Greek English
  Home    Forums    Photos    Polls

:: suggestions

:: news
Read in Pramnos.com:


:: suggestions

:: polls
Will you come to Ikaria at Christmas?
Yes
No
Maybe
[ More ]


:: photos
ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ


in the Web
in nikaria.gr
Home Page » Αρθρογραφία για την Ικαρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ικαρία

Νέα » Τοπικά νέα - 19/10/2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε στις 1 το μεσημέρι η Ικαρία. Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία. Τραυματίστηκε πυροσβέστης, μετά από υποχώρηση γεφυριού. Aποκόπηκαν οικισμοί και αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα. Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς και για αντλήσεις υδάτων. Σε άθλια κατάσταση το οδικό δίκτυο. Χωρίς νερό αρκετά χωριά, λόγω καταστροφής του δικτύου. Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα του ΟΤΕ. Για εφιαλτική κατάσταση κάνουν λόγο οι δήμαρχοι του νησιού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ικαρία

Τα προβλήματα

Πυροσβετικό με 4 άντρες, που το βράδυ είχε κληθεί σε περιστατικό απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της, στο γεφύρι Γιεμέλια στο δήμο Ραχών, έπεσε σε τμήμα του δρόμου που είχε υποστεί καθίζηση. Το πυροσβεστικό κρεμάστηκε στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο οδηγός. Το γεφύρι καταστράφηκε ολοσχερώς. Επίσης υποχώρησε και γιοφύρι στον Άγιο Πολύκαρπο.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ραχών δέχθηκε συνολικά 25 κλήσεις στους δήμους Ραχών και Ευδήλου, ενώ το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αγίου Κηρύκου 20. Όλες αφορούν άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, απεγκλωβισμούς 3 ατόμων από τα οχήματά τους, καθώς και δύο κατοίκων που είχαν παγιδευτεί σε υπόγειο.

Πολλές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ σήμερα με εντολή του επάρχου δε θα γίνουν οι μεταφορές μαθητών. Επιπλέον πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει παρουσιαστεί στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Για εφιαλτική κατάσταση έκανε λόγο ο δήμαρχος Ραχών, κος Καρούτσος. «Μετράμε πάρα πολλές καταστροφές. Κινδύνεψαν άνθρωποι και αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα. Σπίτια και περιουσίες έπαθαν μεγάλες ζημιές. Έχουμε ζημιές στο Καρκινάγρι, στο Χριστό, στο Γιαλισκάρι και σε όλους τους οικισμούς. Όλο το δίκτυο έχει μεγάλες ζημιές. Σε πολλά χωριά δε λειτουργούν τα τηλέφωνα και δεν ξέρουμε τι γίνεται εκεί», είπε ο κος Καρούτσος και επισήμανε πως θα ζητήσει από τη νομαρχία να στείλουν με το πλοίο μηχάνημα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μεγάλες ζημιές και στο δήμο Ευδήλου, όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, κος Σταμούλος. «Από χτες το πρωί βρέχει ασταμάτητα. Αποκόπηκαν χωριά και προσπαθούμε να ανοίξουμε τους δρόμους. Θα κρατήσει μήνες η αποκατάσταση των ζημιών, που είναι πρωτόγνωρες για το νησί μας. Ελάχιστα χωριά έχουν νερό, γιατί κόπηκαν οι σωλήνες των δικτύων. Χτες το βράδυ πολύ κόσμος εγκλωβίστηκε», είπε μεταξύ άλλων ο κος Σταμούλος.

Για τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο έκανε λόγο ο Έπαρχος Ικαρίας, κος Ρουζίνος.«Έχουμε ζημιές σε σπίτια και πολλά καίκια βούλιαξαν. Τα μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, αλλά δε γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρουμε σήμερα. Έχουν επιστρατευτεί και ιδιώτες, αλλά οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Αποκομμένα παραμένουν τα χωριά Καρκινάγρι και Βρακάδες», είπε ο κος Ρουζίνος, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Ικαρία, όπως είπε ο κος Ρουζίνος, θα μεταβεί και κλιμάκιο μηχανικών από τη Σάμο για την καταγραφή των ζημιών.

'Eκκληση προς τους πολίτες

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Σάμου, ζητά από τους κατοίκους της Ικαρίας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ή να μετακινούνται με μεγάλη προσοχή, καθότι πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν υποστεί ζημιές, δημιουργώντας παγίδες, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.


http://www.armoniaradio.gr
Προσθήκη άρθρου σε: Freestuff | Del.icio.us | | | | ForaCamp (top)

2002 - 2007. Pramnos Hosting
Another site of Pramnos.net
W3C Valid XHTML - W3C Valid CSS
Terms of use . Contact . Sitemap . Users . Advertisment! . Top