Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos



in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στην Ικαρία

Νέα » Τοπικά νέα - 20/10/2010

Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου, ξεκίνησε από σήμερα το πρωί στην Ικαρία η καταγραφή των ζημιών από ειδικά συνεργεία που συγκροτήθηκαν από Μηχανικούς του Επαρχείου Ικαρίας και της Νομαρχίας Σάμου.

Ένας 34χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή Αμμάλου, της Ικαρίας όταν καταπλακώθηκε από τα ερείπια του σπιτιού του λόγω καθίζησης του εδάφους. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στο νησί καθώς μέσα σε 15 ώρες είδαν να καταστρέφεται η περιουσία τους. Καταστήματα τα σπίτια πλημμύρισαν από νερά που παρέσυραν μαζί τους χώματα, πέτρες και φερτές ύλες.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μετά από αίτημα των Δημάρχων του νησιού και του Νομάρχη Σάμου κ Μανόλη Κάρλα το νησί κηρύχθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η ισχυρή βροχή που έπεσε στο νησί παρέσυρε αυτοκίνητα, απέκλεισε χωριά, βούλιαξε καΐκια και προξένησε καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο. Σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου παρασύρθηκαν τοιχία αντιστήριξης με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο στην Πλαγιά προς Μαγγανίτη, σε Οξέ και στις Ράχες να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το παλιό γεφύρι στον Άγιο Πολύκαρπο μετατοπίστηκε ενώ γκρεμίστηκε το γεφύρι στα Γεμέλια. Τα κλιμάκια της Ικαρίας επενέβησαν σε 6 περιπτώσεις παροχής βοηθείας και διάσωσης ατόμων και σε 50 κλήσεις για αντλήσεις νερού από οικίες και καταστήματα,. Επίσης στην περιοχή του Αγ. Πολυκάρπου υποχώρησε το έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας Εποχικός πυροσβέστης και μια 40χρονη γυναίκα την οποία διέσωσε το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


ΕΡΤ
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top