Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ζημιές στο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό τομέα από τη βροχόπτωση

Νέα » Τοπικά νέα - 22/10/2010

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, ανακοινώνεται ότι: Ο ΕΛΓΑ είναι το αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση αποζημιώσεων σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ζημιές στο Γεωργικό και Κτηνοτροφικό τομέα από τη βροχόπτωση

Για να χορηγηθεί οποιαδήποτε αποζημίωση πρέπει να έχει γίνει αναγγελία για το γεγονός από τους ανταποκριτές του κάθε Δήμου προς τον ΕΛΓΑ και στη συνέχεια υποβολή δηλώσεων από τους παραγωγούς.
Όσον αφορά τον τομέα της φυτικής παραγωγής καλύπτονται οι ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο και σε απώλεια παραγωγής.

Σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή υπάγονται στο καθεστώς υποχρεωτικής ασφάλισης από τον ΕΛΓΑ. Πρέπει όμως η δήλωση από τους κτηνοτρόφους να είναι άμεση για να μπορεί να είναι άμεσος και ο έλεγχος πριν αποσυντεθούν τα πτώματα των ζώων.
Άλλα ζώα όπως κουνέλια, διάφορα πτηνά κλπ. δεν υπάγονται στο καθεστώς υποχρεωτικής κάλυψης από τον ΕΛΓΑ. Αποζημιώνονται μόνο αν έχουν ασφαλισθεί από τον παραγωγό (προαιρετική ασφάλιση).
Διάφορα εφόδια ή προϊόντα στις αποθήκες (όπως π.χ λιπάσματα, λάδι, κλπ) δεν καλύπτονται.
Ζωοτροφές (άχυρα, κριθάρι, καλαμπόκι, κουκιά κλπ) αποζημιώνονται αλλά πρέπει ή να υπάρχουν παραστατικά αγοράς ή να υπάρχουν στοιχεία στο φορολογικό έντυπο Ε1 που να αποδεικνύουν την παραγωγή τους από τον ίδιο τον παραγωγό.
Εκτός απο τα παραπάνω σε περιπτώσεις καταστροφών περιφράξεων αγροκτημάτων (τοίχοι κλπ) μπορούν οι ζημιωθέντες να υποβάλλουν αιτήσεις για αποζημίωση στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ με όλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη (ταυτότητα, ΑΦΜ, τηλέφωνο κλπ), την τοποθεσία και την έκταση του αγροκτήματος καθώς και το εμβαδόν της κατεστραμμένης περίφραξης. Προϋπόθεση για τη χορήγηση αποζημίωσης είναι η επανακατασκευή της περίφραξης (τοίχοι κλπ), η ύπαρξη στοιχείων κατοχής και το αγροτεμάχιο να είναι δηλωμένο στο φορολογικό έντυπο Ε9, να καλλιεργείται και να παράγει.
Σε περίπτωση ζημιών γεωργικών εγκαταστάσεων π.χ σταύλων, γεωργικών αποθηκών κλπ. (όχι αποθηκών οικιών) ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως παραπάνω.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top