδήποτε «κινητοποίηση» της Δημοτικής Τρόικας ή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ή κάποιας ταξικής διαμαρτυρίας (όπως τραγελαφικά αναφέρεται σε φρέσκια ανακοίνωση περί του θέματος που προφανώς είναι καρπός προεκλογικής παράκρουσης και ταραχής του ΚΚΕ Ικαρίας). Τον σπουδαιότερο ρόλο έπαιξε η ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία ασπάζεται και γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες αλλά τις δυνατότητες του Τόπου μας.

Ελπίζω και αγωνίζομαι γι’ αυτό, πως η νέα Αυτοδιοικητική Αρχή της Ικαρίας που θα εκλεγεί, θα είναι εκείνη που δεν θα καταπολεμά ξεκάθαρες ιδιωτικές πρωτοβουλίες οι οποίες βοηθούν την καλώς νοούμενη ανάπτυξη της Ικαρίας (σε όφελος όλων) έτσι ώστε να μπορεί να διατηρεί ένα υπόβαθρο για προπαγανδιστικές διαμαρτυρίες, αλλά και δεν θα προσπαθεί να καρπωθεί τις ενέργειες άλλων αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, ότι η άποψη της για τον Ικαριώτικο λαό είναι ότι τρώει κουτόχορτο, σαν τα ρασκό που με την πολιτική της η Τρόικα έχει εκθρέψει χρόνια τώρα και έχει ερημοποιήσει τον Τόπο μας. Πρέπει ο Ικαριώτικος λαός να βάλει ένα Τέλος σε αυτήν την πολιτική, ιδεολογική και αναπτυξιακή Ερημοποίηση που βιώνουμε τόσα χρόνια, ώστε να μην καταντήσουμε τον Τόπο μας μία πολιτική, ιδεολογική και αναπτυξιακή «Σπιναλόγκα».


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

Comments

  • ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    Ο κ.Γ.ΣΠΑΝΟΣ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ,ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ,ΤΑ ΕΞΗΣ:

    1.-ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ,ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    2.-ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ",ΤΙΣ 3/11/2010 ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Υ.Γ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ,ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο κ.ΣΠΑΝΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ".
    By: ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ @ 04/11/2010

  • Ο Γ.Σπανος ανακοινωνει οτι "Τον σππουδαιοτερο λογο επαιξε η ιδιωτικη (του;)πρωτοβουλια".

    Ισως ομως να εινα λιγο "οικονομικος με την πραγματικοτητα", οπως ειπε χαριεντιζομενος ενας διασημος Αγγλος Συντηριτικος προθυπουργος της Μαργαριτας Θατσερ μια φορα στο δικαστηριο σχετικα με την αληθεια, χωρις να λεει και τους υπολοιπους λογους του, ιδιως το γιατι περιμενε μεχρι τωρα να το ανακοινωση; Τι συμπτωση!
    By: Nικολας Ξενακης @ 05/11/2010

  • η πραγματικοτητα που δεν αλλαζει ειναι οτι το νησι μας χρειαζεται οπωσδηποτε και αλλο καραβι.τους καλοκαιρινους μηνες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.οποιος λοιπον μπορει να κανει κατι ας το κανει.θα προτεινα να ηγειθει η δημοτικη αρχη και να βοηθησουμε και ολοι οι αλλοι. γιατι οποιος βαφει με καποιο χρωμα την δημοτικη αρχη εχει μεινει στα χρονια του εμφυλιου.
    By: μαυρογεωργης χρηστος @ 20/03/2011

  • Ο Σπανός Γ. θα έπρεπε πρώτα να ξεχρεώσει όλους αυτούς που τους χρωστάει χρήματα (αδέλφια, φίλους, συγγενείς, ξένους και Δημόσιες υπηρεσίες)και ύστερα να το παίζει ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ .
    By: Βοτσης Αναστασιος @ 25/05/2011

  • Που είναι αυτό το αγόρι ,ο Γητευτής του Αιγαίου ,ο Μπερλουσκόνι της Ακτοπλοΐας.
    Που είναι αυτό το αγόρι, αυτός ο οικογενειάρχης, αυτός ο χριστιανός, μήπως τον ψάχνει
    ο Εφραίμ του Βατοπεδίου για τα λεφτά που του είχε δώσει, και από τότε τον έχασε τον
    χριστιανό μας, λέω μήπως !

    By: Βοτδης Αναστασιος @ 30/05/2011

  • Παντρεύεται το αγόρι μας ,ο εφοπλιστής μας ,ο Μπερλουσκόνι του Αιγαίου . Τυχαίο δε νομίζω αφού έχει λύση όλα τα προβλήματα του. Έχει ξεχρεωσει το
    του που σε λίγο καιρό θα πετάξουν τη μάνα του έξω ,έχει ξεχρεωσει το σπίτι της αδελφής του που σε λίγο καιρο θα της το πάρει η τράπεζα ,έχει ξεχρεωσει όλους τους φίλους και γνωστούς που έχει πάρει χρήματα . Αφήνει πίσω τρία παιδιά για μια χήρα με αλλά τρία παιδιά το αγόρι μας μάλλον παει γιατρός ταξί το αγόρι μας . Πολύ τυχερή η γυναίκα που θα τον πάρει το μπουλη θα την χρεώσει και αυτή σαν την άλλη κρίμα τα παιδιά .
    By: Βοτσης @ 16/08/2011


2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top